Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

Milli Eğitimdeki Zafiyet…

      Merhaba değerli okurlarım, 

       Sağlık problemlerim nedeni ile yazılarıma kısa bir süre ara vermek zorunda kaldım tekrar yazılarım ile siz değerli okurlarımın huzurunda olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşamaktayım.

      Sizlerden ayrı kaldığım süreçte büyük şehir samsunumuzun gündeminden ve özellikle şirin kasabamız Lâdik'in güncel, siyasi ve ekonomik gündeminden uzak kaldım.

     Yaptığım araştırmalar, bazı bilgi kaynaklarımın vermiş olduğu bilgiler beni şoke etti, özellikle ilçemde çok garip olaylar vukuu bulmuş.

     Bunlardan birisi ilköğretimde yaşanan ders kitabı sorunu,

     Geçtiğimiz günlerde ilköğretim 1. sınıfta öğrencisi bulunan birkaç velimiz ziyaretime geldi. Biraz sohbet biraz güncel konular derken konu eğitime geldi.

     Veliler oldukça dertlilermiş bu konuda, ilköğretim okullarında ders yılı başladığı günden bu günümüze dek öğrencilerin ders kitaplarının olmadığını, milli eğitim tarafından ders kitaplarının dağıtılmadığını, çocuklarımızın derslerden geri kaldığını ifade ettiler, anlattıkları karşısında çok şaşırdım.

    Biraz araştırma yaptıktan sonra velilerin ne kadar haklı olduklarını gördüm. Gerçekten ilçedeki tüm okullarda bu sıkıntı var, ilköğretim okullarımızın birinci sınıf ders kitapları milli eğitim tarafından dağıtılmamış.

    Aldığım bilgiye göre, milli eğitim bakanlığından tüm ders kitapları zamanında gelmiş fakat nasıl olmuş ise birinci sınıfların ders kitapları ilçe milli eğitim müdürlüğünün bodrum katında yaklaşık iki ay kadar atıl durumda kaldıktan sonra ihtiyaç fazlası olarak geri gönderilmiş.

    Bu garip olaya insanın aklı almıyor.

   Geleceğimiz, umutlarımız olan çocuklarımızın kimlere emanet, bu ne cehalet bu ne sorumsuzluk.

     Sn. milli eğitim müdürüm siz ne iş yaparsınız.

   Okullarımızın ders kitabı dağıtımını kiminle nasıl takip ettiniz'ki 1 dönem boyunca onlarca sınıfta ders kitabı eksik olarak ders işleniyor. Üstelik beş ay gibi uzun bir süre boyunca tedarik edemediniz ve siz hala o makamı işgal ediyorsunuz.

    Merak ettim içiniz rahat oturabiliyor musunuz o makamda.

 Sizi bilmem ama benim içim hiç rahat değil, öğrenci velilerinin hiç ama hiç rahat değil üstelik kırgın ve kızgınlar.

    Öğrencilerimizin Boşa geçirdiği yarı dönemin telafisi yok ama yinede size âcizane tavsiyem bu eksikliği en kısa sürede düzeltmelisiniz,

   Çocuklarımız bizim geleceğimiz, umutlarımız, hayallerimiz, onlar bizim canımız her şeyimiz.

    Çocuklarımızı sizlere emanet ettik.

    Lakin

    Kimsesiz, sahipsiz değil bu çocuklar bunu bilesiniz.

 

 

  Esen Kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR