HAYDİ DURMA..DURMA HAREKET’E GEÇ !...

HAYDİ DURMA..DURMA  HAREKET'E GEÇ !...

2002 tarihinden itibaren tüm seçimlerin iyi bir takipçisi ve siyaset yorumlayıcısı olarak diyebilirim ki bu seferki Yerel seçimler İktidar ile MHP arasında geçecek gibi…

Gözlemlerim ve halk arasında konuşulanlar ile sosyal  medya takiplerim neticesinde  yanılmayacağımı söyleyebilirim.Sakın ola, kimse 17 Aralık,25 Aralık “rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından dolayı” böylesi bir yargıya vardığım sanılmasın.”Çalıyor ama bize de veriyor.Hem kimin parası,benim değil ya ,haydan gelen huya gider gibi ,kaynağı haram olsa da çalanı ve çaldıranı masumlaştıran bizden başka demokratik/hukuk devleti(!) var mı?

 İktidar partisinin seçim büroları 2004/2009 seçimlerinin heyecanını yansıtmıyor.Adaylar sadece  Başbakan'ın performansına odaklanmış..Ekranlardaki algı yönlendirmesinden medet umuyor. Halkla ikili diyaloğa girilemiyor .Muhalefetle zaten ekran önünde tartışmaya cüret edilemiyor.Esnafla,taşeron işçi ve emeklilerle  konuşamıyor.Saathane gezilemiyor.Gören Suriye manzarasına bir anlam veremiyor.Sadece giydirilmiş araçlarını sokak/cadde başlarına koyarak,yüksek katlı binalara asılan afişlerle,soğuk,içi boş sloganlarla seçmen algısı yönetilmek isteniyor.Denenmişlerin metal yorgunluğu, her şeyi yasakla savmaya çalışan bu  zihniyetin yıpranmışlığı hissediliyor.Eskisi gibi seçim heyecanı yok.Yenilik yok .Tek endişe eldeki kazanımları kaybetmemek,bunun için mutlu oligark grupların  birlikteliğinde  kazaya uğramamak. Ne var ki vatandaş her şeyin farkında. Sessizliği hayra alamet değil.Yarın 30 Mart'ta  ; İktidardan nemalananlar  3 Kasım 2002 seçimlerinde sandığa  yansıyan “öfke patlaması” ile karşılaşır ve tasfiye sürecine girerse  şaşmamak gerekir.Suçu paralel,yamuk,dikey geometrik yapılarda aramamak gerekir.

Geçen gün ,Merkeze bağlı Yukarı Avdan,Aşağı Avdan,Tepeçik , Çatkaya (Kadamut), Dereler, Çandır  köy sakinlerinin MHP'in  adayı ,İlkadım'ın  mevcut Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş'ın etrafını sarıp: ” Aman Başkanım, kurtarın bizi bu başıboş köpeklerden..Tarlaya gidemiyoruz.Çocukları salamıyoruz.Gece oturmaları bitti.Tavuklarımız aşılandıktan sonra hayvan barınağından salınan köpekler hayvanlarımızı telef ediyor.Bir çare!…Sesimizi duyun, duyurun !...diye konvoyun önünü kesen  Çandır Muhtarı'nın öfkesini  görmeliydiniz. Gerçi ,geçen Pazartesi günü, Büyükşehir Belediye Meclisinde sorun gündem dışı MHP'li Meclis üyesi Cemalettin Kola tarafından dile getirilmiş.İnşallah kaleye alınır, sorun  çözülür..İlginç olan bu sorunun bugüne kadar iletilmesine rağmen,haber yapılmasına rağmen B.Şehir Belediyesince  dikkate alınmaması,vatandaşın  sorunu çözeceğine inandığı MHP'den ve Necaattin Başkan'dan medet umması ilginç değil mi?

Eğer ,parti içi huzursuzluk ,kırılma  küsme , dargınlık olmazsa Samsun'da MHP'nin bu seçimde sürpriz yapması içten bile değil.1999 yılı ikliminin Bahar havasının emareleri yaşanıyor farkına varılmalıdır.

Yine geçenlerde,Canik halk pazarında, tezgahta muz satan bir seyyar satıcının sözleri ve tavrı  ilginç geldi bana.Satıcı, insanların yüzüne  dikkatle bakıyor.Alışveriş yapanları bir bir süzüyor.Sonra: “Durma…Durma  Harekete ge煔 diye sesleniyor.Dönüp,  ne alaka ,der gibi gizemle bakıyor.Sonra gülümseme karşılık buluyor.Yani,.Sen ,anladın onu ,der gibi aralarında tatlı bir diyalog kuruluyor…Arada bir sohbet eden  gruplara da sesleniyor,esnaf kardeşimiz : “Haydi…Haydi…Durmak yok…Harekete geçin…”uyarısını yapıyor.  Ne kadar masum, çıkarsız,içten sözler bunlar… Karşılıklı gülümsemeler,selamlaşmalar çok  ilginç geldi  bana…

Samsun merkez ve ilçelerinde görünen ve yaşanan o ki bu seçimde güzel şeyler olacak….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR