Kurbana Kurbanlar Verdik

Kurban bayramında insanlar yollara döküldü yine. Memleketinde hem kurbanını kesmek hem de bayramını büyükleriyle beraber geçirmek isteyen insanlar yolları ve trafiği kapladı. Dokuz gün tatil olması nedeniyle hasretler giderildi, kurbanlar kesildi. Çocuklar el öptü, kimisi para kimisi şeker aldı. Uzun zamandır görülmeyen akrabalar ziyaret edildi. Hasretin ve özlemin acısı çıkartıldı. Küsler barıştı, paylaşımlar arttı.

 

Her bayram öncesi olduğu gibi çeşitli konularda uyarılar yapıldı. Beslenmeden tutun kurban kesimine kadar bilgiler açıklandı. “Bayramda et tüketimine dikkat, bayramda doğru beslenme önerileri, bayram için sağlıklı et önerisi, bayramda hava durumu, kurban kesimlerini çocuklarınıza izletmeyin, kurban alırken nelere dikkat edilmeli…”  Yapılan uyarıların en önemlisi de trafik ile ilgili yapılan açıklamalardı. Fakat ne yazık ki yine uyarılar dikkate alınmadı.

 

İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde kurbanlar yolları kana buladı. Her yıl yapılan uyarılara rağmen insanlar yine kurbanlıklarını yollarda kesti. Hatta bu sene farklı bir olay oldu ki o da; Türkiye" ye denetime gelen AB temsilcileri dayak yemekten beter edildi. "Burası Türkiye" dedirten manzaralar yaşandı. Kamera ile çekim yapmak isteyen görevliler engellenmek istendi.

 

Yollarda kesilen kurbanlar yolları kana bularken, insanlarda trafikte yolları kana buladı. Sadece trafik değildi başka olaylarda yaşandı.

 

İstanbul"da kalan insanlar trafikte derin nefes aldı tatil boyunca. Şehirlerin bazıları hiç görmediği trafiği bu kurban bayramında gördü belki de. İstanbul" da trafik rahattı belki ama gece hayatı o kadar sessiz kalmadı. Bar cinayetlerine tanık oldu İstanbul. Bizler de televizyon ekranlarından öğrendik İstanbul gecelerini bayramda. Kurban bayramına ilk verdiğimiz kurbanlar onlar oldu.

 

Bayram sonrası her yıl olduğu gibi ne yazık ki bu sene de yaşandı yaşanacaklar. Trafik canavarı yine iş başındaydı.  Toplam bilanço 154 ölü 789 yaralı. İşte kurbana kurban vermemiz bundan kaynaklanıyor.

 

Bilinçsizce yapılan bir hata anlık bir yanlışlık kendimizin ve birçok insanın ölümüne neden oluyor. Ne yazık ki yine de akıllanmıyor ve hatalar tekrarlanıyor. Kendimizi düşünmediğimiz gibi karşımızdakini de hiçe sayıyoruz. Gerçi kendisini düşünmeyen karşısındakini nasıl düşünecek ki!

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yeşim Akar Arşivi
SON YAZILAR