Devlet'in ipine dolanan papazlar!...

 

 

DEVLET"İN İPİNE DOLANAN PAPAZLAR!..

 

Yeniçağ gazetesinde bir adam var, Bayram"ın son günü köşesinde :CHP"nin çarşaf açılımına  -hoş , açılım mı, katılım mı ,aday tanıtımı mı belirsiz  ya- Sn. Baykal"ın çarşaflı bir vatandaşa parti rozeti takmasını  güya “din istismarı yapan AKP"nin elinden “kozunu almak “olarak yorumluyor.

Ferasetin böylesi garabet ya ,her neyse!

Yine bu  hareketi “ kıyafet istismarı yapanlara karşı atılan büyük bir adım” olarak tanımlıyor...

MHP Lideri"nin bu olay üzerine CHP"yi ,aynen Tercüman gazetesi köşe yazarı Metin Özkan gibi “Ilımlı İslam"ın Sol ayağı ”nı oluşturmakla suçlamasını ağır bir dille eleştiriyor.

Kendince şuuraltındakileri kusuyor, koca bir gençlik hareketini-Ülkücü gençliği- manipüle ederek tetikçilik yapıyor.

Kim mi bu adam?

Ülkücülükle , MHP lilikle uzak yakın ilgisi olmayan bir “etekçi..”

“Etekçi “ deyimi Vatan şairi Namık Kemal"indir. “Eteklemek “ kelimesinden türemiştir. Eskiden padişah yanlısı, saray yaltakçıları için kullanılırdı. Sadakatini/sirkatini göstermek isteyen dalkavuklar, el etek öperler ,bahşişlerini kaparlardı.İtibar sahibi olmanın en kestirme yolu “etekçi” likti.

Dün olduğu gibi son zamanlarda ,özellikle seçimler arifesinde : MHP"ye ,Muhalefet adına çamur atmak,Muhalefet ağzıyla Liderine çakıp çakıştırmak , geçmişe takılıp kusurları sayıp dökmek pirim yapıyor.Adına da eleştiri deniyor.

Yağma yok..Söyleyene bakarım.Haç"a sövenin  Müslümanlığına  bakarım.Onunki  düpedüz karalamak...

Yağdanlığın Kibar"ı.Bu anlamda Muhterem"in eksiği yok , fazlası var, Ön"ü de var. Önkibar !...Gün aşırı karalıyor!

1990 lı yıllarda ,özel bir televizyon kanalında “Alternatif” programı  yapardı.Şimdi boşta kaldı..Yem borusu kesildi,kapısını çalan yok..AKP kontrolündeki kanallarda parsa yok.Bir zamanların ,sırtkan ,ince bıyıklı ,“Ağabey” isinin kanalı “çağ atladı”, “Çankaya"nın Tonton”u  hakkın rahmetine kavuştu,ne yapsın kala kala MHP ve Bahçeli"ye salvolar atarsa bir yerlerden davet gelebilir.Amaç ve hedef belli : Kararsız seçmenlerin kafasını karıştırmak ,İktidarın Seçim üzeri yüreğini soğutmak!..

Rahmetli Osman Bölükbaşı"nın meydanları dolduran kalabalıklara söylediği meşhur bir sözünü hatırladım.:”Ey millet ,gönlünüzden geçiyor ,ama; eliniz varmıyor.”derdi.Vatandaş sandık başına vardı mı oyunu ya Morrison Süleyman"a ,ya İnönü"ye verirdi.O zaman da bugünkü gibi dürüstlük,doğruluk ,bilgi /birikim para etmezdi.

Önkibar" lar tek değil..Seçimlerde sandığını şaşıran,365 gün dava ile kalkıp /dava ile hemdert olanlar ne hikmetse sandık önüne konulunca ,birden başka boyuta geçiyorlar..Kaybedince MHP ile Sn Devlet Bahçeli ile papaz oluyorlar.

Kurulduğu günden bugüne  MHP"ye karşı,Liderine karşı  “muhalefet ağzı ile çemkirenler  hep olagelmiştir.İnatla“Papaz” olmuşlardır. ..

Her seçim sürecinde benzer olaylar yaşandı /yaşanacaktır.Misillemeler yapılacaktır..”eğer” li analizler ,”Ben” merkezli talepler,kısır çekişmeler sürüp gidecektir...Demokratik teamüller içinde yaşananlar olağandır.

Karalamalar /bilgi kirliliği ,çarpıtmalar bu süreçte tesadüfü değildir.Hatırlayınız.Küheylan"ın ve Arı"nın peşinden gidenler ayni gerekçeleri ileri sürmüşlerdi..Şimdilerde İktidar yararına aynı gerekçeler gündemde..Tesadüf sayılamaz.

Meşhur bir söz var:”Mürtet eski ayıplarının ortaya dökülmemesi  için yeni dinine daha bir aşkla bağlanır.”derler..Ben bu sözün münafıklar için uygun düştüğüne inananlardanım.

Sayın Devlet Bahçeli"ye servet avcısı, akraba /aşiret vurguncusu, diyemiyorlar. Dürüstlüğüne  söz edemiyorlar. Konuşmalarını abuk subuk bulamuyorlar .Vatandaşı azarlamıyorlar.Dün ak dediğine bugün kara demiyorlar.”Dün dündür bugün bugündür” demiyorlar. Sızlanmıyor, acındırmıyorlar.. ”Önce Ülkem ve Partim..sonra Ben..” merkezli dürüst siyasetini eleştiremiyorlar. Rakamları  eğip bükmüyor,  çarpıtmıyorlar..Halkı kandırmıyor.. aldatmıyorlar. Demokrasiden ayrılmıyorlar ,Ergenekonculuk oynamıyor,İllegalite" yi savunmuyorlar ,İktidar yolunun “Sandık"tan geçtiğine olan inancından taviz vermiyorlar.Ama ,tek kusuru “kağıttan okumakmışÖnkibar" ımıza göre :”yazılı metni okuyarak konuşur gibi” yapmakmış!

Varsın olsun ! Hırsız olmasın,çalıp çırpmasın ,yalan/dolan söylemesin,o bile bu Ülke için yeter…

Sayın Bahçeli"yi : “Salı siyasetçisi ”diye aklınca alaya alıyor.. Kafa buluyor.. küçümsüyor. MHP düşmanları fırsatı kaçırmaz..Çarşafla ,CHP ile gelen açılım,” Ilımlı sol” ile yön değiştirip ,seçim üzeri MHP"ye ,Onun Genel Başkanı"na doğru fitne rüzgarı,bir de seçim üzeri kasırga olup esmezse bu gibilerin ruhu sükun bulmaz.

Türbanın sorumlusu , cinnet geçiren toplumun müsebbibi,işini kaybeden emekçinin başına gelenler,.Fabrikasını kapatanların sıkıntıları ,esnafın bugünkü çilesi ,çöpten artık toplayan yoksulun çektikleri …hepsi MHP yüzündendir.

Geçmişte Sezer"i Cumhurbaşkanı seçtiren O.Erken seçimi milletin başına bela eden de O. Ecevit"le  koalisyon yapan,DSP"yi karpuz gibi ikiye bölüp rahmetli İsmail Cem"in partisini kurduran da O.İdam cezasını kaldıran,APO" yu kurtaran ,mecliste oy verip sonra vermedim diye caka satan O...Sayın Erdoğan"ın yasağını kaldırmak için Sn Baykal"la kol kola giren O..2002 seçimlerinde vatandaşa : “Ey millet bize oy vermeyin..AKP"ye verin “diye ,ayağına kurşun sıkan O.2001 Krizini çıkaran O , Sayın Devlet Bahçeli ..diyelim!

Oh canıma değsin! “Krizle yaşayın !””Kriz  teğet geçti “diye zil takıp oynayanlar MHP"liler  Ekonomik krizi çıkaranlar da O"nlar…

Tuh!Yüzünüze !! Sizi gidi  iki yüzlü, yalancı musibetler!

57.Hükümeti yıkmak için Frankfurt "ta ,  medya teröristleri ile birlik olup “iktidar arayışında “ bulunanları bilmiyor musunuz?MHP"siz / Ecevitsiz hükümet arayışını sürdüren siyaset cambazlarını tanımıyor musunuz? MHP  düşmanı ,    Milliyetçi /Ülkücü avcısı , din simsarı ,Federasyoncu /AB ve ABD destekli Soroscu liboşları  bilmiyor musunuz?

Genel seçime “yasaklı” iken giren ,  Uğur Dündar"ın programında “Demokrasi havarisi” kesilen  Anayasa değişikliği ile Sayın Tayyip Erdoğan"a Başbakanlık yolunu açan CHP ,Sn. Deniz Baykal değil mi?

Meclis dışında /parlamentoda olmayan  MHP ve Sayın Devlet Bahçeli nasıl oluyor da Sayın Erdoğan"a Başbakanlık yolunu açıyor? Parmak kör gözünüze ,insaf kara vicdanlarınıza !…

MHP ve Sayın  Devlet Bahçeli ile “Papaz olmuşlar” ya bir kere.şimdi,kalkıp ipe /çarşafa dolanıyorlar..

Sayın Devlet Bahçeli"nin Erzurum"da ip atmasının esprisini anlamaktan aciz kalınıyorsa suç kimin?

İkide bir Sayın Bahçeli"nin “İp”ine dolanmanın siyasi bir yararı yoktur..Erzurum"daki olay ,27 Temmuz" da değil.22 Temmuz "dan önceki bir tarihte olmuştur.Daha seçim tarihini hatırlayamayan balık hafızalılara söylenecek fazla söz olamaz.MHP"ye ve Lideri"ne belden aşağı vuracağım,diye gerçekleri ters düz etmenin ,ipe /çarşafa  dolanan  papazlara bu seçimde kazandıracağı fazla bir şey olamaz.

İmralı Canisini “Asamadın “diye başa kakanların , 6 yıldır tek başına iktidarın vebalini MHP"ye yükleyenlerin iki de bir   Sayın Bahçeli"nin “ipini” bahane etmeleri inandırıcı değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR