CANİK’TE NELER OLUYOR ?…

AKP'li Belediyelerin genel tavrı eskiye oranla çok değişti.Hala halkın gönlünde olduklarını  sanıyorlar. Seçimden  seçime el sıkıp,kuçaklamakla ,özel günlerde /aylarda halktan biri gibi görünüp ;tanısın tanımasın adrese dayalı telefon numaralarına SMS atmakla siyaset yaptıklarına inanıyorlar. Makam kapısı sökerler,güya gizli/kapaklı iş  çevirmedikleri imajını vermeye çalışırlar.Oysa geçen süreçte her şeyin samimiyetten uzak ,yapmacık olduğuna vatandaşlar inanır oldular.Garip guraba deyip Milletin parasını zırhlı  araçla hortumlayanların “Bu milletin a….ına koyacağız” diyen haramzadeleri unutmayacak…O yüzden sırtını Meclis çoğunluğuna dayayıp,yan gelip yatanlara göre :

1-Samsun'da yaşayanların  mağduriyetleri önemli değildir.

2-Yasa ve hukuk beşeridir .keyfe göre /ihtiyaca göre Her an değişebilir. Sulandırılabilir. Çünkü,İlahi değildir.

3-Kamu malının satımı ,el  değişimi ,,taşınması ,aşırılması “ göreceli kavramlardır”.Rüşvet gibi.Paranın kaynağı ne olursa olsun el değiştirmesi  “Ekonomik istikrarın” göstergesidir.

4- Yerel yönetimlerde Reklam ,tanıtım,basın /Medya ilanları ,Cemaat ve yandaş STÖ 'ler için sağlanan yardımlar, tavizler  Sosyal  Belediyeciliğin gereklerindendir.

Peki , Canik' te neler oluyor? Önemli şeyler ,hem de seçimin kapıyı çaldığı sıralarda..

Bir esnaf örgüt  Başkanı  anlattıkları ve bir mahalle Muhtarı'nın yaşadıkları çok ilginç.

Canik Belediyesine ait 9266/1 ve 9266/6 ada /parsel nolu  taşınmazların  geçen Salı “ihale yolu ile” satışı sürecinde yaşananlar anlaşılır gibi değil.İkinci kez ihale edilmesi…Acele eldençıkarılması,yasal mevzuatın ihlal edilmesi,kamuoyundan gizlenmesi,ihalede şeffaflık ve mahalle Muhtar'ın kapı dışarı edilmesi , hepsinden önemlisi bu “Taşınmazların” ,İlgili Bakanlığın 2013 tarih ve 17567 sayılı “olur”ları kapsamında satışına uygun bulunmaması ve ayrıca 28 Kasım 2013 tarihli Resmi Gazete'de  anılan taşınmazların” imar uygulaması tamamlanmadan” satışa arzında ısrarcı olunmasının sebebi  ne olabilir?

Konunun Yargıya taşındığını söylemeliyiz .Yalnız Bakanlığın cevabi yazısında “ilerde telafisi mümkün olmayan kamu zararı ” ndan söz edilmişken ,satışın iptalinin gerektiği uyarısına rağmen,Belediye yönetiminin  gerekçesi ne olabilir?

Eğer,birilerine rant sağlamak değilse,“O gün Belediyeden çıkan tanıdık işadamı' nın(!)  bir Gazeteci tarafından görüntülendiği bir tarafa “ , Belediye binası önündeki  olağanüstü güvenlik önlemlerine ne gerek vardı?Belediye'nin ihale yöntemi böyle midir?

İhalenin , Kamu zararı göze alınarak ,hukuk ihlaline ve Bakanlık ikazına göz karartarak yapılması ,seçim üzeri  Belediyenin  iç ve dış piyasa borçlarının kapatılması düşünülmüş  olabilir mi?

En ilginci,  Belediye bürokratlarının ,Meclis üyelerinin,Hukukçuların ve 10 yıldır Belediye yönetiminde söz sahibi olan tecrübeli bir Başkanın bile bile ,mevzuat hiçe sayılarak ; koskoca bir Mahalleyi/Meslek örgütünü karşısına alarak muvazaalı  satışa rıza göstermesi harakiri değil midir?

Bu konunun takipçisi olunmalıdır.Kamuoyu  sağlıklı bilgilendirilmelidir.- varsa -Bir hukuk ihlalinden ,bürokratik  teammül ve mevzuat hükümleri  dikkate alınarak Belediye yönetimi hukuka uygun eylem ve işlem tesis etmelidir.Aksi halde ,sırf  Muhalefet partisi diye İlkadım belediyesinin kredi talepleri kışlı kırk yarılarak ,çoğunluk  vesayeti ile ,aynı çoğunluğun ,aynı  vesayetçi zihniyetin gayrı hukuki işlem ve eylemlere yol verenlerin ilerde başları ağrıyabilir. Onun için Canik 'teki bu satış olayı mercek  altına alınmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR