Savaştılar..!

Samsunspor Şükrü Saraçoğlu'ndan altın değerinde puan çıkardı. Sezon başından beri seyrettiğim en iyi Samsunspor takımıydı. Neden derseniz ilk defa bu kadar mücadele eden sahaya herşeyini döküp terinin son damlasına kadar rakiple mücadele eden bir takım izlememdi.
Samsunspor takımında sezon başından beri kadroya giremeyen, ama Fenerbahçe maçında sahaya ilk 11 de çıkan başta Adem diye bir sporcu vardı. Sezon başından beri neden oynatılmadığını hala anlamış değilim. Yanlız bu maçta sahada öyle sporcular izledim ki! Onları izlerken büyük bir zevkle maçı seyrettim. Kimdi bunlar; kaleci Ertuğrul; mükemmel bir 90 dakika çıkardı. Defansta her zaman çok beğendiğim bir Kemal vardı ki maçın henüz 12. dakikasında yaptığı inanılmaz müdahale ile bariz gol şansını rakip forvetlere vermeyen 90 dakika rakiplere göz açtırmayan bir Kemal izledim.
Geri dörtlü önünde oynayan bir beşli blok vardı ki; bana göre görevlerini fazlasıyla yaptılar. Hele hele onların içinde sahada ayak basmadık yer bırakmayan başta kaptan Fink, Murat, Ufuk ve onların içinde rakip defansı devamlı rahatsız eden Fenerbahçe geri dörtlüsüne korkulu anlar yaşatan sezon başından beri hemen hemen hiç düşünülmeyen bir ZENKE vardı.
Bütün bunları neden şimdi söylüyoruz; İ.B.B maçını seyrettiğim zaman ki Samsunspor takımı ile Fenerbahçe maçındaki Samsunspor takımı arasında çok büyük farklar olduğunu izledim.
Hafta içi Samsunsporlu sporcuları (cuma günü) ziyaret ettiğimde; Kemal'le, Murat'la, Dilaver'le, Adem'le ve bazılarıyla yaptığımız sohbette bu maçtan puan veya puanlar alacakları hakkında konuşmuştuk. Hafta içi yazımışta belirtmiştik ki; hocam bu "takımın içindeki taşların yerleri ile oynamayın daha başarılı olursunuz" diye. Bunda da haklı olduğumuz bir kere daha ortaya çıktı.
Samsunspor Fenerbahçe maçından bana göre şansızlığı nedeniyle 3 puan alamamıştır. Yalnız bir gerçek varki, "YENEMİYORSAN YENİLMEYECEKSİN" sözünü unutmadan sahadan puanla çıkmasını bilmek. Şimdi birçok bilen arkadaşımız " Samsunspor işte şöyle taktik uyguladı, hoca şunu yaptı, şöyle oynattı v.s-v.s" diye yine atıp tutacaklardır. Samsunspor Fenerbahçe maçında birşey oynamadı. Sahada oyuna daha sonra giren oyuncularıyla birlikte "SAVAŞTI" alın terinin karşılığı olan puanı aldılar dersek yalan söylememiş oluruz.
Pazar akşamı maçı seyrederken büyük keyif aldım.
Yüreklerinize-ayaklarınıza sağlık.
Devamı haftaya olsun.
Bizden söylemesi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR