Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

Züğürt Ağa…

Geçtiğimiz günlerde Lâdik'te Ak parti ilçe başkanlığı seçimi yapıldı. Kongrede yaşananları siz değerli okurlarım ile paylaşmak istedim.

Yapılan şaibeli delege seçimleri görsel basında geniş yer bulmuş Çarşamba, havza ve ladik günlerce gazete manşetlerinde yer almış gündemden düşmemişti.

Tüm olumsuz haberlere rağmen parti içerisinde kırgınlıklar olmaması adına iki başkanda ılımlı bir hava sergileyip, ak parti'ye yakışır bir kongre olması yönünde hemfikir olduklarını açıklıyor, kim kaybederse kaybetsin ama ak parti kazansın söylemleri ile partiye gönül vermiş olan delegeler tarafından takdirle karşılanıyorlardı.

İlçe başkanlık seçimine delegenin ilgisi çok yoğundu.

Sabahın erken saatlerinde başlayan heyecanlı bir telaş her iki başkan adayının ve listesindeki arkadaşlarının koşuşturması kongre salonuna gelen delegeye hürmet ve saygı görülmeye değerdi.

Tatlı bir rekabet içerisinde dostluk havasında başlayan kongreye civar ilçelerden gelen ilçe başkanları ve belediye başkanlarının katılımı hoş bir hava oluşturmuş, kısacası her şey güzel başlamıştı. Bu havanın bozulmaması ve bu güzellikle bitmesi temenni ediliyor güzel bir kongre olacak gibi görünüyordu ki.

İl başkanı gergin bir yüz ifadesi ile salona giriş yaptı, salonda hava birden soğumuştu. Başkan yerini aldı divan oluşturuldu, istiklal marşı söylenmesinin ardından divan kurulu mevcut başkana açılış konuşması için söz verdi ardından bütçe oylamaları yapıldı. Buraya kadar her şey çok güzel salona dostluk ve kardeşlik hâkimdi. Ak partiye yakışanda buydu zaten. Yoğun alkış arasında il başkanı konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı ve soğuk duş başladı.

İl başkanının konuşması tam bir rezaletti.

Bu talihsiz konuşma kongreye damgasını vurmuştu.

Başbakanımıza geçmiş olsun dilekleri ile konuşmasına başlayan il başkanı bakın neler yaptı kürsüde, yorumu siz değerli okurlarıma bırakıyorum.

( Genel başkanımız ve başbakanımız dünya lideri Sn. Recep Tayyip ERDOĞANIN temsilcisi olarak burada bulunmaktayım.

Partimize yakışan bir kongre olmasını bekliyordum. Ancak genel merkezin ilçe kongrelerinin tek liste tek aday konusunda talimatlarına rağmen mevcut başkan Fikret baştanın karşısına liste yaparak Orhan beyin adaylığını açıklamasını kabul edemiyorum. Bu durum beni son derece üzmüştür. Genel merkez ve il başkanlığı olarak Fikret beyin çalışmalarından çok memnunuz kendisi ile çalışmaya devam etmek istiyoruz şahsım ve il başkanlığı olarak Orhan yılmazın adaylığını uygun bulmuyorum kendisi adaylığını açıklamakla yanlış yapmıştır.)

İl başkanın bu konuşması salonda derin bir sessizlik ve hayal kırıklığına sebep olmuş salonu doldurmuş yüzlerce delege resmen şok olmuştu.

Sn. İl başkanı Samsundan kalkıp kongreye geleceksin yanında üç beş arkadaşın ile kollarını açarak ağa gibi yürüyerek salona gireceksin, sonra kürsüye çıkıp taraflı bir konuşma yapacaksın; Dostluk içerisinde başlayan bir seçimi resmen sabote edeceksin, buna hakkında yetkinde yok sayın başkan. Üstelik hiçte etik değil.

Kürsüden inerken karşına çıkıp konuşmana tepki gösteren delegeyi sen kim oluyorsun diye azarlayacaksın ben başbakanın temsilcisiyim ben il başkanıyım bu ne cüret diyeceksin onlarca delegenin salonu terk etmesini umursamayacaksın sonra o delege'den nezaket ve hürmet bekleyeceksin, sizin bu tavrınız bana züğürt ağa filmini hatırlattı Sayın başkan.

Osman Bey siz atanmış bir başkan olarak, bu tür hareketleri ağa nidası ile yapacaksınız delegeyi küçümseyeceksiniz sonra kürsüye çıkıp ben başbakanın temsilcisiyim diyeceksiniz.

Sn. Başbakanımız bu yaptıklarınızdan haberdar olsa ne yapardı acaba!

Çok merak ediyorum…




Esen kalın.













Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR