Tanıyormuş!! biliyormuş!!!

 

Temel ,İdris"ten alacağı için mahkemeye başvurmuş.Her ikisi hakim karşısına çıkmışlar. Hakim sormuş İdris"e : Temel"e borcun varmış...neden ödemiyormuşsun? İdris , bir Temel"e bir Hakim"e bakmış ;pişkince : Ne borcu Haçim Bey ?Ben bu adamı danımayrum ..

Hakim şaşkın: Sen ne diyorsun bu işe  ,diye sormuş Temel"e .

Temel , yüz yıllar sürecek bir cevapla “yüzsüzlüğü” örtbas etmiş !.

-Haçim bey ! Haçan ki beni danimamişdür ,ben de oni danimayrum!

 

Böylesi fıkralar /olaylar siyasette yaşanmaz sanmayın ha!

 

 Ara ara ekranlara  çıkıp ,namus abidesi , dürüstlük timsali kesilen adamların ortaya dökülen sahtekarlıkları mide bulandırıyor..

 Ne ilki ,ne sonuncusu belki. Hani Ankara"da ,Büyükşehir Belediyesi"nde üstdüzey bürokratların adının karıştığı bir  “Ali Cengiz “ oyunu..Sanki  ,Ali Dibo" nun ikizi.

 

Adamlar kooperatif kuruyor..Belediye arazisini kapmak için.Hemen yanındaki bir parseli bir garibandan yok fiyatına alıyorlar.Aradan bir hafta sonra on binlerce dönümlük ballı Belediye arazisini “cebellezi” ediyorlar.

Kimlerin adamı? Melih Gökçek"in... bürokratları. Yani ,marifetli “A takımı “cinsinden..

Soyadının“Pamuksuz” ipliksiz olduğuna bakmayın. Herifçioğulları“Kemiksiz” götürmüş ...

 

Bu Belediye , zaten -bu konularda- “muvazaalı”.Başındaki CHP"li Kılıçdaroğlu"ndan yaralı .. Eski bir bürokratı meyve suyu imalatına hortum  döşeyip Kutsal topraklarda ihramla dolaştığı söyleniyor. Haramı besmeleyle yiyen vicdansızdan hala bir haber yok..Arayıp soran da yok.

 

 Neyse ,biz  arsa talanına  dönelim.

 

Sormuşlar , düzenbazlığı Ankara"nın Şehrü" l Emin"ine ; ne dese beğenirsiniz. Duymadım...Bilmiyorum.

Karşıtlarının her daim gözündeki sineği gören ,bu kez  kendi gözündeki merteği görememiş.

 

Hatırlarsınız.22 Temmuz seçimlerinde taa Ankara"dan Samsun"a ışınlanıp , havadan MHP/CHP amblemlerini tahrif ederek uçaktan atılan pusulalarla seçmenin iradesini igdiş etmişti.Eliyle /aklıyla kmlerce uzaklara erişen  bu Adamın çevresindeki pisliğin farkına varmaması ,sizce mümkün mü ?

 

Bu tür  insanlar çok tuhaf  olur !!Yani siyasetçiler. İşine gelmediği   zaman bahane “minare /kılıf”  hesabı.

Tanımıyorum...  Bilmiyorum.

 

Sayın Başbakan"ın da böyle unutkanlık halleri olmuyor değil..

 

El-Kadı"yı sorduklarında Tanımam / bilmem demişti..Çok sonraları hatırladı.

 

 

 

 

 

CHP"li  Kılıçdaroğlu : “Ekrem Tosun"u”  sordu ...Zekice çarpıttı..Yakınlarından böyle bir kişinin olmadığını söyledi.Herkesi şaşırttı.Tanıyıp /Tanımadığına  gelince ..es geçti.

 

Oysa , Oğulcuğu  ve Gelin"i bir altın şirketine - hani şu  servetinin ana kaynağı ,düğün takısı  “40 kg.” altını paraya çeviren “kendi halindeki kuyumcu !”yla ortaklığı ortaya çıkınca ve bu ortaklıkta  müşavirlik/ vekillik yapan kişinin Ekrem Tosun olduğu öğrenilince  ezberler bozuldu..

İyi de tanımaması mümkün mü?

Filmin devamında gördük ki Mahdum"un  2 şirketle daha ortaklığı var(mış);gösterdiği ev adresi çok ilginç ! Babasının  evine bitişik bir yer..Unutkanlık burada işe yarıyor !.

 

Sayın Başbakan bu ortaklığı /şirketi Medyadan öğrenmiş !

.Eeee.Basın danışmanı Akif Beki"nin olmadığı nasıl da belli oluyor.

.

Her neyse,

Nüktedan Maliye Bakanı Unakıtan"ın  1 Ağustos 2004 "de “Pırlantada KDV"nin sıfırlanması”nın gerekçesi benim vicdanıma pek ağır gelmişti.Öyle ya.Yoksul vatandaş gırtlağından inen her lokmaya , giydiği /içtiği her şeye çatır çatır KDV öderken , “Pırlanta” düşkünü kokanaların  KDV ödenmemesi kanıma dokunmuştu.. ..Bu ayrıcalık niye ?

 

Bunun altında bir hinoğlu hinlik olduğu belliydi.Şimdi bu “ortaklık” zuhur edince daha iyi anlaşıldı . Batı ülkelerinde pırlantayı   KDV siz  alamazsınız.

 

Bu uygulama vebaldir....kul hakkıdır.

Bilmiyordum ....Duymadım deseniz de sizi kurtarmaaaaz !.

Öyle ,bir kilo makarna  sana ...bir (gemicik ) Bana...10 torba kömür sana ...yeşil dolarlar bana...Yokluk yoksulluk sana....”Harun gibi gelip Karun gibi gitmek” bana...olmaaaz! ...

 

KDV "nin  açılımı için söylenen doğru imiş :Kazık Daima Vatandaşa!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR