Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Deplasmanda tokat yedik

Samsunspor, Hatayspor deplasmanına moraller yüksek bir şekilde hazırlandı. Puan cetvelindeki çıkışı sürdürmek için bu maçtan puan almak matematik ve moral açısından önemli idi. Ama olmadı.

Hatayspor 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi yüzünden maçlarını Mersin’de 25000 kişilik Mersin stadyumunda yapmakta olduğundan seyirci desteğinin kısmen olacağı hatta seyircinin çok az olacağı tahminleri beklediğimiz gibi çıktı. Stadyumda seyirci olmayınca maç şekersiz çay, tuzsuz yemeğe benziyor demek istiyorum. Ama hemen sağlık ile ilgili uyarılar aklıma gelse de yine dediğime geri dönerek şeker, tuz ikilisi gibi seyircisiz maç başka bir şeye benzediği gerçeğini görmemezlik de gelemeyiz.

Teknik direktörümüz Gisdol ne düşündü? Neden böyle bir kadro ile çıktı bilmiyorum. Ama bence yedek kulübesindeki isimlerden sahada olması gereken en az üç isim vardı. Oyunun başında VAR kararı ile Osman’ın zamanında çıkmaması nedeni ile ofsaytı bozması neticesinde 1-0 adeta maça mağlup başladık. Erken golü bulan Hatayspor’un direnci arttı. Bizde belki de sezonun en kötü futbolunu oynadık. Karşılık veremedik. Oyuncu değişiklikleri de fayda etmeyince 3-0 lık sonuca boyun eğmek zorunda kaldık.

Haftalardır övdüğümüz, yere göğe sığdıramadığımız teknik direktörümüz Markus Gisdol bence bu mağlubiyetin sorumlusu, kadroda yanlış seçimler fazla olunca golünde erken gelmesi neticesinde deplasmanda kötü oyun, kötü bir sonuçla yüzleşmemize neden oldu.

Artık Hatayspor maçını geride bırakarak elimizdeki kadro ile birbirimizi kırmadan dökmeden önümüzdeki maçlara bakmalıyız.

Deplasmanda sert bir tokat yedik. Ama acısını dindirebileceğimiz zaman ve imkan var. Borsadaki endeks gibi zirve yaptığımız bir dönemde dibi gördük. Hemen elimizdeki kağıtları dağıtmadan toparlanmasını bekliyeceğiz.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR