Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

BAŞKAN’A TEBRİKLER -2-

Şehrimiz Samsun, gelmiş geçmiş Belediye Başkanlarının çeşitli sebeplerle yaptığı hatalı İMAR işlerini DÜZELTMEKTE gösterdiği gayretin, TEBRİK ve TAKDİRE ŞAYAN OLDUGUDUR.

Bir evvelki büyük Şehir Başkanın yıllarca ihmal ederek, Mezbelelik haline dönüştürdüğü, SAATHANE projesini en kısa zamanda hal ederek, Şehrin KALBİ durumundaki bu tarihi mekânı nefes alınabilir, duruma getiren Büyük Şehir Başkanımız Sayın MUSTAFA DEMİR’in icraatının LAF değil SOMUT bir gerçek olarak ortaya çıktığıdır.

Bu bölgenin UZANTILARI olarak, BÜYÜK CAMİYİ ABLUKAYA ALMIŞ BULUNAN, Esasta YEŞİL ALAN statüsünden, Evvelce İşyeri konumuna kaydırılan, yerlerin gerçek konumuna getirilerek, TARİHİ bir mekân olan, BÜYÜK CAMİ nin bu MUHASARADAN KURTARILMASIDIR. 

CAMİ ‘ye 10 adım mesafede, GECE KONDU misali görüntülerin temizlenmesi, İÇKİ ve KUMAR merkezi haline getirilmiş mekânların yakıştıkları yerlere nakledilmesinin bir ihtiyaç halinde olduğudur.  Aklıma geldiğinden; 1960 DARBE YILLARININ KALINTILARINDAN biride, GAZİLER MEYDANINDAKİ ÇINAR AĞACININ HİKÂYESİDİR. Demokrat Partiye karşı yapılan 1960 darbesi. Arkasındaki CHP ile birlikte, 2 Bakan, 1 Başbakan, ADNAN MENDERES, FATİN RÜŞTÜ ZORLU, HASAN POLATKAN ile İÇ İŞLERİ BAKANI NAMIK GEDİK Şehit edildi. İhtillacilerce Harp okuluna bir kum kamyonu ile getirilen Namık Gedik, Tek kişilik bir odaya nakledilerek, işkence yapılmış ve üç katlı binanın Penceresinden atılarak KATLEDİLMİŞTİ. İNTİHAR etti yalanı ile olay geçiştirilmiş. Böylece 4 Devlet adamımız ŞEHİD EDİLMİŞTİR. 

Bu işler olurken, Saat hanedeki ÇINAR ağacı, Bayraklarla donatılarak, Darbecilerin Propaganda merkezi haline getirilmiş, Demokrat Partili vatandaşların İHBAR EDİLDİGİ, Yazılar ile DARBECİLERİN RESİMLERİYLE SÜSLENEN,  AÇIK EYLEM yeri olarak görülmüştür. Bu işler dönüp dolaşırken, O zamanın uyanıklarından malum kişi, Oraya bir BÜFE kondurarak, İHTİLAL ve CHP ye olan hizmetinin karşılığı almış, 2021 yılına kadar da, saltanatı sürmüştür. Bu bir vebal di, ÇINAR’ı bu vebal’den kurtaranlara TEŞEKKÜR EDERİZ. 

SAATHANE, ŞUBAŞI ve UZANTISI olarak CUMHURİYET MEYDANI, SİTE CAMİİ’ ne kadar ulaşacağı görülen DEV PROJE, Samsun’un geçmişteki İHMALLERİ veya KAYIRMALARI’nın bu güne uzanan ÇİRKİN GÖRÜNTÜLERİYDİ. Hiçbir Baba yiğidin yapamıyacağı böyle geniş çaplı bir projeyi hayata geçiren MUSTAFA DEMİR’i, bir kere değil, BİN KERE tebrik etmek gerekiyor. 

Yolun açık bahtın kutlu olsun. BAŞKAN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR