Üstü Yama Altını Sormav

Seçim sürecinin başlaması ile belediyelerimiz olağan çalışmalarını hızlandırdı. Hatta ve hatta olağan dışı çalışmalara da imza atılıyor. Her seçim öncesi olduğu gibi aralıksız devam eden çalışmalar, Türkiye genelinde; il, ilçe ve köylerde büyük bir ivme ile ilerliyor. Kömür dağıtımından tutun, birçok yardıma kadar giden bu çalışmalar sadece bunlarla sınırlı kalmıyor.
Bir yandan adaylar açıklanıyor, yorumlar yapılıyor, açıklamalar, ziyaretler yapılıyor. İlçeleşen belediyeler ve başkanları boy gösteriyor basında. Ana muhalefet ve hükümet karşı karşıya.
Seçmen de her seçim öncesinde olduğu gibi köşe başlarında, yollarda, sohbet esnasında hem eleştiriyor, hem de savunuyor. Yapılanların farkında olduğumuz halde her zaman yaşanan karelere ortak oluyoruz. Bir vatandaşlık görevi ya oy vermek, yerine getiriyoruz her görevi yerine getirdiğimiz gibi…!
Cadde ve sokaklarımıza baktığımızda her gün asfaltlanan bir yer görmemiz mümkün. Oyuk olan yerler kapatılıyor, düzgün olmayan yollar düzleştiriliyor, köylere asfalt götürüyor önce muhtar sonra da başkan… Şikayetler öğreniliyor ve istekler yerine getirilmeye çalışılıyor.
Samsun"u düşündüğümüz zaman alt yapı konusunda İstanbul"dan farksız. Bir yağmur yağıyor, seller götürüyor her yeri. Binalara su giriyor. Biraz fazla yağsa yağmur ki bunun en yakın örneği Samsun" da yaşanan sel felaketidir. Kriz masaları kuruluyor. Gerçi ne kadar etkili oldu o masa orası da ayrı bir muamma! Hal böyleyken yollara yapılan yamaların ne anlamı kalıyor? Aslında çok rahatsız bir görünüm bu yamalanan yollar.  Gerçi neremiz doğru ki?
Alt yapı sorunumuz çözülmediği sürece masalar kurulsa dahi, hep aynı anı yaşamaya devam edeceğiz. Eee önümüz kış ne de olsa. Yine seçmen çekecek çileyi, yine unutulan olacak, yine çözümsüz kalacak verdiği oyun karşılığı, her sıkıştığında hükümete atacak suçu kendi yaptığının farkında olmadan!

Buradan bir vatandaş olarak şunu iletmek isterim sayın yetkililere;
 
Ben Liman kavşağında oturuyorum ve Gençlik parkının oradaki otobüs durağının orada, yere kafanızı şöyle bir eğip bakarsanız asfalttan görünen bir kablo göreceksiniz. Sanırım bu kablo elektrik kablosu ve uzun zamandır o kablo yarısı dışarıda öylece duruyor ve durmaya devam ederse belki de bir olaya sebebiyet verecek. Bence, hazır yama yapma işleminiz başladı, oraya da bir el atın. Arz ederim.

Yeşim Akar
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yeşim Akar Arşivi
SON YAZILAR