YENİ Mİ AKILLANDINIZ BEYLER?

Samsunspor ligde son dakikalarda kaybettiği puanların ardından puan tablousunda 4. sıraya kadar gerilemesinin ardından kendi saha ve taraftarı önünde ligi kafasında bitirmiş olan Uşakspor'u konuk etti.

Kırmızı Şimşekler özellikle Keçiörengücü ve Sarıyer karşısında öne geçmesine karşın rakiplerinin gollerine engel olmayarak taraftarların liderlik beklentilerine cevap vermemişti. 

Ancak bu ligde her şeyin olabileceğini geçen haftabir kez daha görmüş olduk. Sarıyer sahasında Keçiöreni mağlup etti ve liderlik bir an da Kastamonuspor'a geçti. Bu nedenle Samsunspor liderlik umudunu son haftalara taşıma adına bugün sahaya mutlak 3 puan parolası ile çıktı.

Teknik direktör İsmet Taşdemir'de hafta içi düzenlediği Basın toplantısında kalan haftalarda tüm puanlara talip olduklarını belirtti. 50 yıldır takip ettiğim Samsunspor'u bu maçında da saha kenarından takip ettim. Yüce Samsunspor taraftarıda bugün Yıport Samsunspor'u yine yalnız bırakmayarak tribündeki yerlerini aldılar. Ancak önceki maçlardaki yoğunluk maalesef yoktu. Taraftarlar biraz kırılmış olsa gerek ki önceki maçlardaki yoğunluk yoktu. Maçın ilk yarısı itibariyle Yılport Samsunsporlu oyuncular ligde bir umudu ve beklentisi kalmamış Uşakspor'a oldukça üstün bir futbol sergiledi. Tam saha pres ve atak futbolu ile rakibini iyice boğdu. 20’nci dakikada Oğuz’un ceza sahasına yaptığı ortada topa iyi yükselen Erhan Şentürk’ün kafasında top ağlarla buluştu. 1-0.  Erhan Şentürk ile ilgili mental yorgunluk iddiaları vardı ama doğru olmadığı ortaya çıktı.

Erhan gayet iyi bir şekilde maçta topunu oynadı.30’uncu dakikada ani gelişen Utaş Uşakspor atağında altı pas üzerinde  Caner’in kaleye çektiği şutu Furkan uzaklaştırdı. Furkan Köse 20 maçtır yedekte beklemesine rağmen hocasının verdiği ilk şansta elinden geleni yaptı.Kaleci Furkan kendisini ancak oynayarak geliştirebileceğinin farkında. 

İlk yarı Bahattin çok gol kaçırdı. Samet’in ceza sahasına yaptığı ortada Bahattin’in vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı. Ancak bir süre sonra 34’üncü dakikada Abdulkadir’in ara pasıyla buluşan Bahattin’in vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-0. İlk yarı bu sonuçla sona erdi. Futbolcular istekli ve azimli göründüler. Eleştirilere cevap vermek adına hırslanmışlardı belliki. İkinci yarıdaki üstün oyun aynı devam etti. Erhan Şentürk, Bahaattin Köse çok gol kaçırdı. İsmet Hoca takımı geçen haftalardaki gibi değil de daha ofansif bir formatta hazırlamış. Samet Asatekin çok formdaydı ve takımı sırtladı adeta. 72’nci dakikada Bahattin Köse’nin ceza sahasında yerden gönderdiği pasla  buluşan Samet’in vuruşunda top ağlarla buluştu.3-0.

Maçın sonlarına doğru o kadar gol pozisyonu kaçtı ki mu maç tarihi farka da gidebilirdi.  82’nci dakikada ani gelişen Yılport Samsunspor atağında Savaş’ın ara pasıyla buluşan Bahattin’in vuruşunda top ağlarla buluştu. 4-0. Bu skor maçın skoru oldu. Bu ofansif futbol o kadar etkili oldu ki karşı rakip gol atmamamız için artık bizimkilerin elini kolunu tutup sarı kart görmeye razı bile oldular. 

Ancak unutulmamalıdır ki, değerli rakibimizin ligde hiçbir iddiasının kalmamış olması bu maçın böyle sonuçlanmasına sebep oldu. Eğer bir iddiaları olmuş olsaydı, daha yorucu ve stresli geçebilirdi. Yılport Samsunspor, şampiyon olamasa da iyi bir oyunla güven vererek play off'lara içimizin rahat gitmesini sağlayabilir. Çünkü bu takımın artık şunu kırması gerek, nedir o derseniz; final maçlarını iyi oynayamama. Bunu artık atlatmamız lazım. Samsunspor zirvelerin takımıdır, finalleri iyi oynayıp kesinlikle üst lige çıkmalıyız. Çünkü aksi bir durum ağır zaman ve moral kaybı olur. Bir daha asla bu ligde oynama gibi bir kabusu yaşamamamız lazım.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR