Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

KİM KAZANMALI !?

Merhaba değerli okurlarım,

        30 Mart 2014tarihinde yapılacak olan yerel seçimler nedeni ile tüm Türkiye'de olduğu gibi Şirinİlçem Ladik'de seçim havasına çoktan girmiş durumda öyle ki her yeni bir günyani bir haber ile karşılaşmanız mümkün özellikle ak parti belediye başkan adayadaylığı süreci çok hızlı gelişmelere gebe kalmakta.

    Sözüm ona ilçeyehizmet etme yarışı telaşı içerisine girmiş belediye başkan aday adaylarıfırtına gibi çıktılar sahneye; hepsi ilçemizin güzide insanları okumuş üstdüzey bürokratları bu hizmet yarışı sahnesinde yerini almış görünce oldukçamutlu oldum. Lakin ilerleyen günlerdeki gelişen olaylar hizmet yarışının hiçteumut ettiğimiz gibi gitmediğini gerek aday adaylarının ben duygusunun ilçeyehizmet etme amaçlarının önüne geçmesi, gerek aday adaylarını destekleyen eş,dost, akrabalarının destek verdikleri aday adaylarını ön plana çıkarma uğrunayaptıkları çalışma nifak tohumlarını serpmeye başlamıştı.

    Hal böyle oluncaister istemez ortalık biraz kızıştı birde buna ilçe teşkilatının adayadaylarına tarafsız kalmayışı iyice işleri çıkmaza sokmaya başladı.

      İlçe başkanını ve bazı yönetim kuruluüyelerinin tek bir adayı destek vermesi, Gerek il başkanlığına gerek genelmerkezde söz sahibi bürokratlara, vekillere ulaşarak kendi arzu ettikleri isminön plana çıkması konusundaki girişimleri gün yüzüne çıkması ile ilçeteşkilatındaki diğer yönetim kurulu üyelerini ayağa kaldırdı ve gruplaşmalarbaşladı.

  Her grup kendineyakın gördüğü aday adayını desteklemeye çalışınca kızılca kıyamet koptu ilçeteşkilatı kendi içinde üçe bölündü.

             Bir grup A- adayı desteklerken bir başka grupB adayı destekliyor ilçe başkanının desteklediği aday ise kendisini çok daha şanlıgörüyordu tabi buna sebep sadece ilçe başkanın desteği değildi ilçenin ticarive siyasi gündemine yön veren DERİN bir grup vardı o adaya tam destek veren.

       DERİN grubunmüdahalesi neticesinde gelinen son nokta ise resmi olmasa da adayın kesin belliolması bazı kesimleri rahatsız edecek ve ilçe yönetimi olsun ilçe delegasyonuolsun kırgınlıklar ve küskünlükler olacak diye düşünüyorum.

  Dileğim Ak PartiAday adaylığı sürecini kim kazanırsa kazansın ama sonunda ilçe kazansın ilçesakinleri kazansın ilçeye hizmet gelsin hizmeti getirebilecek dürüst insanlariş başına gelsin.

   Esen kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR