2009 Mahalli seçim ve .....

2009 Mahalli seçim ve propaganda araçları;

“Bu seçim; Demokrasimizin de güven ortamımızın da daha güçleneceği seçim olacaktır. Herkes bilsin ki; Türkiye"de halkın iradesi iftiralarla sarsılmayacak kadar sağlamdır. Bu millet demokrasinin önemini kavramış, demokrasiyle kalkınmanın ne kadar birbiriyle yakın olduğunu AKP ile görmüştür. İçerde ve dışarıda izlediğimiz açık ve şeffaf siyasetin milletten aldığımız güçle sağlandığını halkımız açıkça görmüştür. Biz her seçimi demokratik bir fırsat olarak görüyoruz.” Diyen Sayın Başbakan R.T.Erdoğan"a karşı, seçim kanununu eleştiren BBP genel başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu;

“Çok adaletsiz bir seçim yarışıyla karşı karşıya kaldık. Partilerinin başında ADALET kavramını koymuş olanlar, haksızlıklara ve adaletsizliklere göz yumabiliyorlar. Şehidin gazinin emeklinin işçinin ve çiftçinin kaynak bulamadığı bir ortamda bu seçimlerde kullanılmak üzere AK Parti yaklaşık 100 milyon TL, CHP 70 Milyon TL, MHP ise 40 Milyon TL yardım aldı.

Ancak biz hiçbir yardım almadan seçime katılacağız. Bu haksız bir rekabettir. Bu kadar büyük bir imkânı siyasi partilere afiş yap, yandaşa sofralar düzenle ve Amerikan varı propagandalarda harcanmasını, devlet imkânının bu denli kullanılmasını adaletsizlik olarak görüyorum.

Dolayısıyla Adaleti yerine getirmek iddiasıyla meydanlarda konuşmuş olanlar, geldikten sonra sırtlarını millete çeviriyorlar. Seçimlerin gerçekçi bir ortamda adil bir yarışa dönüştürülmesi durumunda Türkiye"nin daha demokratik bir açalım sağlayacağına inanıyorum.” Diyen Yazıcıoğlu, Tunceli"de yapılan yardımlar içinde;

“Elbette sosyal devlet aç ve açıkta kalan insanına engellisine sahip çıkacak. Olmayana imkân sağlayacak. Ama bunu sosyal devlet yapacak. Siyasi parti yapmayacak. Bir siyasi parti devletin kaynaklarını kullanarak bu işi bir siyasi malzeme yaparsa, bunun Ahlakla ilgisini kurarız. Nitekim seçim girdiğinden itibaren İzmir"in en lüks semtinde bu kömürü kim kullanacak diye bakan vatandaşları görüyoruz. Sosyal devletin çarçur etme lüksü olmamalı. Garibin yetimin hakkını sokaklara döküp birkaç tüccara getirim, çıkar sağlamamalıdır.” Demektedir.

Son günlerde CHP"nin dillendirdiği kuran kursu, çarşaf ve başörtüsü içinde;”CHP"nin her mahalleye bir kuran kursu projesi açılımı güzel bir açılımdır. CHP"nin söylediği yeni bir şey değil. Onların projesi var olanı biraz daha genişletmektir. Milletin değerlerinin devlete zarar vermediğini ve milletin çocuklarının manevi değerlerini öğrenmesi ve kazanmasının laikliğe ve cumhuriyeti ortadan kaldıramayacağını anlamışlar. Milletimizin evlatlarının kendi dinlerini öğrenmeleri kültürlerine bağlı kalmaları bir milli kimlik bilincine sahip olmaları ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir. Bu konularda yasaklamaların olmaması lazımdır. CHP"si söylemleriyle kuran kurslarını ve başörtüsünü tehdit olarak görmüyor çocukların kuran kurslarına gitmesinin, Cumhuriyeti ve Devleti rejimi yok etmeyeceğine inanıyor ise, bu gayet güzel bir açılımdır. Diyen yazıcıoğlu CHP"sine bundan dolayı da desteklerini ifade ediyor.

Elbette demokrasinin gereği seçime katılan tüm partiler; eşit ve adil bir şekilde seçime katılmaları sağlanmalı. Sosyal devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Halkın refah seviyesini yükseltmeli, insanları açlığa yoksulluğa ve çaresizliğe düşürmemelidir. Yapılan yardımlar, insan onurunu ve gururunu zedelemeden şaibeli hale getirilmeden ulaştırılmalıdır.

Ancak zaruri olmayan ve bu kış gününde devlet imkânlarıyla dağıtımı yapılan beyaz eşya ve mobilyanın, hatta kimi suyu olmayan köylere ulaştırılan çamaşır makinesinin seçim yatırımı olarak algılanmasının önü alınmalıdır. Sosyal Devlet; Adalet ölçülerinde ülkenin her yerinde kendini göstermeli. Bu tür yardımlar seçim sonrasına bırakılarak halk nezdinde oluşan şaibe ortadan kaldırılmalıdır. CHP"de, seçim öncesi politikalarını gözden geçirerek açılımlarına sahip çıkmalı. Söylemler yerine, eyleme geçerek yeniliklere açık bir parti olduğunu kanıtlamalıdır. Siyasi partilere Hazine yardımı kaldırılmalı, milletin parasıyla seçim propagandasına son verilmelidir. İsteyen taraftarlar kendi imkân yardım ve destekleriyle partilerini seçime hazırlamalıdırlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR