Mele ve Akil insan

AKP iktidarının Terörle ilgili icraatlarından son yıllarda gündeme damgasını vuran;

Birlik beraberlik, Barış, Analar ağlamasın, Çözüm gibi ortaya atılan adımların başında gelen Mele (molla)ler dan sonra şimdi sıra "Akil insanlara mı geldi...

Dün iktidar din adamlarını dillendirerek “mele"(mollalar)a çağrıda bulunmuş, çeşitli bölge ve şehirlerde yaşayan ve yer edinmiş, şeyhler Şıhlar, Üstat ve mücahitler, aralarında kendilerine bağlı 1000 kadar zikredilen mele ve vekiller, İslam'ın çimentosu adına sosyal ve kültürel alanda halkımızı birbirine bağlayıcı olarak diyanet kadrolarına tayin edilmişlerdi.

Bu insanlara dini açıdan baktığımızda gerçekten akil insan oldukları tüm toplum tarafından kabul görmüş olma oranları, oldukça yüksektir.

Bu gün akil adamlar olarak gündeme gelen ve ülke genelinde tanınmış siyasetçi, gazeteci-yazar, sanat ve iş dünyasının tanınmış simalarından oluşan iktidar tarafından seçilen akil adamlar;

Bizim kavradığımız aklı başında, yaşını başını almış, toplum nezdinde saygı duyulan belli bir eğitim ve görgü sahibi ahlak ve maneviyat sahibi önemli şahsiyet kişiler midir?

Gerçekten tarafsız adil ve dürüst müdürler?

Ahlaki ve kişilik olarak toplum nezdinde kabul görme oranları nedir?

Yoksa bunlar;

Aklı yerinde, akıllı zeki çevik iyi her sözü iyi kıvıran, gerektiğinde karşısında olanı her türlü hile ve oyunları anında sezebilen, gerektiğinde aldatmasını bilen kısaca her dalda koşabilen Hayır'da ve şer' de sportmen, toplum ağzıyla leb demeden leblebiyi bilen, üzümü kendi yiyip salkımı millet çok gören akıllılar mıdır?

Kurbağa suya hasret, ancak zaman her şeyin ilacıdır derler.

Zehir'i ellerinde tutanlara, şehitliğe değil de kefene sarılanlara inat,

Uyduk zamana, bekleyip göreceğiz…

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR