AYRIŞMAK

Uzun bir süre Samsundan uzak kaldıktan sonra güzel ilimize tekrardan dönmek nasip oldu. İki haftadır eş dostlarıma ziyaretler gerçekleştirdim. Gördüğüm manzara karşısında Karadenizli olmakla bir kez daha gurur duyduğumu söyleyecek yazıma başlamak istiyorum.

Ak Partili CHP li ile çok rahat ve seviyeli bir tartışma yapabiliyor. MHP i İyi partili ile görüşlerini fikir ayrılıklarını konuşabiliyor. Kısaca hangi partiden olursan ol karşıt görüşlü tanıdık veya tanımadık biriyle bir çay ocağında, kahvede eş dost ziyaretinde seçimlerin yaklaştığı şu günlerde çok rahatlıkla seviyeli fikir alışverişinde bulunabiliyorsun. Bu manzaraları görmek vatandaşların seçim zamanında nasıl davranması gerektiğini siyasetçilerden daha iyi kavradığı düşünüyorum.

Samsunda ve Karadeniz bölgesinde göremediğim tek parti Hdp. Bu parti Artvin ilimiz hariç (burada da çok düşük seviyede Hopa ilçesinde birkaç yürüyüş düzenlendiğini belirmek istiyorum. ) Karadeniz’in sahil şeridinde bulunan hiçbir ilinde tartışmaya açık bir konu değildir. Kim ne derse desin Karadeniz Türkiye’nin birleştiricisi, yapıştırıcısıdır. Ne Samsunda ne Trabzon’da ne de Rize de hdp konusunda farklı düşünüp de tartışan münakaşa eden birilerini göremezsin. Bizleri bölmeye çalışan her olayda birlik içerisinde tek yumruk olmuştur Karadeniz olmaya da devam edecektir. Bu birlikteliği emin olun hiçbir yerde göremezsiniz. Allah birlikteliğimizi bozmasın. 

Nereye bakarsanız bakın, hangi ile giderseniz gidin bir Karadenizli ile mutlaka karşılaşırsınız. Bir yapıştırıcı düşünün çok küçük bir kutuda bulunabilir lakin yapıştırdığı şeyleri düşünürsek kendisinden 100 kat 200 kat büyüklüğünde malzemeleri yapıştırıyor. İşte Karadenizli olmak böyle bir şeydir. Fikir ayrılıklarımız olabilir lakin konu vatan olunca tek yumruk olmasını becerebiliyoruz.

Kaç defa denediler Karadeniz’i bölmeyi. Bindirilip getirilen hdp lilere Samsunda cumhuriyet meydanında adım attırmadılar. Trabzon’da şehrin dışına kadar kovaladılar, Rize de stant dahi açamadılar. 
Bölemediler ama algı operasyonu yaparak bizleri bölmeye çalışıyorlar dikkatli olmamız lazım.  Hdp liler Ordu da çok sıcak karşılandı! gibi haberler okuyoruz. Bu tür haberlere kesinlikle inanmayın. Tek amaçları algı oluşturmak, aramıza nifak sokmak.

Emin olun ki Karadeniz’in her ilinde bölücü terör örgütü ve yandaşları hak ettikleri gibi karşılanır karşılanmaya da devam edecektir. 

Bunu Karadeniz’de başardıkları gün bittiğimiz gündür. Birlikte ve daima...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Sancak Arşivi
SON YAZILAR