SAVCILARI BEN DE GÖREVE DAVET EDİYORUM

SAVCILARI BEN DE GÖREVE DAVET EDİYORUM

Konumuza girmeden bir hususu aydınlatmam gerekiyor, zira birilerinin özellikle bir haberimizi tersine çevirerek kamuoyuna yansıtmaya çalıştığını öğrenince doğrusunu siz değerli okurlarımla paylaşma gereği duydum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki gazetede çıkan her haber benim tarafımdan yapılmaz, gazetede çalışan arkadaşlarımız güvendiğim insanlar olduklarından onların yaptıkları haberler benim de beğendiğim haberlerdir, kaldı ki yapılan haberlerde amaç kamu yararı olduğuna göre hepimiz sahip çıkarız. Bundan bir veya iki hafta önce Subaşı Meydanı ile ilgili bir haber yapmıştık, haberin içeriğinde Saathane Meydanı'nın kaldırıldığı gibi Subaş'ının da kaldırılması gerektiği haberini yapmıştık, o haberin yapılma amacı Saathane Meydanındaki Yer Altı Camii üzerinde bulunana çirkin görüntülerin kaldırılıp halka açık alan haline getirilmesi idi. Ancak bazı art niyetli görevliler bu konuyu çok farklı bir şekilde değiştirerek Saathane civarında el arabaları ile ve sadece Pazar günleri işportacılık yaparak geçinen garibanları kast ettiğimizi söyleyip o insanları taciz etmişler. Oysa ki bizim amacımız Yer Altı Camii üzerinde bulunan çok kötü görünümü ortadan kaldırıp, oranın nezih bir ortama çevrilmesi idi. Zira oralarda uyuşturucu, gayri meşru işlerin olduğu yönünde duyumlar aldık, bu konu çok önemli, ilgililer bu konuya mutlaka eğilmeliler. Kimse olayları kendi menfaatine göre yorumlayıp, masum insanları mağdur etmeye kalkmasın unutmasınlar ki biz buradayız her yerde gözümüz kulağımız var.

Gelelim asıl konumuza Büyükşehir Belediye Başkanı önceki gün her ay konuştuğu kendisine yakın bir haber kanalında yaptığı konuşma metni basına servis edildi, bu güne kadar yapmadığı bir açıklamayı yapmış olması beni ziyadesiyle mutlu etti, zira Başkan sadece Cumhuriyet Savcılarını ve Adli Mercileri görece davet etmekle kalmadı, basına reklam veren iş adamlarını da adeta tehdit etti, kendisinin aleyhinde haber yapan basına reklam verenlere verdi veriştirdi. Sizin anlayacağınız uzun zamandır el altından yapmaya çalıştıklarını açıkça söylemiş olması benim için mutluluk verici bir durum. Biz gazeteyi kurduğumuzda bize reklam verenleri teker, teker arayıp reklamı iptal ettirenlerin kimler olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Hatta Belediyeye iş yapan bir sağlık kuruluşunun başındaki yöneticilere, Belediye ile bağlantısı olan tüm iş adamlarına bize reklam vermemeleri için yapılan baskıları da çok iyi biliyoruz. Başkan'ın Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etmesi o kadar güzel bir şey ki keşke Savcılar Büyükşehir Belediyesini 2010 yılında teftiş eden İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarının gereğini yapabilseler, keşke teftiş raporunda İNCELEME istenen konularda İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verse de gereği yapılabilse.

Buradan açık ve net bir biçimde Sayın Başkan'a sesleniyorum, şayet zerre kadar samimi ise o çıktığı kanal'a beni de davet etsin kendisi ile toplumun huzurunda bir konuşalım, bakalım o zaman tek başına çıkıp konuştuğu gibi konuşabilecek mi? Öyle tek başına çıkıp konuşmak kolaydır, azıcık samimi ise beni de çağıracak karşılıklı konuşacağız, bakalım o dediklerini benim yanımda da söyleyebilecek mi? Şimdi burada siz değerli okurlarımızın huzurunda kendisine bazı sorular soracağım onları cevaplasın ondan sonra devamını soracağım. Soru 1- İçişleri Bakanlığı Müfettişleri Talip Yel, Dr. Mehmet Cilacı ve Sami Pınarakar'ın 26.07.2010-28.08.2010 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesini teftiş ettikten sonra tuttukları T.Y. 149/56, M.C.72/122, S.P. 70/92 sayılı raporlarında SAMULAŞ ile ilgili tespit ettikleri ihaleye aykırılık ve usulsüzlüklerle ilgili raporun 49,50,51. Sahifelerindeki husuların İNCELEME'ye tabi tutularak soruşturulmasını talep etmişlerdir, bununla ilgili işlemler ne aşamadadır? Soru 2- Yine aynı teftiş kurulu raporunun 51,51,53. Sahifelerinde Batipark Lokantası ile ilgili belirlenen usulsüzlüklerle ilgili İNCELEME istenilmiş, bu konudaki işlemlerin akıbeti nedir? Soru 3- Yine aynı raporun 98 ve 99. sayfalarında belirtilen Canik Balıkçı barınağı ile ilgili İNCELEME konusu ile ilgili işlemler ne alemde? Soru 4-Yine aynı Teftiş raporunun 111. Ve 112. Sahifelerinde Belediyede çalışan zabıtaların 657 sayılı Devlet memuru olmaları gerektiği halde bazı şirket elemanlarına zabıta elbisesi giydirildiği ve zabıta görevi yaptırıldığını tespit edildiği bu nedenle de İNCELEME talep edildiği görülmekte bu konuda yapılan işlem nedir? Soru 5- Belediyenin tüm birimlerinde yapılan hizmet alımlarında sürekli aynı kişilere işlerin verildiği açıkça ortada olmasına rağmen Cumhuriyet Savcılıkları nasıl bir işlem yapmışlardır? Soru 6? Meclis Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimde sadece bir yerel gazeteye 350.000Tl para ödendiği tespit edilmiş bu konudaki düşünceleriniz nedir? Soru 7- Yine Meclis denetleme komisyonu bir yerel TV kanalına yüklü miktarda ödeme yaptığı tespit edilmiş bu konuda ne diyorsunuz? Soru 8- Belediyenizde daha önce basın biriminde çalışan bir devlet memurunu adına kayıtlı bir araç bir yerel gazetenin resmi logosunu üzerinde taşımak suretiyle gazetenin aracı olarak çalıştığı doğru mu? Soru10- Bir yerel gazete yazarının sürekli olarak ihalesiz belediyenizden iş aldığı doğru mu? Şayet doğru ise neden sürekli olarak aynı şahsa iş verilmekte açıklar mısınız?

Sorularım şimdilik bu kadar Sayın Başkan Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ettiği için kendisini tebrik ediyorum ve ben de birkaç hususu ilave etmek suretiyle Başkan'a destek vermek istediğimden bu soruları sordum ancak bu sorular soracağım soruların sadece küçücük bir kısmı kalanlarını da bu sorularıma verilecek cevapların ardından soracağım. O kadar çok sorulacak soru var ki aylarca yazsam bitmez, herkes konuşurken mangalda kül bırakmıyor ama belgeler ve olaylar ortaya çıktığında durum çok farklı ise burada ciddi bir sorun var demektir. Birileri kendi akrabalarının inşaatlarına özel yollar, özel imarlar, özel müşteriler bulurken kimsenin aklına Savcıları göreve çağırmak gelmiyor ama azıcık gerçeklerle yüzleşilince feryad-ü figan ediliyorsa ortada bir sorun var demektir. Sözlerime son vermeden önce Sayın Başkan'ı dilediği kanal'da açık oturum yapmaya davet ediyorum, hodri meydan, bakalım kim haklı kim suçlu halkımız karar versin. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR