SEN FARKLISIN, SİZ ÇOK FARKLISINIZ !

SEN FARKLISIN, SİZ ÇOK FARKLISINIZ !

Nasıl başlasam acaba? Sen ve sizler kim olduğunuzu çok iyi biliyorsunuz. Bak yüzünüz bile değişti. Görüyorum sanki…Evet sen ve siz farklısınız. Farklı olmak zorundasınız.  Benzeyemezsiniz başkalarına. Siz çok çok özelsiniz. Hayatta eşiniz benzeriniz olmamalı. Kimseye benzemeyin, çok müstesna olmadıkça kimseyi örnek almayın. Başkaları sizi örnek almalı. Tabii kıskançlıklarını yenebilirlerse…

Hayat size, bize altın kase içinde güzel hayatlar, fırsatlar sunmaz. Kalitemiz gölgemizdir. Bizi hep takip eder. Kalitemizden ve ahlakımızdan hiçbir zaman taviz veremeyiz. İnsanların birçoğu kıskanabilirler. Bırakın kıskansınlar. İçinizden gülüp geçin. Asla alay etmeyin ve hiç kimseyi küçük görmeyin. Hiç kimseyi de kendinizden büyük görmeyin. Ancak gerçek değerinizi çok iyi bilin. Hiç kimsenin önünde eğilmeyin. Sakın kendinizi bir başkası ile kıyaslamayın. Çünkü siz başkaları ile kıyaslanamayacak kadar değerlisiniz. Ha birde şu var: Kimseye peşin hükümle bakmayın. Yanılmak çok acı verir.

Sık sık aynaya bakın kendinizin beğenmediğiniz yanlarınızı keşfedin. Ve bu beğenmediğiniz özelliklerinizi güzelliklerle değiştirmeye çalışın. Böbürlenmek insanları küçük görmek asla senin ve sizin özellikleriniz olmamalı.

En İyisi olun. Her zaman zor olana talip olun. Kolay olanı herkes başarır. Zor olanları sen ve siz başarırsınız. Asla pes etmeyin. Bir zorluğa en az iki kolaylık olduğunu hep hatırlayın. Çok üzüldüğünüz zaman olacaktır. Sana size gerçekten değer verenleri hep hatırlayın. Ailenizi ihmal etmeyin. Dostluklar çok zor kazanılır. Düşman kazanmak çok kolaydır. İnsanlar çiğ süt emmiştir. Her zaman hayvan özellikleri gösterebilirler. Hazırlıklı olmalısın. Rakiplerinden her zaman bir adım önde olmalısın. Yapacaklarını mutlaka tahmin etmelisin. Hiç kimseyi kendinle kıyaslama. Çünkü sen siz gerçekten çok değerlisiniz.

Canlarım neden bunları yazıyorum? Senin ve sizin bunlara ihtiyacınız var mı? Elbette insanlar içinde sen ve sizler müstesnasınız. Bir gün gelecek bu yazılanlar belki az da olsa size ışık tutacaktır.

Hiç kimseye düşman olamayız. Herkese dostluk göstereceğiz. Ancak bu herkese güveneceğiz anlamında değil elbette. Biz herkese güven vereceğiz. Bizden kendilerine bir kötülük gelmeyeceğini bilecekler. Bu bizim en güçlü yanımız olmalıdır.

Bazen bizde hata yapabiliriz. Hatalarımızı kabul edip bir an önce düzelteceğiz. Hiç hata yapmayan insan hiçbir şey yapmayan insandır. Kendimizi hatasız sanmak en büyük hata olur. Bunu unutmamalıyız. Herkesin bizi sevmesini beklememeliyiz. Herkesin bizi sevmesi durumunda karakterimizden şüphe etmeliyiz.

Zamanı gelince de yerimizi terk etmek bizim erdemimizi gösterir.

Şimdilik bu kadar yeter. Belki devamı gelecektir. SEN SİZ ÇOK DEĞERLİSİNİZ. BU DEĞERİNİZ HER ZAMAN DEVAM EDECEKTİR.

Hoşça kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR