Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Samsunlu gençler şampiyon olmaya gitti

Samsun’lu Gençler Futbol’da Türkiye Şampiyonu Olmaya Gitti.
Futbol’da ülkemizde bitmeyen kaotik günlere Trabzonspor –Fenerbahçe maçı ile tekrar girdik. Hiç bitmeyen futbol dışı konularla beslenen Türk futbolunun nereye gittiği ile ilgili olarak mektepli ve alaylı kim ne derse desin hangi önlemleri alırsak alalım sorun belli, çözüm yok modunda ilerlemeye devam ediyoruz. Futbol afyonu ile futbolu yöneten beyinlerimiz çare üretmeyi, pansuman zannederek futbol ekonomisini idare ettirmeye devam ediyorlar.
Futbol adına bu kötü tablo ülke ve dünya basınında yer alırken ne yazık ki güzel işler yine çok fazla gündeme gelmiyor.
Samsun için Futbol adına çok güzel gelişmeleri de atlamamak gerekiyor. Yıllardır şehrimizi kız ve erkek gençler liseler kategorisinde temsil eden takımlarımız geçen sene olduğu gibi bu yılda Türkiye Şampiyonasında Samsun’u en iyi şekilde temsil etmek ve geçen sene kaçırdıkları Türkiye Şampiyonluğunu bu sene Samsun’a getirebilmek için Antalya’dalar.
Samsun’dan liselerarası gençler futbol Türkiye birinciliği için iki takımımız Antalya’da 18-22 Mart tarihleri arasında Türkiye Şampiyonası için sahaya çıktılar.
Kızlarda Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesi, erkeklerde Samsun Özel Canik Uğur Anadolu lisesi sekizer takımın katıldığı Türkiye şampiyonluğu için oldukça iddialı bir şekilde bizleri temsil etmeye çalışıyorlar. Temennimiz hepimizi sevinçten uçuracak haberlerle gelmeleri, Önümüz seçim büyük bir başarı gelirse belediyeler, siyasiler bu gençlerle fotoğraf verirken desteklerini sadece gülücüklerle değil hediye çekleri ile vermelerini ümit ediyorum.
Erkeklerde dün oynanan ilk maçımızda temsilcimiz şampiyonluğun en iddialı takımlarından TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi ile 2-2 berabere kaldılar. Uzatmaların olmadığı avantaj belirlemek için yapılan penaltı atışlarında iddialı rakiplerine karşı avantajı takımımız sağladı. Seyirci açısından okullarının organize ettiği bir otobüs taraftar desteğini Samsundan Antalya’ya taşıyan temsilcimiz bugün oynadıkları Giresun Spor lisesi maçında da 1-1 berabere kalarak avantaj penaltılarında üstünlüğü sağladık.
Samsun Özel Canik Uğur Anadolu lisesi’ne yarın oynayacakları Şanlıurfa Spor Lisesi maçında başarılar diliyoruz. Galibiyet bekliyoruz.
Kızlarımız dün oynadıkları Konya Spor Lisesi maçını 2-1 kazandılar. Bugün oynanan Giresun Spor Lisesini 3-0 yenerek yarı finali garantilediler. Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesi’ne yarın yarı finali garantileseler de Kayseri Fevziye Memduh Spor Lisesi maçında başarılar diliyoruz. Galibiyet bekliyoruz.
Yarın kız takımımız Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesinin oynanacak olan
Mayıs ayında Çin’de yapılacak olan Dünya şampiyonasında şehrimizin genç kız ve erkek futbol takımlarını görmek ümidiyle
Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR