HURİYE SÜER ANADOLU LİSESİNDE NELER OLUYOR?

Ben okullarımız hakkında yazmak istemiyorum ama okullarımızda ki uygulamaları gördükçe yazmamak elimde değil.

Hülya Süer Anadolu Lisesin de bazı sınıflarda yeni bir uygulama başlatılmış. Lise çağına gelmiş kız öğrencilerle erkek öğrencileri aynı sırada oturma zorunluluğu. Kız öğrenciler itiraz etmelerine hatta rehberlik servisine erkek öğrencilerle oturmak istemediklerine dair dilekçe de vermelerine rağmen uygulama hala devam etmektedir.

Bu tür bir uygulamanın milli eğitim müdürlüğü veya bakanlık tarafından talimatla mı yapılıp yapılmadığını öğrenmek için okul müdürü R.Ç ı ziyaret ettim. Uygulamadan haberinin olmadığını ama konuyu araştırıp düzeltilebileceği yönünde çok olumlu yaklaşımlar aldım.

Ta ki Sınıf öğretmeni Mehmet KARAKAYA ile görüşene kadar. Utanmadan yaptığı uygulamanın doğruluğundan bahsetmektedir. Sen kime sordun, hangi akla, kime hizmet ediyorsun da lise çağına gelmiş kız öğrencileri zorla erkek öğrencilerle oturmaya zorlarsın. Avrupa da dahi görmediğimiz uygulamayı Samsun ilimizin seçkin bir okulunda görmek bizleri çocuklarımızı kimlere teslim ettiğimiz konusunda farklı düşüncelere sevk etmektedir. Tepki alacağını bile bile bir öğretmen neden böyle bir uygulamaya gider anlamak da cidden zorlanıyorum.

Tam okullarımızda türban olayları yatışmışken bir de bu çıktı başımıza. Kendimizi ne zaman asıl işimiz olan eğitime, eğitimin kalitesini yükseltmeye vereceğiz. Sosyal medya da çok değerli öğretmenlerimizin kısıtlı imkânlarıyla neler başardığını hepimiz gurur duyarak izliyoruz. Bir de bu tip öğretmenlerimiz var.

İşinizi yapın hocam. Sizin tabiriniz ile çıkıntılık yapmayın işinizi yapın. Sınıflarımızda hiç sorun kalmadı da kızlar ile erkekleri aynı sırada oturmak da ki amacınız nedir? İtiraz eden velileri ikna odalarına alıp kızlı erkekli oturmaya ikna etmek de ki gayeniz nedir.

Milli Eğitim Bakanımız eğitimde devrim yapacağız derken bu tür uygulamalardan bahsediyorsa ciddi anlamda sorunumuz var demektir. Eğitimle, vermiş olduğunuz eğitimin kalitesiyle devrim yapınız.

Her gün okullarımızda tabiri caiz ise kız arkadaş erkek arkadaş yüzünden bir sürü bıçaklı kavgalara şahit olmaktayız. Bu tür bir uygulamaların, istemediğimiz olayların daha da artmasına sebebiyet vereceği hiç mi aklınıza gelmiyor. Sizleri yapmış olduğunuz uygulamadan vazgeçmeniz için uyaranları da çıkıntılık yapmakla suçluyorsunuz.

Evet hocam biz çıkıntılık yapıyoruz. Bizler Müslüman bir toplumda yaşıyoruz ve yapmış olduğunuz bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz.

Kimse bana çağdaşlıktan dem vurmasın. Bu tür zoraki uygulamaların çağdaşlıkla uzaktan yakından alakası yoktur varsa da biz almayalım.

Kalın Sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol Sancak Arşivi
SON YAZILAR