Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Gücümüz Ankaragücü’ne de yetti

Bu hafta sahamızda konuk ettiğimiz MKE Ankaragücü ile çok yakın puan dilimlerinde olduğumuz için kazanan takım adına altı puan yerine geçecek önemli bir maça çıktık. MKE Ankaragücü’nü konuk ettiğimiz son dokuz süper lig maçında sahamızda kaybetmedik. Yıllardır taraftar gruplarının da iyi anlaştığı karşılıklı zaman zaman tribünlerde birbirleri lehine tezahüratlar yapan iki takımın mücadelesinin sonucunu merak ederek stadyum yollarına düştük.

Stadyuma her geldiğimizde uğradığımız köfte cennetinin etrafında kalabalık Ankaragücü Gecekondu taraftar grubu ve Samsunspor taraftar gruplarının liderleri ile köfte ve maç muhabbeti vardı. İki takımında taraftar grupları iyi anlaştıklarından ve dostluklarının eski yıllara dayandığını bildiğimden maçta da güzel enstantaneler olacağı aklıma geldi.

Ve düşündüğüm gibi maç başlarken ve Samsunspor galibiyeti ile bittikten sonra da her iki kulübün taraftarları maç öncesi ve sonrası iki takımı birlikte tribünlere çağırarak alkış yağmuruna tuttular. Emniyet normalde deplasman seyircisini ev sahibi seyircisi dağıldıktan yaklaşık yarım saat sonra güvenlik nedeni ile bekleterek boşaltırlardı. Bu akşam öyle olmadı iki kulübün dostluğundan dolayı kapılar aynı anda açıldı. Aslında sporda istenilen bu, olması gerekeni çok büyük bir iş yapılmış gibi yazıyoruz.

Maç başlamadan önce Samsun B.Ş.B ve milli takım güreşçimiz 2024 Avrupa Güreş şampiyonasında Avrupa şampiyonu olan Alperen BERBER ile ilgili çok güzel düşünülmüş ama çok kötü organize edilmiş organizasyonumsu bir şey yaptılar. Şampiyon milli güreşçimiz anons edildi ve yanında bir görevli ile sahanın etrafında yürüyerek seyirciyi selamladı. Avrupa şampiyonu olan 19 yaşındaki bir genci maç öncesi iki kulüp yetkilileri ile görüşerek futbolcuların alkışları ile sahaya çıkartıp. Başarısından dolayı Forma, plaket ya da bir çiçek verilerek onore edilebilirdi. Ne yazık ki yine çok kötü organizasyon beceriksizliğimizle çocuk çiftlik caddesinde gezer gibi yanındaki görevli ile stadyumda dolandı durdu. Allahtan seyircimiz yine anı kurtaranlardan oldu. Alkışladılar. Yer yer tribünlere çağırdılar. Bu kadar basit şeyleri nasıl düşünemez bunca sene sporun içinde olan insanlar anlamış değilim.

Biz maçımıza dönersek altın değerinde bir üç puan aldık. Hak ederek aldığımız bir galibiyet oldu. İlk yarı Osman yüzde yüz üç gol fırsatından yararlanamadı. Hakem adına en kötü karar 32. Dakika da rakip ceza sahasına yüklenirken Türk futbolunda artık bela olan yere yatma ve oyunu durdurma abartması bu maçta da oldu. Yere yeni yatmış bir Ankaragücülü futbolcuyu acil sakatlık olmadığı halde hakem saçma sapan bir şekilde oyunu durdurması yanlış bir hamleydi.

Takımda süper lig seviyesinde olmayan en az üç dört futbolcumuz var. Ercan’da bunlardan biri Teknik direktör Gisdol nasıl sabretti bu kadar anlayamadım. Ntcham maçın en iyilerindendi. Sakat ve cezalıların da dönmesi ile daha da iyi futbol ve bol puanlar alacağımız haftalar geldi .

Evde yazımı yazarken Fenerbahçe Pendikspor maçını da seyrediyordum devre arasında çok özel bir telefon geldi. Fenerbahçe kulübünde daha önce yöneticilik yapmış muhtemelen önümüzdeki sezonda da görev alacak X tanıdıkla Markus GISDOL muhabbeti yaptık.

Bence başkan transfere GISDOL’le başlamalı…. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR