MUSTAFA DEMİR’E SALDIRMAK

24.11.2018 Tarihinde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN içinde Samsun Büyükşehir Belediyesinin de olduğu 40 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Samsun İlimiz için de Ak Parti Samsun İl teşkilat kurucularından olan 22, 23 ve 24. dönemde AK Parti'den Samsun milletvekili seçilen Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. Demir, 60. hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini de yürüttü. 31 Mart 2018 Yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir.

Açıklamanın yapıldığı andan itibaren yolda görseler tanıyamayacakları Sayın Mustafa DEMİR e karşı sosyal medyada bir saldırı başlatıldı.

Ama ne saldırı?

Dedik ya bilmeden saldırdıkları için tek söyleyebildikleri “Trabzonlu bir siyasetçiden Samsuna Belediye Başkanı olur muymuş”.

Yolsuzluk var mı? Yok

Hırsızlık yapmış mı? I ıhh.

Adam mı kayırmış? Bilen yok.

Ne var peki?

Adam Trabzonluymuş.

Peki, Trabzonlu Mustafa DEMİR in işyerleri nerede Trabzon’da mı? Samsunda mı?

Vergisini Trabzon’a mı yoksa Samsuna mı ödüyor. Trabzonlu olmak suç mu ki Trabzonlu olmasının bu kadar üzerine gidiliyor. Herkes doğduğu şehirli olmaktan gurur duyar ki en doğalı da budur.

Mustafa DEMİR i 2002-2003 yılından tanırım. Kurucularından olduğu ve Samsun Ak Parti İl Başkanlığı yaptığı dönemde sohbet etmişliğimiz çayını içmişliğim vardır. Bu tarihten sonra da hiçbir yakınlaşmamız sohbetimiz olmamıştır. Gördüğüm ve bildiğim Mustafa DEMİR Ak partinin kuruluş yıllarında çok emek sarf etmiş, kapı kapı dolaşmış partisi için gecesini gündüze katarak çalışmıştır. Herkes evinde sıcak yatağında uyuduğu sıralarda o ve ekibi sabahlara kadar Ak Parti İl Binasında çalışmalar yaptığını bilirim.

Arkasından salladığınız adam hakkında azıcık bir şeyler bilin istedim.

Üşenmeden sosyal medyada Sayın Mustafa DEMİR arkasından sallayanlar hakkında biraz araştırma yaptım. Hesapların çoğunluğu 2-3 aylık hesaplar. Birkaç resim paylaşılmış o kadar. Buradan anladığımız bu hesaplar Seçimlerde kim aday gösterilirse gösterilsin arkasından sallamak, bel altı vurmak ve seçimleri provoke etmek amacıyla açılmış hesaplardır

Şaşırdık mı?

Sahte hesapların yanı sıra AKP li olmayıp eskiden AKP liymiş gibi göstermek isteyen şahsiyetsizler de var.

Adam sosyal medyada yazıyor ”AKP Samsunda kaybetti. Bir daha AKP ye oy vermem”. Profiline şöyle bir göz atıyorsun AKP ile hiçbir alakası olmayan sabah akşam AKP ye küfür eden tipler.

Amaç burada “ Eskiden AKP ye oy verenler bile artık AKP ye oy vermiyor” algısı oluşturmak.

Bu tipler için kazanmak adına yapılacak her şey mubahtır.

Bel altı vurmak, ağıza alınmayacak küfürleri savurmak gayet normal bir davranıştır.

Aklıma PKK lı olduğunu, terörist başını öven açıklamalarını adresini de verip video çeken, 2 saat sonra polisleri karşısında görünce hesabımı çalmışlar diyen klavye delikanlısı geldi.

Sosyal medyanın bu kadar ahlaki değerlerden uzak olmadığı zamanlarda herkes projeleri ile ortaya çıkar, adaylar arasında tatlı bir yarış olurdu. Farklı siyasi görüşlerde ki insanlar aynı kahvehanede çaylarını yudumlayıp karşılıklı tartışabilirlerdi.

Maalesef çok çabuk gaza geliyoruz. Çok çabuk yıllardır beraber yürüdüğümüz insanları satıyoruz.

Bir Trabzonlu olarak soruyorum.

Söyler misiniz bana hanginizin Trabzonlu bir arkadaşı yok?

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Erol Sancak Arşivi
SON YAZILAR