SİYASETÇİLER...

BÜROKRATLARIN  EMRİNE GİRMİŞLER

                Hangi  işi yaparsanız yapın o işi çok iyi bilmez iseniz altınızdakilerin maskarası olursunuz,  işinizi o kadar iyi  bileceksiniz ki altınızdaki adam sizi atlatma şansı olmayacak, karşınızdakilere mahcup olmayacaksınız, onun bunun maskarası olmayacaksınız. Seçimle  iş başına gelen Belediye Başkanları, Milletvekilleri, İl genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri  görevlerine başlamadan önce seçildikleri kurumun işleyişi ile alakalı çok ciddi bilgilenmek zorundadırlar aksi halde o kurumlardaki bürokratların maskarası haline gelirler.

                Belediye Meclis üyesi seçildiğim  zaman önce 1590 sayılı eski Belediye kanununu okudum ardından 2006 yılında çıkan 5393 sayılı Belediyeler  kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Kanununu okudum, Belediyeciliği  yasal alt yapısı ile iyi öğrendikten sonra  Ak Parti Grup Bşk. Vekili oldum. Geçtiğimiz yıl kızıma bir kreş açtım, kreşin bulunduğu sokaktan girişinin önüne araçlar park ettiği için  çocuklara  kreşe girmeye yer kalmıyordu, bunun üzerine giriş kısmına bir saksı koyduk. Mahalleden birileri şikayetçi olunca İlkadım Belediyesi saksıyı kaldırdı, bunun üzerine Belediyedeki arkadaşlara dedim ki o zaman bu kreşe giriş çıkış nasıl yapılacaksa siz karar verin.

                Bunun üzerine İlkadım Belediyesinden bir grup dün kreşe geldi sadece giriş kısmının önündeki kaldırımı biraz genişletelim dediler, olur dedim ancak Fen İşleri Müdürü olan arkadaş olmaz buraya UKOME kararı gerekli deyince ona dedim ki o senin dediğin asma kabağı o da mayıs ayında olur. Yolların ondört  metreden dar olanları  alt Belediyelerindir onlarla ilgili alt Belediyeler diledikleri  gibi tasarrufta  bulunurlar, kaldırım bir metre olacakmış iki metre olacakmış ona UKOME karar vermez alt Belediyer karar verir ama fen işleri Müdürü kendisini uyanık başkalarını  ahmak zannettiği  için buraya UKOME kararı lazım diyor, diğer arkadaşlar da ona tamam diyorlar.

                Peki diğer arkadaşlar kimler derseniz birisi  öğretmenlikten gelme Başkan Yardımcısı, bir diğeri özel ticari hayattan gelen Özel Kalem müdürü, bu arkadaşlarımız iyi niyetli olarak işe çözüm arıyorlar ama uyanık müdür  talimatı nereden aldıysa işi yokuşa  sürüyor. O arkadaşlar işlerini bilmiş olsalardı o müdür orada o numarayı çekemezdi  ama arkadaşlar iyi niyetli olmalarına rağmen  işi bilmedikleri  için çözüm üretemediler. Halbuki  uyanık bürokratlar  bir iş adamının yaptıracağı otopark  inşaatına işgaliye parası ödememesi için  iş adamına hangi akıları veriyorlar, iş adamından ne kadar para talep ediyorlar hepsi bende kayıtlı  yayınladığımda aklınız duracak.

                Üzülerek ifade etmek gerekirse seçimle iş başına gelen kişiler maalesef çok yetersiz olduklarından bürokratların oyuncağı olmuş durumdalar. İl Özel idaresinde durum daha da vahim  seçilmiş il Genel Meclisi üyeleri girmişler atanmışların emrine onlar ne diyorsa yapıyorlar. Köylere hizmet getirmek için iş makinelerine  yakıt almaya para bulunamazken, Basın yayın organlarına milyonlarca lira para ödeniyor, meclis üyelerinde ses soluk yok. Aslan Karanfil birkaç bürokrat  marifeti ile kurumu şahsi ticarethanesi gibi yıllarca kullanmış kimsenin sesi çıkmamış.Yapılan harcamaların büyük bir kısmında  basınla ilgili şube müdürünün ve bir daire Başkanının imzası olması canibi dikkat bir konu 

                Sizin anlayacağınız  seçilmişler işlerini bilmeyince atanmışların kontrolüne girerek onların oyuncağı haline gelmişler. Elimde bir iddianame var zamanı geldiğinde açıklayacağım o iddianameyi okuduğunuzda eminim dudaklarınız uçuklayacak ve ne kadar haklı olduğuma bir kez daha hak vereceksiniz.

                Sözlerime son vermeden bir hususa daha değinmek istiyorum bazı zavallılar evlerine ziyarete gittiğimizde kapıyı  açmazlar, gidip savcılığa şikayet ederler, yazılarında yolda gezmeye cesaret edemiyor derler, yolda yalnız başına gördüğünüzde sesiniz çıkmayınca bu kez farklı yorum yaparlar,  yedikleri Osmanlı tokadını  ters çevirip söylemeleri onların uslubuna yakışır, biz sesimizi çıkarmayız, icraat yaparız, toplum neyin ne olduğunu bilir, fazla konuşmaya gerek yok. Sözlerime son verirken sıcak yaz aylarında sıcak gündemle karşınızda olacağımızı beyan ederim. Kalın sağlıcakla 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR