İlkadım’da Hizmete engel olunmamalıydı!

Son günlerde İlkadım belediyesinde neler oluyor derken, öncelikle sizi Mart 2009 mahalli seçimlerine, özellikle il ve ilçelerde iktidar parti ve belediye başkanlıkları avantajıyla seçimlere giren AK Parti ve belediye başkanlarından bir nebze olsun, bilgi dağarcığımızda kalanlara şöyle bir göz atarak başlayalım.

Makam mevki, iş ve ihale peşinde koşanların partizan davranışlarına, yandaş ve adam kayırmalarına, memleket soranlara, gözdağı verenlere,

İlkadım da seçimlere çantada keklik gözüyle bakanlara,

Büyükten küçüğe halktan gelen tepkilere kulak tıkayanlara karşı,

Halkın tepkisi çığ gibi büyümüş, Hemşerilik ruhu ve Samsunluluk hareketi ile kıvranan insanların, kahvehane ve çay ocaklarında birbirleriyle kaynaşmasına ve halkın uyanışına sebep olmuştu.

İlkadım beldesinde oluşan bu atmosfer ve böylesi bir hareketin içinde yer alarak MHP'den aday olan Sayın Necattin Demirtaş, her gittiği mahalle, sokak ve evlerde adeta miting havasında karşılanmıştı.

Gazi İlk adım ve Yeşil kent olmak üzere üç belediyenin birleşmesiyle, Samsun'un en büyük ilçesi ve ülke genelinde birçok ilden daha büyük nüfusa sahip olan ilçemizde;

MHP Necattin Demirtaş ile seçimleri kazanmış, tarihinin en büyük seçim zaferiyle kucaklaşmış oldu.

Ak parti bu seçim de Samsun'da Büyükşehir belediye başkanlığını ve Canik beldesini almasına rağmen, 310 bin nüfus ve 215 bin seçmene sahip bir İlkadım belediyesinin kaybedilmesi, hazmedilmesi asla kolay olmayan bir hezimete dönüşmüş, il ve ilçe yönetimlerinde adeta deprem etkisi yaratmıştı.

Bu durum birçok suçlamaların ve parti içi hesaplaşmaların yaşanmasına neden olurken, meclis üyeliğinde çoğunluğu ele geçirmeleri ise, tek tesellileri olmuştu.

Bu durumu çok iyi kullanan AK Parti Meclis üyeleri, çoğu meclis toplantılarına katı bir grup muhalefeti ve siyasal bir yaklaşım sergileyerek hareket etmiş, 2014 yerel seçimler yaklaştıkça bu muhalefet anlayışını daha da sertleştirerek sürdüreceğe benziyor.

En son toplanan meclis toplantısında gündeme gelen yeni hizmet binası yapım projesi için talep edilen 35 milyon 500 bin TL'lik kredinin reddedilmesi üzerine Başkan Necattin Demirtaş;"Bizi tanıyabildiğiniz kadar tanımışsınızdır. İçimden geldiği gibi konuşurum. O anki kızgınlığımdan refleksle söylediğim sözlerdi. Kızgın insanın refleksi. Belki amacını aşmış olabilir.

Bazen insanlar konuşurken maksadını aşan ifadeleri kızgınlıkla kullanabilir. Ama özet itibariyle şunu anlatmak istiyorum:

Bu millet bizi hizmet için seçti, hizmete engellemeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

Başkanın böylesi bir stres altında ve anlık bir refleksten kaynaklandığını sandığımız amacını aşan açıklamalarının ardından, gönül alıcı ve özür mahiyeti taşıyan sözlerine bizlerde katılıyoruz.

Ancak bilinmelidir ki Maksat; ”üzüm yemek değil, bağcıyı döğmek” niyeti ile “çeşitli pazarlık ve şantaj yolu” ile hizmet ve çalışma projelerine karşı çıkmak, zamanla hiçbir şeyin “ilelebet gizli” kalmadığı günümüzde, hangi akla hizmet ettikleri de sorgulanacaktır.

Kısacası halkın oylarıyla iş başına gelmiş, gerçekleşen hizmetlerle göz dolduran İlkadım belediye başkanına, bu haksızlık yapılmamalıydı. Halkın gözünden kaçmayan bu haksızlık, eminim ki seçimlerde Necattin Demirtaş'a oy olarak geri dönecektir. Ben bu olayı böyle okuyorum.

 

  

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR