3. HAVALİMANINDA NELER OLUYOR.

O kadar çok şey yazıldı çizildi ki olayın arka planını kaçırdık. Daha doğrusu görmemizi istemeyenler başka taraflara bakmamızı istiyorlar.

3. Havalimanını Kimler yapıyor? Ana firmalar Limak, Cengiz, Mapa ve Kalyon Ortak girişimi yapmaktadır. İş Güvenliği Uzmanı olarak Limak ve Cengiz İnşaat da çalıştım. Her ikisinde de gördüğüm Çalışanlara verilen değerin en üst düzeyde olduğu. Hatta ve hatta çok fazla müsamaha gösterildiğini de söyleyebilirim. Limak İnşaatın Siirt de devam eden Çetin HES barajı inşaatında İSG koordinatörü olarak çalıştım. Hiç unutmam bir gece aşırı yağıştan dolayı gece vardıyası çalışmasını durdurmak için proje müdürünü aradığımda “Tehlike sezinliyorsan hemen durdur” cevabını aldım. 500 e yakın çalışanın olduğu bir vardiyayı durduracaksın, iş geri kalacak, ama işveren o kadar kişinin yevmiyesini yine de verecek. Çalışanın sağlığını düşünmeyen bir, değer vermeyen bir firma sizce böyle bir işi durdurmama izin verirmiydi?

Gelelim 3. Havalimanına.

Sen 4 yıldır burada çalışacaksın hiçbir şikayetin olmayacak, maaşını tıkır tıkır alacaksın ki alın terinin emeğinin karşılığıdır. Havalimanının açılışına bir ay gibi kısa bir süre kala tazminat haklarını da hiçe sayarak işverenine başkaldıracaksın bir sürü bahaneler üratarek basında medya da boy göstereceksin “Kemal Sunal ın değimiyle işçi kardeş patron kalleş” diyeceksin. İşte bu kısmı benim aklım almıyor. Hadi diyelim işçiler haklı; 4 yıl sabretmişsin bir ay daha sabredemez miydin? Almanyasından Hollandasına kadar bir çok Avrupa ülkesi 3. Havalimanının açılmasına karşı her türlü ayak oyunları oynarken senin büyümene taş koymaya çalışanlarla nasıl aynı safta yer alırsın? Her türlü engellemelere rağmen bu dört firma yılmadı ve Avrupanın en büyük havalimanını açmak için çaba sarfettiler. Çok sevgili Avrupalı dostlarımız! artık son kozlarını oynuyorlar. Bunun için de son çare olarak çalışanlara el attıklarını görememek için uzayda yaşamak lazım.

Çalışanların taleplerine baktığımızda 6 aydır maaş alamadıklarını söyleyenler var. Bu iki firmanın da bir gün maaşlarını geciktirdiklerine şahit olmadım (diğerlerinde bizzat görev almadığım için yorum yapamacağım) ama hadi diyelim öyle olsun. Bunun yolu inşaatın açılmasına günler kala çalışmaları durdurmak mıdır? Kanunlarımız iş mahkemelerimiz ne güne duruyor? Bir iş güvenliği uzmanı olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki işçi açmış olduğu davada en ufak bir haklılık payı olsa o davayı kazanır.

Kimler var bu protesto gösterilerinde ?

HDP Milletvekilleri desem;

Başka birilerini aramaya gerek var mı?

Doğuda yanan iş makineleri ve mühendislerimiz öldürülürken neredeydi bu zatı muhteremler vekiller? Ben söyleyeyim PKK leşlerinin taputlarına omuz vermekle meşguldüler. Şehit olan onca askerimiz ve vatandaşlarımız için tek bir satır kınama duymadık kandil vekillerinden.

Ama mevzu Türkiyenin önünü açacak yatırımlar olduğunda bunları engellemek adına en ön safta yer aldıklarını Metin ŞENTÜRK bile gördü

Yemezler aga yemezler. Ne yaparsanız yapın durduramayacaksınız, engelleyemeyeceksiniz..

Kazanan Türkiye Olacak Net.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Sancak Arşivi
SON YAZILAR