Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

Belediye başkan adayları belli oldu. Şimdi sıra belediye meclis üyelerine geldi. Listelerin seçim kuruluna teslim günü 20'si, son saati 17:00 . Bu seçimler geçen seçimlere hiç benzemiyor.

Özellikle AK Parti büyükşehir ile birlikte, çoğu ilçede belediye başkan adaylarını değiştirdi. CHP ve İYİ Parti ise ittifak yapmadı, her yerde kendi belediye başkan adaylarını çıkardı. Bir de bu seçimlerin parlayan Yeniden Refah Partisi var. Daha seçime girmeden Samsun da 2 ilçesi oldu. Biri Ladik, diğeri Tekkeköy.

CHP'nin Samsun'da tek belediyesi olan Atakum da da Belediye Başkanı tekrar aday gösterilmedi. Ayrıca Atakum da AK Partili eski Belediye Başkanı Adem Bektaş İYİ Pati den aday gösterildi. Yani Atakum da karışık. Aynı durum Alaçam da da var. MHP li Alaçam belediye başkanı aday gösterilmedi.

Cumhur İttifakı, mevcut başkan değişikliklerini, Ayvacık, Havza, Terme, Vezirköprü, Salıpazarı n da da yaptı. Alaçam, Tekkeköy, Çarşamba, Ladik ilçelerini de eklersek, büyükşehir dahil 10 yeni belediye başkan adayı ile cumhur ittifakı seçime giriyor.

Cumhur ittifakının diğer ilçe adayları seçiminde de sıkıntı var. Özellikle Atakum ve İlkadım dan hiç iyi tepkiler gelmiyor. Tekkeköy de zaten Hasan Togar ın aday gösterilmemesi ilçeyi karıştırdı.

Şimdi gelelim konumuza, yani belediye meclis üyelerine, önümüzdeki 5 yıl belediye çalışmalarını denetleyecek olan belediye meclis üyeleri adaylarının seçimi, belediye başkan adayı seçimi kadar önemli bir seçimdir.

Eğer bir parti belediye meclis üyeleri seçimini ve sıralamasını doğru yapmazsa, sandıkta karşılığını bulur. Geri dönüp geçmiş seçimlere baktığımızda bunların örneği çoktur. Belediye başkan adayı, belediye meclis üyelerinde çok oy alıyorsa, bilin ki o parti doğru meclis üyesi listesi yapmamış demektir. Seçmen başkan adayına oy vermiş, meclis listesine oy vermemiş demektir.

Meclis üyesi, çoğunluğu kendinde olmayan başkan adayı başkan seçilse de, 5 yıl eli kolu bağlı kalır. Belediye çalışmalarında zorlanır.

Ne yazık ki genelde eşim, dostum, benim adamım, partilim diye yapılan meclis üyesi listeleri dışına çıkamayan partiler ve başkan adayları göz göre göre sıkıntıya girer ve 5 yıl bunun derdini çeker.

Bizden uyarması, hem seçimi kazanmak, hem de meclise hakim olmak için, listelerini ve sıralamasını doğru yapanlar bu seçimleri kazananlar olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR