Sloganlar

 

Ekonomik kriz dalga dalga yayılırken çeşitli kampanyalar yapılmakta. Özellikle bazı sektörler var ki, kampanyalara boğmuş durumda insanları. Hem rekabet, hem de piyasa hareketliliği adına…

Bizim "ulusal firma" diye tabir ettiğimiz merkezi İstanbul, Ankara gibi şehirlerde bulunan ya da yurt dışı bağlantılı firmalar, bir başka deyişle marka olmuş ürünlerin satışını yapanlar, reklam sektöründe isim yapmış insanlarla çalışmakta ve ilginç sloganlarla  çalışmalarla imza atmaktadır. Reklam sektörüne baktığımız zaman izlenmeye değer ve bir film kadar hoşumuza gidebilecek çalışmalar olmakta. "Reklamın iyisi kötüsü olmaz" demeden reklamcılığın hakkını veren isimler var.

 Ne yazık ki bazı insanlar henüz reklamın ne kadar etkili olduğunu bilmemekte ve önemsememekte. Bunun da çeşitli nedenleri vardır tabi ki kendince! 

Uzaklara gitmemize gerek yok. Çevremize baktığımızda yani Samsun" da örnek verebileceğimiz çok fazla insan var reklamın bir firma için etkisini anlamayan.

Bazı sektörler, bazı şirket sahipleri de var ki, ucundan kıyısından reklama bütçe ayırmakta.

Geçen hafta İstanbul Merter" de bir giyim mağazasının satışlarını hareketlendirmek adına yaptığı bir kampanya var ki, merak içerisindeyim ne kadar kar, ne kadar zararı oldu? Çünkü izlediğim görüntüler ilginç görüntülerdi. Mağaza kampanya olarak % 99 indirim yapmış ve gece yarısı kapıları açmış. Kapı açılmasına açıldı fakat öyle bir izdiham yaşandı ki firmanın kapısı kırıldı. Kıyafetler havada uçuştu. Belki de mağazaya koşan insanlar kişilerin sadece tek bir ürün alabileceği kuralını bilmiyorlardı.

Reklam ve kampanyalar haricinde, dükkan camlarına yazılan sloganlarda hiçbir masrafı olmadığı için çok fazla tercih edilen çalışmalardan bir tanesi. Duvar yazısı gibi her dükkan camından okuruz. Bilindik sloganlar haricinde ilgi çekenler de var aralarında.

Ekonomik kriz olsun olmasın insanlar satış adına çeşitli cam sloganları üretmekte. Çoğunlukla neler kullanılır? Mesela, "ŞOK ŞOK ŞOK! İndirimin böylesi görülmedi."  "İN-DİR-DİK!", "BİR AL İKİNCİSİ BEDAVA", "ÜÇ TANE 5 LİRA".

 

Bazı zamanlarda öyle ilginç sloganlar okuruz ki "Maşallah" deriz. Bugünlerde gözde olanlar dizilerden alınan çeşitli lafları slogan haline getirmek. Kurtlar Vadisi, Çocuklar Duymasın dizileri de bu konuda ilham kaynağı haline gelmiş durumda.

 

Samsunun en işlek caddesine yani Çiftlik, Gazi ve Mecidiye Caddelerine baktığımızda dikkat edersek eğer görürüz ki, ben bugün bir tane okudum. Birazdan aktaracağım. Her geçen gün gelişiyoruz bu konuda.  

 

İlginç sloganlardan bir tanesi var ki güler misin ağlar mısın dedirtecek cinste. Özel bir hastane slogan olarak şunu kullanmakta: “ Morgun kapısına kilit vurduk.”

 

Güzel olan bir slogan da var ki, bir giyim firmasının sloganı. "Ya incir yaprağı ya biz"

 

Bugün okuduğum slogan neydi diye soracak olursanız o da " Patron çıldırdı. Fiyatları % 70 indirdi.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yeşim Akar Arşivi
SON YAZILAR