Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

CHP KURULTAYI

Bütün siyasilerin beklediği CHP kurultayı yapıldı. Özgür Özel genel başkan seçildi.

Şimdi CHP de siyaset yeniden şekilleniyor. Çünkü CHP'nin artık yeni bir bakışa sahip genel başkanı ve yönetim kadroları var. Öncelikle ilk hedefleri yerel seçimler.

Bunlardan önce sizinle paylaşmak istediğim birkaç konu var.

Bizi tanıyanlar bilir, siyasetimizi tamamladığımız partimizden sonra hiçbir partiye mensup olmadık, ama bütün partilerin tabanından tavanına hepsi ile iletişimimiz vardır. Sebebi de yerel de Samsun’ da biz siyaset yaparken bir kısmının siyasete girmelerini sağlamamız, bir kısmının da bizim siyasi geçmişimizden kaynaklı destek istemeleri için bizden yaralanmalarıdır, genelde ise Ankara’da görev yaptığımız dönemlerden gelen dostluklarımızı bugüne kadar taşımamızdan kaynaklı, bir çoğu ile geçmişte birlikte olduğumuz siyasetçilerin, bürokratların bugün yine bir yerlerde olmalarıdır.

Bu anlamda Ankara da gerek Kemal Kılıçdaroğlu’nun A takımı içinde, gerekse de Özgür Özel’in çalışma ekibi içinde bulunan dostlarımız ile iletişimimiz her zaman vardır. Bizim dostluklarımız hep siyaset üstü olmuştur. Siyaseten bir parti mensubu olmadığımız ve bir siyasi hesap üzerinden gitmediğimiz içinde ilişkilerimiz sağlamdır.

Gelmek istediğim konu yiğidin hakkını yiğide vermek. Samsun il kongresini kazanan Mehmet Özdağ ve ekibi için gerek kongre günü gerekse de kongre sonrası hem Kemal Kılıçdaroğlu hem de Özgür Özel tarafından farklı algılar ortaya çıktı. Bize ulaşan her iki tarafa da değişimçi bir ekip olduklarını ve sağlam bir birliktelik içinde göründüklerini belirttik.

İl Kongresi sonrasında da her iki taraftan da üst kurul delegeleri için yine farklı düşünceler oluştu, yine bize ulaşanlara kim ne derse desin blok olarak değişimden yana olduklarını belirttik. Bu arada benimde yakın tanıdığım isim olarak belirttikleri bir delege üzerinden durduklarında, kesinlikle ekip harici hareket etmeyeceğini ifade ettik. Çünkü bu isim maneviyatı güçlü ve vefalı bir kişidir. Ayrıca seçim işlerini de çok iyi bilir.

Yine Kurultayın ikinci günü İl Başkanları ile yapılan toplantı sırasında Özgür Özel 'e yakın bir dostum üç isim sordu. Bütün bunları anlatmamdaki gaye siyaset adam karalamak ile olmuyor. Gerçekleri konuşmak gerekli, dediğim gibi yiğidin hakkını yiğide vereceksin, CHP Samsun il başkanı ve ekibi değişim dedi. Listelerinden üst kurul delegesi için seçilen 18 kişi de değişim dedi. Bu süreçte gerek il başkanı Mehmet Özdağ gerekse de üst kurul delegeleri için kimler ne söylediyse altında kaldı.

Siyaset adam karalamakla olmaz, bir de kendi partinin adamını karalamakla hiç olmaz. Bu şekilde yapılan siyasette başarı olmaz.Siyaset ekip işidir. Sadece CHP için değil, bütün partiler için siyasette başarının tek yolu ekip olmaktır. Kongreler, kurultaylar yapılır, sonrasında kazanıyla, kaybedeniyle beraber olmak gerekir. Burada iş kazanan tarafa düşer, kaybeden tarafı da kazanmaları gerekmektedir.

Siyaseti kuralına göre yöneten kendi içinde kaybeden tarafı da kazanandır. Yoksa sadece kongreler, kurultaylar kazanmakla seçimler kazanıldı sayılmaz. Kemal Kılçdaroğlu bunun en güzel örneğidir. Parti içi seçimlerini bugüne kadar ne kadar kazansa da ülke geneli girdiği bütün seçimleri kaybetti. Sonucu ortada, bir siyasi parti genel başkanın yaşamaması gereken şekilde Türk siyaset tarihinde yerini aldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR