Yılmaz Özbakır

Yılmaz Özbakır

MÜSLÜMAN'IN BİLGİ KAYNAĞI CAMİLERİMİZ

Bilgi insanoğlu için vazgeçilmez ve zaruri bir gıdadır. Ruhuna, kalbine, aklına, hayatına iyi gelen yahut ona zarar veren bir gıda olabilir. Herkes bu gıdayla doğduğu günden itibaren hatta doğmadan önce tanışır. Kimi tadına acı acı bakar, kimi tatlı tatlı yer, faydalanır bu gıdadan. Kimi zaman acının içinde bir doğru kimi zaman tatlının içinde bir yanlış olur.

İnsan bilgiyi çok çeşitli yollardan edinir. İç dünyasında, dış dünyasında birçok bilgiye ulaşır insan. Görmek, işitmek, tatmak, dokunmak, koklamak bilgiye ulaşmanın en yakın en temel yollarındandır. Bu yollarla tecrübesiyle edinemediği bilgiyi ise başka kaynaklardan kendisine gelen haberler vasıtasıyla edinir. Tüm insanların ortak bilgi kaynaklarıdır bunlar.

 Ancak biz Müslümanların bunların dışında çok özel ve değerli bir bilgi kaynağımız vardır. Yukarıda saydığımız bilgi kaynaklarının doğruluğunu, yanlışlığını da test eden bir bilgi kaynağıdır bu kaynak! Bu bilgi bizi bu aleme bırakan, bu aleme gönderen Yüce Yaratıcıdan gelen bir bilgi yani vahiydir. Biz Müslümanların, bize özel ancak tüm insanlığa açık, tüm insanlığı kendisine davet eden bir bilgidir bu. Ve bize özel bu bilgiyi elde ettiğimiz en müstesna yerler şüphesiz camilerimizdir. 

Camiler, vahiyle buluşulan, kesin bilgiyle buluşulan, Kur’anla buluşulan, Peygamberimizin güzel sözleriyle buluşulan, vahiyle hayat bulunan, vahiyle geleceğe hazırlanan, vahiyle Rabbimize yolculuk ettiğimiz yerlerdir. İlmin, ibadetin, hikmetin, kulluğun harmanlandığı, müminlerin temizlendiği, temizlenmeyi istediği, en müstesna mübarek yerlerdir. Camiler, gönülleri bir araya getiren, bedenlere, ruhlara şifa, kalplere gıda olan yerlerdir. Rabbim bizleri müstesna yerler olan , kendisine kulluğumuzu arz ettiğimiz camilerimizden bizleri ayırmasın. Camilerimiz vesilesiyle bizleri temizlesin, bizlerin gönüllerini rapteylesin. Camilerimizi hem inşa hem imar hem ihya edenlerden olabilmek duasıyla.

Bu vesile ile 1-7 Ekim tarihlerinde her sene kutladığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Allah'ın ve Resulünün hayat veren öğütlerinin, doğru ve sahih bilginin sunulduğu Camilerimizin inşa, imar ve ihyasında emeği geçen tüm hayırseverlerimize, görevinin başında, emekli olmuş tüm Din Görevlilerimize selam ediyorum. Vefat etmiş hayırseverlerimize,  din görevlilerimize Allah'dan rahmet diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yılmaz Özbakır Arşivi
SON YAZILAR