Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Yasin Öğretmen…!

Zaman zaman köşeme, öne çıkan insanları yazdım.İşadamı,Cami imamı,Genel müdür,vs...! Kişi yaptığı işte;En iyisini,dürüst ve adilce yapmak zorundadır.Ben köşeme, bu vasıftaki insanları taşıyorum ve yazıyorum.Kötü örnekleride, gün gelir yazarım ama gönlüm isterki hep iyi örnekler çoğalsın da kötülere yer kalmasın.

Yasin DOKGÖZ, genç ve azimli bir öğretmen.Yiğenim Onur KAHVECİOĞLU'nunda, yeni deyimle kankası yani can arkadaşı.Can arkadaşım demekten, dahamı güzel kankam demek, onuda anlamış değilim..!Ama ne yaparsın gençlik…!Yasin öğretmen banada yabancı değil.Köyden, çocukluk arkadaşımın oğlu. Yasin öğretmen,Kastamonu'nun Cide ilçesi Toyğarlı köyünde, Fen Bilgisi öğretmeni.Samsun'daki tatillerinde, en sık uğradığı mekanlardan biriside, işyerimizdir.Çünkü kankası Onur ordadırda ondan. Böyle bir uğrayış sonrası, Onur'la kafa kafaya verip,öğretmenlik yaptığı köydeki okul çocuklarına nasıl yardım ederizin beyin jimnastiğini yapmalarının nedeni, okula gelen çocukların;Kalem,silgi,kalem açacağı,çanta ve üst başlarında birşeyin olmadığı içindi.Yasin öğretmen ve Onur;Çocukların elbise dışındaki ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri fikrinde birleşerek, konuyu banada açtılar.Startı verdik…! Onur ve Yasin, hızlı bir şekilde fiyat araştırmalarını yaptı,miktarlar belirlendi,yardım alınacak arkadaş ve dostlar tespit edilip, alım başladı ve tespit edilen malzeme işyerinde toplandı.Defter,kalem,silgi ve kalem açaçakları çantalara koyulup, paket halinde kolilendi.Yasin öğretmende, kendi aracıyla bu malzemeleri okula götürüp,çocuklara dağıttı.

Benim merakımda,malzemeleri alan çocukların saf ve temiz duygularının altında ne yattığı ve ne düşündükleriydi.Yasin öğretmen bu merağımı bildiğinden, sağolsun, çocuklara bir ödev vermiş; 'Çocuklar,aldığınız bu hediyeler için neler düşünüyorsunuz'diyerek,mektup olarak yazın bana verin demiş.Mektuplarda öyle candan ifadeler vardıki,ben okurken zorlandım, gözyaşlarımı silmek zorunda kaldım.İçlerinden seçtiğim aşağıdaki mektubu, nokta ve virgülüne dokunmadan size aktarıyorum.

''Sevgili Büyük Abilerim.

Öncelikle bu kadar iyi olduğunuz için size minnettarım.O çantaları alan arkadaşlarım için çok sevindim.Benim arkadaşım var Gamze diye onun çantası eski idi dikilmişti ona çok üzülüyordum ama artık Seviniyorum ve bu yüzden sizlere çok teşekkür ederim.Birde Yeter diye bir arkadaşım var.Onun babası ölmüş onu çok seviyorum onada çok sevindiğimi bildirmek istedim.Allah sizin gibi iyileri korusun ve sağolun derim.Başka ne diyebilirim ki ! Hoşça kalın Sağlıkla kalın.Hepiniz çok iyisiniz.Teşekkür ederim.7/B Hatice YILDIRIM.Toyğarlı İlk Öğretim Okulundan Sevgilerimle.''

Kendisi;Kalem,silgi,defter ve çanta almadığı halde,alan arkadaşları için duyduğu mutluluğu ifade eden küçüçük bir kız.İmkansızlık içinde olan arkadaşlarına, kendince,içten içe üzülen ama yapacak bir şeyi olmayan bir çocuğun,yaşadığı iç duygular…!

Birde biz yetişkinlere bakalım…! Çıkar ve menfaatler üzerine kurulmuş,benden başkası yalan diyen iç dünyamıza..!Umarım, bu küçük kızın duyguları bizlere ilham olur…!

Herşey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE..!

NOT:Birkez daha bu yardımlara katkıda bulunan dostlara, TEŞEKKÜR ederim.ALLAH keselerine bereket versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR