Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

BİR SEÇİM DAHA BİTTİ

O kazandı, bu kaybetti, onun osu var, bunun busu var, o aday olmasaydı da bu olsaydı.

Yani seçim geldi, geçti, bitti, sonuçlar belli oldu.

Şimdi sonuca bakacağız, kim ne ekti , kim ne biçti.

En önemlisi millet ne mesaj verdi. Ona bakmak gerek, tabi ki buna bakacak olan iktidar temsilcileri olmalı, biz nerede ne yanlış yaptık diye hepsi çok iyi düşünmeli, aslında işin böyle olacağı görünmüştü. Seçim sürecinde bir sessizlik, bir kararsızlık vardı. Sandıklardan da bunun sonucu çıktı.

Bu seçimlerde Samsun da olduğu gibi Türkiye genelinde de katılım az oldu, Ak Parti seçmeni iktidara büyük bir ikaz verdi. CHP seçimlerin parlayan partisi oldu, İyi Parti kendini yok etti, Yeniden Refah Partisi Ak Parti den uzaklaşan milli görüşçülerin yeni adresi haline geldi.

Kazanan bütün başkanlara, meclis üyelerine, muhtarlara bu seçimler de hayırlı olsun, Allah hiçbirini utandırmasın, Allah, yapacakları hizmetlerde milletin hakkını millete vermeyi nasip ettirsin.

Büyükşehirde Cevat Öncü ve İmren Nilay Tüfekçi gerçekten çok çalıştı. Her ikisi de üstün bir performans gösterdi. Ama zaten sonuç baştan belliydi. Bu tablodan bu çıkardı. 2019 seçimlerinde olduğu gibi Cumhur İttifakı adayının karşısına bu seçimde de fazla aday çıktı, muhalefet oyları bölündü ve oyların bölünmesi ile Halit Doğan seçimi rahatça aldı. Bunu önceden gören Halit Doğan seçim çalışmalarından çok, göreve geleceği ilk günden itibaren, zaman kaybetmeden ne yapacağının planlamasını yaptı.

Önce anket yöntemi ile Samsunu Samsunluya sorarak Samsunun öncelikli ihtiyaçlarını tespit etti. Sonrasında bunlara nasıl çözüm üretilir konusunda herkesle toplantılar yaparak, nasıl yapılması gerektiğini konuştu. Bu çalışmalar sonucunda öncelik sırasına göre projelerini hazırladı. Şimdi tek tek hayata geçirmeye çalışacak.

Atakum da, baştan itibaren çekişmeli bir seçim yaşandı. Ama CHP önde başladığı seçimi başladığı oy oranın üstüne katarak seçimi önde bitirdi. Seçimin kazanan partisi oldu. İyi Parti Adem Bektaş ile büyük çıkış yaptı. Fakat rüzgar CHP den yanaydı. Tabi ki Atakum da Yeniden Refah Partisi ve Zafer Partisini de görmemezlikten kimse gelmesin. Onlarda hiç çalışma yapmadan oy aldılar.

İlkadım da, geçen seçime birlikte giren İYİ Parti ile CHP ayrı ayrı aday çıkarınca, seçimin sonucu belli olmuştu. Ama yine de oylarına güvenen CHP ile, mevcut belediye başkanı Necattin Demirtaş umut içindeydi. Bu arada Yeniden Refah Partisini de unutmamak gerekli, bu seçimde seçmenin alternatif adresi oldu. Ak Parti İhsan Kurnaz ile seçimi aldı.

Canik te, sonuç ilk günden belliydi, İbrahim Sandıkçı kazanacağını ilk günden biliyordu. Bu nedenle rahat bir seçim süreci geçirdi. Canik te de İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi adaylarını tebrik etmek gerek, her ikisi de güzel bir seçim kampanyası yürüttü. Kazanacakmış gibi iddialı bir seçim çalışması yaptılar. Ama en büyük sürpriz CHP den geldi, CHP Canikten çok iyi oy aldı.

Tekkeköy, tam bir savaş alanıydı. Yenide Refah Partisine geçen Hasan Togar çok iddialı bir seçim geçirdi. Ama olmadı. Ak Parti Mustafa Candal ile seçimi aldı.

Çarşamba, Ak Parti adayı baştan kötü başladı, sonuca gelemedi. Biraz da Çarşambalı, Ak Partiye bir ikaz verdi. Çarşamba da bizim dediğimiz olur dedi. Bağımsız aday Hüseyin Dündar’ı seçti.

Bugünlük bu kadar diyelim, devamında daha detaylı değerlendirmeler ve diğer ilçeleri de sizlerle paylaşacağım. Ayrıca Denge web tv de Denge medya grup başkanı Adnan Bahadır ve gerçektaraf.com genel yayın yönetmeni Okan Çakır ile seçim değerlendirmelerimiz yayına girdi. Oradan da değerlendirmelerimizi izleyebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR