Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

Emeğe Saygı Lütfen…

Geçtiğimiz günlerde belediye hoparlöründen Ladik halkına müjde doğalgaz Ladik'te sn. belediye başkanımız Mehmet KARAHAN doğal gaz dağıtım anlaşmasını imzaladı anonsları yapılmakta ve çarşı meydanında pankartlar Göze çarpmakta.

    Başkana yakın çevreler ve encümenleri de Halk arasında hükümete rağmen devrim yaptık. Doğal gazı ilçemize getirdik diye söylemlerde bulunarak şov yapmaktalar.

Bu kadarına da Pes doğrusu!

    Doğal gaz ilçemize nasıl kimler tarafından getirildi ilçede herkes çok iyi biliyor, Sn. Şovmenler sizlerde biliyorsunuz lakin işinize gelmiyor birilerinin yaptığı işler üzerinden siyasi çıkar sağlamaya o kadar alışmışsınız ki sizin için kaçırılmaz bir fırsat bu proje.

  Ama yok öle emeksiz yemek.

  Sn. Başkan

  Sn. meclis üyeleri

  Ladik halkı hoş görülü, saf, temiz yürekli insanlardır.

Ama! Cahil değillerdir.

O günlerde ilçede yaşayan gündemi ve medyayı takip eden herkes çok iyi biliyor ki.

  EPDK.(enerji piyasası düzenleme kurulu)Havza, Vezirköprü, Bafra üçgeni ni kapsayan Doğal gaz ihalesinin yapılması gündeme geldiğinde ilçemizin nüfusunun yetersiz oluşu organize sanayinin olmayışı, birden fazla fabrika olmaması, Toplu konutlar, yüksek okul, askeriye gibi doğalgaz tüketimini yoğun olmasını sağlayan faktörlerin bulunmaması nedeni ile projeye Ladik dahil edilmeyeceğini, planlamada ilçemizin olmadığının bilgisini yetkililerden alan dönemin belediye Başkanı sn. Kemal KAPLAN ilçemizin bu proje kapsamına dahil edilebilmesi için çalışma arkadaşları ve dönemim ak parti ilçe başkanı Celal TUZCU ile birlikte yoğun bir çalışma içerisine girerek Doğal gaz projesi ile ilgili Ankara ya defalarca gitmişler. Bürokrasideki Yakın dostları olan bürokratlar ve bazı Milletvekili arkadaşlarının da desteğini alarak Vezirköprü, havza, Bafra üçgeni için planlanan doğal gaz projesinin kapsamına ilçemizi dahil ettirmeyi, Ladik için bir rüya olan doğal gaz projesinin ilçemizi de kapsamasını sağlamışlardır.

  Şimdi siz çıkıp Doğalgazı biz getirdik diyorsunuz! Peki, lütfen sn. siyasiler siz bu söylemlerinize inanıyor musunuz?

7 Kasım 2007 tarihli resmi gazetede çıkan EPDK kurul kararını okuyun da kendinize gelin lütfen.

   EPDK nın Resmi Gazetede yayınlanan 30.10.2007 Tarihli ve 1359 Sayılı Kararı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 30.10.2007 tarihli toplantısında, 05.06.2006 tarih ve 26189 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Havza, Vezirköprü ve Bafra Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhale ilanı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE -1 05.06.2006 tarih ve 26189 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Havza, Vezirköprü ve Bafra Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhale ilanının kapsamı genişletilerek Ladik şehri doğal gaz dağıtım bölgesine dahil edilmiştir.

MADDE-2 Aynı ihale ilanının 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

“İhale sonucunda dağıtım lisansı almaya hak kazanan tüzel kişi lisans yürürlülük tarihinden itibaren şehirlerde ayrı ayrı olmak üzere en geç;

Havza, Vezirköprü, Bafra ve Ladik şehirlerinde altı (6) ay içinde yatırıma fiili olarak başlayacak,

Havza, Vezirköprü, Bafra ve Ladik şehirlerinde on sekiz (18) ay içinde dağıtım bölgesindeki herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye almak suretiyle, gaz sunumuna başlayacak,

Havza, Vezirköprü, Bafra ve Ladik şehirlerinde beş (5) yıl içinde dağıtım bölgesindeki imarlı alanlar bütününde doğal gaz kullanmak isteyen her müşteriyi, tesis edeceği dağıtım şebekesine bağlayacaktır.”

MADDE -3 Aynı ihale ilanının 6 ncı maddesinde yer alan yeterlilik son başvuru tarihi 30.11.2007 olarak değiştirilmiştir.

    Şimdi değerli okuyucularım Müjde doğalgaz ilçemizde yazılı pankart ve anonslar nereden çıktı o zaman diye soracak olursanız?

  5393 sayılı belediyeler kanununa göre belediye mücavir alanı içerisinde yapılacak kazılar için belediye başkanlığından izin almak zorundasınız.

 Doğalgaz ihalesini alan firma Akmercan Turizm Taşımacılık İnşaat Dış Ticaret ltd şti. Yetkilileri de yasa gereği ilçemizde Çalışmaları başlatabilmek için belediye başkanlığımızdan izin istedi.

Bu yasa gereği olan zorunluluk ta fırsatçılara günü getirdi ve şov başladı Ama!

Unuttukları hesaba katmadıkları bir DENGE vardı.

 Dengeleri kurmaya ve korumaya devam edeceğiz…

 

Esen kalın…

 

 

 

 

 

  

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR