Ahmet Ufuk Erkan

Ahmet Ufuk Erkan

AKIL İSTASYONU

Güncel olan sizi bulur. Sevinçliyse sevinciyle, kederliyse acısıyla; sizi bulur, kuşatır. Kendini unutturmayan haliyle karşınıza dikilir. Akılları tatile çıkartacak kadar direngen…

Kavgalı sözleri haklı çıkartmak içindir adeta. Adeta, “bir onlardan, bir bizden” diyenleri haklı çıkartmak içindir. En akıllı cümleleri gereksiz ve geçersiz kılmak içindir. Yası, “intikam”a dönüştürücü haliyle, kini süsleyerek koymak içindir masanıza. 

Aynı toprağın üzerinde yaşanmaz hâle getirildi hayatlarımız. Kendini bilmezlere, kendini bilenlerin de katıldığı bir karmaşa… En aklı başında bilinenler bile “haydi siperlere” diyor. Ve maalesef, güncel olan da kaşıyor bu hâli. Kafa avcılarını haklı çıkartmak için ellerinden geleni ardına koymuyor birkaç cani. 

Böyle günlerde kalem işlemez olur. İçinizde biriksin diye uğraştığınız hangi iyilik varsa, ha düştü ha düşecektir hanenizden. Dilinizin ucuna ucuna gelecektir sizin de “kavga” sözleri. Uğraşa didine ne biriktirdiyseniz, işte böyle iç yakıcı bir baskınla baskına uğrayacaktır.

Kafanız da ruhunuz da darmadağındır. Hangi cümleyi tutup söylemek gerektiğini bilmez haldesinizdir. Düştüğü yeri yaktığı söylenen ateş, gelip tam kalbinizin üzerine konmuştur. Konmuştur aynı yakıcılıkla. 

Sıcağı sıcağına çok zor bazı konularda yazmak. Hele, nasıl oluyorsa, ülkemde daha zor. Bunca haber bolluğu içinde, en az haberdarız. İhmalden bahseden mi ararsın ki aramasan da mevcut. Kimse de çıkıp, şöyle haberdar edecek şekilde bilgilendirmez. 

Hadi bakalım, aklını galip getirmeye çalış dur elinden gelirse. Ne kadar uğraşılsa da bir “akıl istasyonu”ndadır akıllar. Öyle yakıt ikmali için falan değil. Orada, o istasyonda akamete uğramak için durmuştur, durdurulmuştur akıl… 

O istasyondan, aklı galip getirerek çıkma başarısını gösterebilenler olsun istiyorum. Tüm kalbimle bunu diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ufuk Erkan Arşivi
SON YAZILAR