Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

Davos…

Birçok ülke, Şehirden önde ve ünlü. İsviçre'de bir kasaba önemli toplantıların yapıldığı kar ve kışın büyük pirim yaptığı kültür ve turizm merkezi.

Davos nere Ladik nere ne alakası var demeyin? Çok alakası var. Ladik kaymakamı Sn.Kadir PERÇİ olağan üstü doğası, yaylaları, Akdağ kayak merkezi, Hamam ayağı termal kaplıcası, Ladik Gölü ile eşsiz bir İlçe, Bizler de Ladik'i Davos yapalım diyor. Gerçekten de öyle. Denize 1saat, samsun Havaalanına 1.5 saat, Merzifon hava limanına 40 dakika.

Demem o ki;

Her yere her an en kısa sürede ulaşım imkânı var. Yani Merkez Ladik. Neden samsun un gözdesi olamasın komşumuz havzanın sadece kaplıcası var ama bakın samsun ilçeleri arasında inci gibi parlıyor özellikle TOKİ konusundaki mücadelesi örnek bir davranıştı buradan havza belediye başkanı sn. Murat İKİZ'i tebrik ediyorum. Aslında belediye başkanın asli görevleri arasında ilçeye yapılacak yatırımları takip etmek destek vermek ilçe için mücadele etmek zorunda bunlar olmuyorsa bir yerlerde sorun var demektir.

İlçenin bir üst klasmana geçmesine büyük katkı sağlayacak olan ve Belediyeyi de Birinci derecede ilgilendiren 'Ömer bey ' mevkisinin Yapımı planlanan TOKİ Evleri projesi için yapılan toplantıda ilgili ilgisiz yetkili yetkisiz herkes var, ama olması gereken, YOKK.

 Ladik halkı için güzel bir rüya olan TOKİ için ilk mücadeleyi eski belediye Başkanı rahmetli Kemal KAPLAN başlatmıştı.

2007 yılı son çeyreğinde başlayan TOKİ nin getirilmesi ile ilgili büyük uğraş ve yoğun temasları sonrasında 2008 yılında TOKİ nin Lâdik ilçesinde yapılmasını planlamaya alınması ve arazinin devrini gerçekleştirmiş kendisini ve ekibini şükranla anıyoruz.

 Ama! Maalesef görev başında ki belediye yönetimi seçilmişler TOKİ'ye sahip çıkmıyorlar kendilerinin en küçük katkısı olmadığından mıdır bilinmez lakin bilmeleri geren devlette devamlılık vardır.

 Şahsi hareket etme lükslerinin olmadığını bilmeleri gerekmekte.

Milli Eğitimin açılışlarını kaçırmayan, düğün ve bayramlarda encümenleri ile değişik etkinliklerde boy gösteren Ladik için hizmet edenlere ellerimle hizmet ederim diyerek şow yapan Belediye Başkanı! Sn KARAHAN? Havza Belediye Başkanı orada. TOKİ yetkilisi orada, Milletvekili orada. Sen neredesin? Bir belediye Başkanı olarak buna hakkın yok.

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

 

Müsteşar yardımcısının aracına zincir takan encümenin gelebilirdi. Oda yoksa makam aracına binmek için yarışan belediyenin etrafında tavaf eden kravatlı yandaşların gelseydi. Siz den habersiz gelmeyeceklerini herkes biliyor ama kendileri de bilsinler diye yazıyorum.

Gece ilçede karanlıktan gezilmiyor. Başıboş köpeklerde cabası. TOKİ gerçekleşirse modern bir yerleşim olur. Yaşlısı genci memuru işçisi rahat ikame eder. Olumsuz ve içten içe muhalefetiniz size yakışsa da,

İlçemize yakışmıyor.

Yakışmadı.

Her ne suretle olursa olsun orada olmalıydınız.

Ladik bunu hak etmedi.

Etmiyor. Da!

Hiç bir mazeret ilçemin önüne geçemez. Geçmemeli de. Bunun birde hesabı olur. Sn Başkan! Vakti geldiğinde sorarlar haberin olsun.

 Tüm bu olumsuzlukların yanında ilçemde birileri var ki onlara teşekkür etmeden geçemeyecem.

Yazılarımı dikkatle takip eden okuyucularım hatırlar.

İktidar partisi ilçe başkanı sn. Fikret BAŞTAN için köşemizde çalışmalarının yetersiz kaldığı ile ilgili yazımızda yer vermiştik mesaj yerine ulaşmış olacak ki! Başkan tüm mesaisini ilçe menfaatleri doğrultusunda yoğunlaştırdı özellikle ilçe kaymakamımız sn.Kadir PERÇİ ile birlikte dayanışma içerisindeki çalışmaları göze çarpmakta. Kendilerine teşekkür ediyorum,

Allah yardımcıları olsun.

Esen kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR