Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

Müdür Olmuş Ama…

 Geçtiğimiz günlerde ilçemiz okullarından birine ait hoş bir dergide hiçte hoş olmayan bir makale Okudum ve gözlerime inanamadım nutkum tutuldu desem daha doğru olur.
   Kral Çıplak mı? Başlıklı bir yazı ama ne yazı!
   Bu talihsiz makaleyi sizlerle paylaşmak istedim.
 Müdür bey makaledeki yazısına.
   Ne diyeceğimi bilemiyorum… on beş yıl kadar İ…H…L..'de müdürlük yaptıktan sonra birden bire öyle bir yere düştüm ki! ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemiyorum..
   Aynı toplumun aynı bölgenin ve aynı kültürün insanı olmalarına rağmen bu kadar mı fark olur aralarında?
   Diye devam etmiş talihsiz yazısına.
  2010-2012 eğitim yılları içerisinde müdürlüğünü yaptığı okuldaki öğrencileri ve ailelerini almış ele, aman allahım bu nasıl bir üslup bu nasıl bir yazı bu ne cehalet.
  2010 yılında göreve başladığınız ve bu günümüze dek müdürlüğünü yaptığınız okulun öğrencisinden, velisine hizmetlisinden öğretmenine kadar kullandığınız üslubu ben size hiç ama hiç yakıştıramadım adil bey.
   Makalenizi defalarca okudum, Her defasında size olan saygımı biraz daha yitirdim sadece şu kadarını söylemek istiyorum. Siz bu düşüncelerle, bu üslup ile uzun yıllar nasıl idarecilik yaptınız aklım almıyor.
  Dergideki makalenizde Yerden yere vurduğunuz hizmetlisinden, öğretmenine öğrencisinden velisine top yekûn eleştirdiğiniz bu okulun müdürü kimdi acaba? İki yıl boyunca görev yaptınız hiç aynaya baktınız mı merak ettim?.
  Diyelim ki bu kadar kötü içler acısı bir okuldu peki düzeltmek için ne yaptınız iki yıl boyunca müdür bey…
  Şirin ilçemin güzel okullarında birçok idareciler geldi geçti hepsi güzel işler yaptılar ve izler bıraktılar gün geldi emekli oldular veya başka okullarda görev aldılar ama alınları ak, Başları dik bu ilçede geziyorlar ve saygı görüyorlar.
 Sizden önce o aşağıladığınız okulda müdürlük yapmış ve halen ilçede başka bir kurumda idarecilik yapan insanlar var ki biz veliler ve öğrencileriniz çarşıda pazarda yolda yürürken karşımıza çıktıklarında saygı ile önlerinde eğiliyor kendilerine ne kadar minnettar olduğumuzu dile getiriyoruz.
   Yüz ifadelerinden ne kadar onurlandıklarını görüyor ve bu onuru hak etiklerini düşünüyoruz. 
  Peki ya siz sn. müdürüm sizi de onurlandıran veliler var mı? Bu sorunun cevabını yazımı okuyan değerli okurlarım versin size benim vermem uygun düşmez.
  Bahsi geçen okulun kuruluşundan bu güne dek pek çok değerli öğretmen ve idareci geldi geçti içlerinde sizin gibi uzun yıllar müdürlük yapıp da oturduğu yerden eleştiren hiçbir icraata imza atmayan tabiri yerinde ise Hızır ın tespihini kaldırmayan yöneticiler yüzünden bir dönem güzel okulumuzun ismi vasat bir okul olarak anılmıştı.
   Ama sonrasında göreve gelen kaliteli öğretmenler ve idareciler sayesinde bu gidişat düzelmiş eğitim düzeyi yükselmiş disiplin kalitesi artmış ailelerin güven duyarak huzurla çocuklarını gönderdiği bir eğitim yuvası olmuştur emeği geçen herkese minnettarız.
  2010 yılında idaresini devraldığınız bu okulda bir şeyler kötü gitmeye başladı ise önce aynaya bakmanızı tavsiye ederim size tabi cesaretiniz varsa.
Düzgün seviyeli bir okulun idaresini teslim aldınız ve ne hale getirdiniz yazık…
 Gerçi ben inanmıyorum ki sizin yazınızda olduğu kadar kötü bir durumda olsun bu güzel okulumuz ama diyelim ki kötü sizin bakış açınıza göre bozuk bir okul peki neden düzeltmediniz neden kaçtınız mademki fırtına var mademki kötü giden bir şeyler var neden gemiyi terk ettiniz adil bey.
Benim bildiğim batan gemiyi en son kaptan terk eder önce kimlerin terk ettiğini en iyi siz bilirsin nede olsa eğitimin ve eğitmenlerin başında olan idarecisin.

   İki yıl boyunca yöneticiliğini yaptınız okulun öğrencilerini sabahları okul bahçesinde toparlayıp hitap şeklinizi ve üslubunuzu yakından takip ettim.
   Üzülerek söylüyorum ki haklısınız biz veliler olarak o zamanlar size haddinizi bildirmedik sizde şimdi çıkıp bir dergide üslupsuz bir makale yazma cesaretini kendinizde buldunuz.
   İlk fırsatta da milletvekili yakınınız sayesinde ilçenin dışarıya açılan penceresi olan güzide okullarımızdan birisine idareci olarak göreve başladınız.
Adil bey buyurun sizi şimdi görelim devraldığınız okulumuzdaki icraatlarınızı, yapacağınız güzel işleri görelim hangi projelere imza atacaksınız bakalım.
Yakından takipçiniz olacağımdan emin olabilirsiniz.

 


Esen kalın…

 

 


    KÖŞE YAZISI
Ümmühan KOÇYİĞİT

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR