Samsun'da sağlık S.O.S veriyor

Samsun'da sağlık S.O.S veriyor
AK Parti iktidarlarının en başarılı olduğu bakanlıklardan biri olan Sağlık Bakanlığına bağlı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi ve birçok ilçe hastanelerinde sıkıntı had safhaya çıkmış durumda.

Altı aydan bu yana Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine başhekim, başhekim yardımcıları ve müdür yardımcıları atanamaması sıkıntının ne boyutta olduğunun göstergesi olmuş durumda. Bunun yanında randevu sisteminden pek çok branşta doktor randevusu alınamazken MR, röntgen, kolonoskopi gibi çekimlere beş altı ay gibi uzun bir zaman sonrası için randevu verilmesi de vatandaşı çileden çıkarmış durumda. Acilde bekleyip yer yokluğundan odalara alınamayan hastalardan, muayene olamadan evlerine dönen hastalara dek ciddi sıkıntılar yaşanmakta.

arka-fon-olabilir-1.png

YENİ YÖNETİM BAŞARISIZ MI?
Kısa bir zaman önce atamaları yapılan İl Sağlık Müdürü ve Kamu Hastaneleri Başkanının yaptığı atamaları neye göre yaptığı da merak konusu olmuş durumda. Atanan idarecilerin sorunları çözemediği ve başarısız oldukları da iddia edilmekte. Bundan yirmi yıl önce çekilen sıkıntıların yeniden hortladığını ve aynı şekilde çekilmeye başladığı gelen bilgiler arasında. İdareci atamalarının yapılmaması nedeniyle Eğitim ve Araştırma Hastanesinde otoritenin olmadığı, personel sorunlarının çözülmediği ve ciddi sıkıntılar çekildiği, kimin ne yapacağının belli olmadığı iddia edilmekte.

arka-fon-olabilir-2.png

SİYASET MÜDAHALE ETMELİ
Yerel seçimlerde AK Parti’nin aldığı yenilgi sebeplerinden birinin de vatandaşların sağlık sektöründe yaşadıkları sıkıntılar olduğu öne sürülmekte. Vatandaşların bu nedenle AK Parti’ye tepkili olduğu ve sandığa gitmeme nedenlerinden birinin bu sorun olduğu iddia edilmekte. Milletvekillerinin bu konuya eğilip gereğinin yapılması beklenmekte. Sağlıkta değişim ve dönüşümün yapılamadığı, sorunların da bu nedenle artarak devem ettiği iddia edilmekte.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum