Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

ACİL’E ACİL ÇÖZÜM…

 Hafta sonunu acilde geçirdim.

  Pazar sabahı rahatsızlandım ve acile gitmek zorunda kaldım.

  Acilde kaldığım süre içerisinde yaşadıklarımı üzülerek sizlerle paylaşmak istedim, üzülerek dedim çünkü ilçemdeki bu tür olumsuzlukları kaleme alıp köşemde yazmaktan aslında hiçte memnun değilim.

       Lakin birilerinin kurumlardaki olumsuz, sorumsuz lakayt durumu dile getirmesi gerektiğini düşünmekteyim.

     Geçtiğimiz hafta milli eğitimdeki sorunları sizlerle paylaşmaya çalıştım bu hafta'da bizzat yaşadığım bir olayı Lâdik devlet hastanesi acilinde aksayan bazı olumsuzlukları kaleme almak ve köşemde sizlerle paylaşmayı kamu adına kendimi mecbur hissettim.

     Pazar sabahı kendimi iyi hissetmediğim için eşim ve oğlum ile birlikte acile gittim acilin kapısından içeri girdiğim anda teneffüs ettiğim hava iğrençti.

   Allahım o nasıl bir kokudur ki kendimi dışarıya zor attım. Biraz temiz hava aldıktan sonra mecburen tedavi görmek için içeriye tekrar girdim.

    Güler yüzlü bir hemşire hanım hasta muayene yatağına doktor kontrolü için davet etti.

     Oldukça kibar ilgili bir hekimin özenle ettiği muayenesi sonucunda serum takılarak hasta dinlenme odasına alındım, alınmasında gürültüden sesten durulmuyor kapının tam karşısında bulunan hasta kayıttaki görevli memur ve üç beş kişi almışlar çaylarını yüksek sesle muhabbet kırıla gidiyor hiç kimse bulunduğu yerin farkında değil.

   Zor geçen birkaç saat sonunda kendime geldim, ayağa kalktığımda ilk işim doktora ve hemşire hamıma teşekkür etmek oldu. Ardından biraz hastaneyi dolaştım lavabolar pislik içerisinde, koridorlar pislik içerisinde hasta dinlenme odası keza öyle saatler geçmesine rağmen hasta kayıt memuru yanındaki insanlar ile birlikte lakayt tavırlar içerisinde hiçte hoş olmayan görüntü vermeye devam etmekte. Hastane içerisinde gezmeye, gözlemleye devam ettim ve biraz empati yaptım.

   İlçemdeki devlet hastanesi ve personeli 56 köy 13 mahalleye yaşlısı ile genci ile toplamda on sekiz bin nüfuslu bir ilçeye sağlık hizmeti vermeye çalışmaktalar, işleri hiçte kolay değil farkındayım.

   İlçenin iklim şartları nedeni ile o gün hastane oldukça yoğunluk vardı, onlarca hastayı bir doktor, bir hemşire ve bir sağlık memuru ile hizmet vermeye çabalayan sağlık ekibini takdir ediyorum. Bir temizlik görevlisi ile onca insan arasında koşturup temiz tutmaya çalışan görevli ise takdire şayan.

   Sn. Başhekimim; Sizi göreve davet ediyorum, ediyorum ki? Lütfen acilde çalışan sağlık personelimize yardımcı olunuz! Olunuz ki? Büyük özveri ile zor şatlar altında çalışan bu emekçilerin '' Canı burnunda '' acile gelen hastalarımız ve hasta yakınlarımızla biraz daha rahat ve samimi olsunlar ki hem hastalarımız hem hasta yakınlarımız huzurlu ve yüzleri gülerek hastanemizden ayrılsınlar.

  Lakin sağlık bu hiç bir şeye benzemez, sağlık personeline takviye sağlık ekibi, özellikle temizlik görevli sayısı artırılmalı hastane içerisinde uygunsuz hareket eden görevli memurlar amirleri tarafından uyarılmalı hastanemize biraz çeki düzen verilmeli diye düşünüyorum.

   Sağlıklı güzel günler dileğiyle…

   

      Esen kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR