UZMAN DA SAHTEKAR OLURSA

Şimdi bu yazıyı yazdığım için bir çok meslektaşım bana karşı cephe alacaklar ama hiç umurumda değil doğruları yazdığımı onlarda çok iyi biliyorlar.

Konu İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları

Parayı ödeyen kişi kim olursa olsun her zaman aynı hizmeti alabileceği kadar daha ucuza almak ister. Dolayısıyla bu da hizmet kalitesini düşürmekte hatta daha da ileri boyutlarda sahtekarlığa kadar gitmektedir.

Öyle şeyler dönüyor ki bu meslekte yok artık diyeceğimiz sınırlara dayandı.

Neler mi?

Hadi başlayalım. 100 çalışanı olan bir firma çalışanları için sağlık raporu almak için fiyat araştırmasına çıkıyor. Öyle fiyatlar geliyor ki özel hastaneye gitseniz 150,00 TL den aşağıya yaptıramayacağınız raporlar 20,00 TL ye hallediliyor. Nasıl mı?

Çalışanlardan alına kan örneklerinden birkaç tanesinin tahlilleri yaptırılıyor gerisi tamamen bilgisayar ve photoshop becerine kalmış. Kopyala yapıştır marifetiyle tahlil sonuçlarına bile dokunmadan sadece isimler değiştirilerek tertemiz tahlil sonuçlarınız oluyor. Gerisi sadece kağıt masrafı. OSGB para hırsı yüzünden bu sahtekarlığı yapıyor. Yeni mezun bir hekimin bile bu tahlil sonuçlarının düzmece olduğunu anlaması gerekirken neden bunları değerlendirmeye alıp rapor düzenler ve altına imzasını atar? Sonuç da insanların sağlığı ile oynanıyor ama farkında değiliz ya da işimize pardon cebimize öyle geliyor. Bu sahtekarlık değil de nedir?

Bir uzman düşünün belgesini kiraya veriyor ve kendisi başka işlerle meşgul. Bir kez gidip görmediği inşaat hakkında belgelere imza atıyor. Orada çalışanların hayatı ile oynuyor. Böyle olunca da hizmet ucuza geldiği için işverenin de işine geliyor. Ama bilmiyor ki kanunlar işverenin sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor. Ne gerek var bu şekilde hizmet almaya hiç alma üç kuruş paran da cebine kalsın. Zaten kaza olunca cezayı sonuna kadar yiyeceksin.

Bazı işverenlerde işlerinin tam olarak yürüdüğünü zannetmekte. Bana uzman da dr da geliyor nasıl olsa diyor. Ama bilmiyor ki firmasına atanan uzman A sınıfı, ziyarete gelen C sınıfı uzman. Ataması yapılan Hekim yerine ziyaretine gelen Tıbbi teknisyen.

Nasıl mı düzeliriz?

İşte o kısmını söyleyemem.

Söylesem de biz ona da bir formül uydururuz.

Kalın Sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol Sancak Arşivi
SON YAZILAR