Samsun Samsun

Samsun ile ilgili tanıtımlara, yazılara baktığımızda çeşitli açıklamalar yapılıyor. Bu açıklamaları internetten de araştırarak bulabilirsiniz. Gerçekten düşünüldüğünde güzel imkanlarımız, olanaklarımız var. Bir Samsun"lu olarak bunların kağıtlarda kalması üzmüyor değil beni.

Aşağıda okuyacaklarınız bir hayal ürünü değildir. Tamamıyla çeşitli yazılardan, açıklamalardan alınmıştır. Okuyacaklarınız sizi şaşırtmasın…!

1-     “Samsun doğal tarihi yapısı, deniz, kara, hava, deniz ulaşımı potansiyeli ile bölgenin turizm potansiyeli en yüksek kentidir.”

2- “Coğrafi, tarihi birikimleri, insan gücü, stratejik üstünlüğü, ticari ve ekonomik derinliği, hayat kalitesi ve dinamikleri açısından ilk 10 şehirden biridir.”

3-“İlimizde eğitim kalitesi yüksek, 38 adet meslek lisesi, yatırımcının ara eleman ihtiyacını karşılayacak kalitede eğitim vermektedir.”

 

4- “Orta Karadeniz Bölgesinin en şirin ilçelerinden biri olan, yeşille mavinin kucaklaştığı turistik Samsun"un…”

5-“İlimiz coğrafi konumu itibariyle önemli bir kavşak noktasıdır. Bu durum yatırım yeri faktörü olarak, pazara yakınlık kriteri açısından avantaj sağlamaktadır.”

 

6- “Bafra Ovası"nın ortasından geçen Kızılırmak"ın her iki yakasında çok sayıda göller bulunur. Simenit Gölü, Balık Gölü ve Liman Gölü su ürünleri bakımından oldukça zengin olup ekonomik öneme sahiptir.”

7- “Türkiye"nin ender su basar karakterli ormanlarından biri olan Yörükler Galeriç Ormanı, piknik ve doğa yürüyüşleri için bulunmaz bir alandır.”

8- “Tarımsal potansiyel bakımından Çukurova"dan sonra Türkiye"nin en zengin Ovaları İlimizden bulunmaktadır.”

 

Yukarıda yazmış olduğum sekiz madde sanmayın ki sadece bu kadardan ibaret. Araştırdığımızda “ vay be biz neymişiz” dedirten açıklamalara yer verilmekte.

 

Aslında bir gerçek var ki, bunlar bir hayal ürünü değil. Samsun konumu, yapısı, doğal güzellikleri ile Türkiye"nin birçok kentinden daha şanslı ve daha önde bir şehir olabilir. Ne yazık ki elimizdekinin kıymetini bilmiyor ve ön plana çıkartamıyoruz. Hep sözcükler havada uçuşuyor. Çeşitli projeler masaya yatırılıyor. Açıklamalar yapılıyor. “Samsun" a şunu şunu yapacağız.” “Samsun şu konuda ön plana çıkartılmalıdır.” “Samsun bu konuda merkez olacak” vs. vs. 

Samsun olarak birçok doğal güzelliğimiz var bunları bile ön plana çıkartamamışız. Bir başka şehirde ya da yurt dışında bir taş yığınını bile markalaştırıp insanları oraya taşımayı bilenlere helal olsun. Turizm açısından elimizdekini bile kullanamıyoruz ki, nasıl turizm kenti olacağız merak ediyorum. Bırakın diğer insanların duymasını kendi vatandaşımız ne kadar biliyor Samsun"un doğal zenginliklerini, tarihi mekanlarını? Kendimize bile anlatamamışız güzelliklerimizi.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim Akar Arşivi
SON YAZILAR