Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

KADİM TARİH -4-

13-Muhakkak ki, O ancak O (bütün canlıları) baştan yaratır. (ölümlerinden) sonra (da dirilterek) geri döndürülür. 

14-(Bütün ayıpları örten ve günahları çokca bağışlayan) Gafûr da, (kendisine itaat  edenleri çokça seven) Vedûd de ancak O DUR!

15-Arş’ın sahibidir. (Zat’I ve sıfatları pek ulu olan bir) Mecid’dir.

16-(Meydana gelmesini) dilemekte oldugu her şeyi hakkıyla yapıcıdır. (ki murad ettiği hiçbir şeyin iradesi doğrultusunda gerçekleşmemesi düşünülemez)

17-(Habibim) O (peyganberlerinin aleyhine ittifak kuran azğın) orduların önemli haberi sana geldi değil mi ? 

18-Firavun’un ve Semûd’un (gerçekten de sen inkarları yüzünden o kâfirlerin başına gelenleri bilmektesin!)

19-Doğrusu o (senin kavminden)inkâr etmiş olan kimseler. (kendilerini azaba sürükleyecek) büyük bir yalanlama içerisindedirler.

20-Oysa Allah (onları) arkalarından kuşatıcıdır. (ki kuşatılan bir şey kendisini kuşatandan kurtulamıyacağı gibi, onlar da Allah-u Te’ala’nın ilim ve kudret dairesinden dışta kalamazlar ve onlara yapmak istediği şeyler hususunda O’nu aciz bırakamazlar).

21-Doğrusu o (inkar etmiş oldukları kitap) çok Şerefli bir Kur’an’dır!

22-(Şeytanların ulaşımından) korunmuş bir Levha’dadır!.

(Kur’an-I Mecid ve Tefsirli Meal-I Alisi).
 Kur’an Ayetlerinin tefsirini tek kaynak olarak yapan, Peyganberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Peyganberlik mucizeleri olarak birçok olayı HADİS olarak ümmetine açıklamıştır. Bu olayla ilgili, Suheyb (Radiyalluhu anh) dan rivayet edilen konu, bizi bilgilendirirken ; Peyganberimiz Mekke fethinden sonra, bu konu ile ilgili, Sahabilerinden 4 kişiyi görevlendirerek, olayın vukua geldiği yere göndermiş ve olayda adı geçen Ömer’in olay yerinde gizli kalmış mezarını buldurtarak gün yüzüne çıkartmıştı. 

Bu tarihi konu İslâm aleminde  Ayet ve Hadisle kesin olarak bilinen bir  olay olduğundan, 1990 lı yıllarda, Suudi Krallığı, bu bölgeden, Ziraatta kullanılmak amacı ile  toprak alımını yasaklamıştır. 

Düne ve o günün inanan insanlarına bir bakış yaptığımızda, Böyle bir imtihanda Necran’da OTUZBİN müminin, dinden çıkmamak için, ateşe atılması tablosu görülürken, Günümüz insanın dan bu inanışı gösterebilecek, Şehrimiz de veya Ülkemizde kaç insanın çıkabileceği sorusu önümüze gelmekte, İmtihanın çetinliği ile  durumumuz mukayese edilmektedir. 

(KOC ÜNİVERSİTESİNDE EK GÖREVLİ EMEKLİ ASKERLERİN TANZİM ETTİGİ  VE İMZALADIĞI HÜKÜMETİMİZİ TEHDİT EDEN BİLDİRİNİN HANGİ KAYNAKTAN GÜÇ ALDIKLARI AÇIKTIR. HAİM HAUM’A KADAR GİDEN BİR KUMPASIN BU GÜNKÜ GÖRÜNTÜLERİ VE UŞAKLARI KAHROLMAYA MAHKUMDUR. )

Önceki yazı için tıklayınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR