Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

Siyasetin çirkin yüzü:

                   Ak partide oynanan oyunlar, dönen dolaplar akıllara zarar. İlçe başkanı Fikret Baştan, yönetim kurulu üyeleri ve halen saadet partisinde üyeliği bulunan Ak partili bir Belediye meclis üyesi arkadaşımız ile birlikte bir araya gelmişler oturdukları koltuğu sağlama alabilmek adına her türlü alavereyi, dalavereyi mubah sayıp senaryo üretiyorlar.

                  Doğruluktan bahsederler dürüstlüğü kimseye bırakmazlar ama gelin görün ki geçtiğimiz günlerde yapılan Ak parti Ladik ilçe delege seçiminde yapılanlar, oynanan oyunları hayretler içerisinde gözlemledim. Gazetemiz Denge 11 ekim sayısında haberi manşetten vermişti, (Şaibeli Seçim)Delege seçimi oldu bitti ye getirildi diye çıkan haberden sonra apar topar ilçe başkanı Fikret bey İl başkanlığına çağrılmış kapalı kapılar arkasındaki görüşmeler sonrasında, basın açıklaması yapılmıştı.

                 İl başkanlığından bir yetkili il başkanlığı adına çıkıp bu oyuna alet olmuş, yapılan seçim usulüne uygundur çıkan haberler asılsızdır diye basın açıklaması yapmıştı.

                Basın açıklaması yaptı yapmasına da ama gelişen olaylar hiçte öyle değil!

ilçe kongresine 5 günden az bir süre kalmış ama onaylanan delege listeleri askıya çıkarılmamış, gizliden yürütülen bir çalışma bir koşuşturmaca var ki sormayın.

                Başkan adaylığını açıklayan Orhan Bey şaşkın durumda delege listesi askıya çıkarılmamış listeler sır gibi saklanıyor kimler Delege kimler oy kullanacak bilinmiyor üç bilinmeyen denklem gibi.

                Bu durumdan vicdanen rahatsız olan Fikret beyin listesinden değerli bir arkadaşımız delege listesini Orhan bey'e ulaştırmış. Bende kendisinden rica ettim ve biraz göz gezdirdim listeye, yapılan usulsüzlükleri görünce sizlerle paylaşmak istedim.

               Delege listesinde çok ilginç birkaç isme rastladım,

Bunlardan biri Ak Partinin kurucularından üç dönem ilçe başkanlığı yapmış olan kurucu Üye Celal TUZCU Koğa Mahallesi yıldırım Beyazıt sokakta ikamet etmekte olan Sn. Tuzcu Otuz haneli bir köyümüz olan Sarı Gazel göyünün tek delegesi olarak listedeki yerini almış,Ak Parti de Yedi yıl boyunca ilçe başkanlığı yapmış ve ilçede onursal başkan olarak sevilen ve saygı gören Celal Bey'in bu oyuna alet olmasını kendisine hiç yakıştıramadım.

              Birde işin genel merkez ayağı var.

      Celal beyin ilçe başkanlığı yaptığı dönemde milletvekili olan Sn. bakanımız Suat KILIÇ'I halen ikamet etmekte olduğu Koğa mahallesindeki evinde ağırlamıştı şimdi bakanımız bu durumdan haberdar olduğunda ne düşünecek acaba.                

              Bir başka isim ise ilçe esnaflarından kuyumculuk yapan Seyit Ahmet Ayan Koğa mahallesinde ikamet etmekte iken Derinöz köyünden tek isim olarak delege listesindeki yerini almış. Derinöz köyünün nerde olduğunu bildiğinden de şüpheliyim açıkçası ya neyse.

              Bir diğer isim ise kırtasiye üzerine işletmesi bulunan Bahsi mahallesinde ikamet etmekte olan Mehmet Eren Çamlı köyün tek delegesi olarak listede yer almış bu isimler hayali yapılmış olan delege listesinden sadece birkaç isim varın gerisini siz düşünün.

             Birde madalyonun diğer yüzü var.

             Sarıgazel, Derinöz, Çamlı köy ve daha birçok köyde yapılan bu sahte delegeleri köylerde yaşayan Ak Partiye gönül vermiş insanlar bu durumu öğrendiğinde bunun hesabını kim nasıl verecek merak ediyorum.

              Adalet ve Kalkınma Partisinde yapılan bu aldatma ve kandırma politikası ile Fikret Bey ne kadar başarılı olacak hep birlikte göreceğiz bu yapılan usulsüzlüklerin altında bu ekip ezilir il Başkanlığı da bunlardan nasibini alır, almalı da diye düşünüyorum.

              Kaldı ki başarılı oldu diyelim bu kadar Ali Cengiz oyunu oynanan Ak Parti için ilçe sakinleri ne düşünecek? Önümüzdeki yerel seçimlerde bu ekibe ve çıkaracağı belediye başkan adayına nasıl güvenip destek verecek merak ediyorum.

 

Esen kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR