YARIN SON GÜN

Seçime 41 gün kaldı. Belediye başkan adaylarının ve meclis üyelerinin seçim kuruluna verilme süresi yarın akşam sona eriyor. Siyasi parti yöneticileri listeleri yapmak için bir hayli uğraş verdiler. Oy getirecek meclis üyelerini mi listeye koysak yoksa arkasında dayısı olanları mı koysak noktasında ciddi mücadeleler verildi. AK Parti listelerinde bu minvalde çok zor seçimler yapıldı. Vezir Hazretleri her zaman olduğu gibi listelere müdahale etti, yakın adamlarını Büyükşehir meclisine taşımak için bir hayli uğraş verdi, bakalılm sonuç ne olur. Atakum’da Certel’le Cukkacıbaşı’nı istiyor. Bu iki ismin de Özlem Maraş’a zararı olacağı kesin, hatta Certel’in eşinin Samsun Üniversitesinde memur yapıldığı, daha sonra sol bir sendikaya üye olduğu iddia edilmekte, şayet doğruysa yandı gülüm keten helvası. Eğri oturup doğruyu konuşmak gerekirse; Vezir Hazretlerinin adamlarından Nihat Soğuk meclis üyesi olmalıdır. Nedenine gelince; akçeli işini duymadım. İlçe meclisinde kalacak şekilde listede yer alacakmış ama Vezir üçüncü sıradan aşağısını kabul etmemiş. Meclis üyeliği konusunda tecrübeli bir isim olması hasebiyle makul karşılıyorum. Çınarlık, Eğercili, Irmaksırtı, Dikbıyık bölgesinden oy da alır, o bölgede de sevilir. Diğer adamlarından bunun durumu çok farklıdır. Çarşamba’da seçim çok da kolay değil. Hüseyin Dündar’ın bağımsız aday olması AK Parti açısından sıkıntılı bir süreç oldu ancak seçime epeyce daha bir zaman var sonucu şimdiden kestirmek zor.

Tekkeköy’de de enteresan bir durum var. Mevcut Başkan Hasan Togar’ın AK Parti’den aday yapılmaması hiç beklenmeyen bir durumdu. Hasan Togar beklenmedik bu gelişme karşısında Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu. Tekkeköy farklı bir bölge, orada güçlü aileler var. Yücel ailesi bildiğim kadarı ile Mustafa Candal’ın yanında. Çıkış ailesi de Hasan Togar’ın yanında. Meclis üyeleri konusunda şu anda meclis üyesi olan Mustafa Boyar’ın tekrar AK Parti’nin liste başı olacağı söylenmekte. Diğer isimlerle ilgili çok detaya girmiyorum. Canik’te durum nedir derseniz; Yılmaz Hocaoğu yedi sekiz yıl AK Parti ilçe başkanlığı yapmış bir arkadaş, oy alır ama seçimi alması mümkün değil, İbrahim Sandıkçı’yı biraz daha fazla çalıştırır. İlkadım zor seçim bölgelerinden biri. AK Parti İlkadım’da en güçlü parti ama yerel seçimde durum çok farklı oluyor. Vatandaş partiden ziyade isme oy veriyor. İlkadım'da birinci sırada Dr. Mustafa Seven, ikinci sırada MHP kontenjanından Ali Sukas, üçüncü sırada Serkan Akyüz ve dördüncü sıra MHP'den İlkay Erkan olabilir. Kontenjanda TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven olması bekleniyor. Muharrem Soylu meclis üyesi olması gerekenlerden biridir. Hem il müdürlüğü, hem belediyede şube müdürlüğü yapmış tecrübeli bir isimdir. İlkadım’da AK Parti’nin koyacağı meclis üyelerinden Trabzon, Rize ve Ordu kökenlileri çok önemlidir. Aldığım duyumlar doğruysa bu bölgelerden koyacağı isimlerin çok karşılığı yok, isimlerini yazarsam doğru olmaz. Liste seçim kuruluna verilince değerlendirmesini yapacağım.

Atakum’da durum nedir derseniz; malumunuz Atakum’da CHP birinci parti. Aday olan Serhat Türkel Bey ziyaretime geldi, canayakın bir isim, oy alma potansiyeli de var. Atakum’da AK Parti ikinci parti. AK Parti’nin liste başı bir önceki yazımda da belirttiğim gibi Akyüzler’in oğlu Resül Akyüz olacakmış. Akyüz ailesi Oflu’dur ama Trabzonluların tasvip ettiği bir aile değildir. İlkadım’da da mevcut mecliste başka bir Akyüz var uzaktan akrabalar, o arkadaşın da camiada çok fazla karşılığı yok, olsaydı geçen dönem Erdoğan Tok seçimi kazanırdı. İkinci sırada eski milletvekili Adem Yıldız’ın oğlu olabilir. Adem Yıldız iki dönem ANAP milletvekilliği yapmış, sevilen ve Trabzon camiasında ağırlığı olan bir isimdir, o nedenle oğlunu AK Parti’nin değerlendirmesi kendi yararınadır. İYİ Parti’den istifa eden eski ilçe başkanı Selin Çam Gülhan’ın da AK Parti listesinde olma ihtimali var. Diğer isimleri bir sonraki yazımızda değerlendiririz. Bafra’da da zorlu bir seçim var. Şükrü Neiş, Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu. 2004-2009 yılları arasında AK Parti’den Bafra Belediye Başkanlığı yapmıştı, bazı dedikodular nedeniyle ikinci dönem aday yapılmamıştı. Dedikoduların ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bilemeyiz, onu yakınlarında olanlar bilir ama seçimde hatırı sayılır oy alma ihtimali olduğu da bir gerçek. Alaçam’da MHP’nin adayı olan arkadaş tanınmıyor ama defosu da yok, bu onun için bir avantaj, karşısında da güçlü bir aday da yok. Yakakent’te de durum farklı değil, mevcut başkanın karşısında İYİ Parti’den çıkan bir arkadaş var, şehirde güçlü ama köylerde yok deniliyor.

Şehrin güneyinde durum nedir derseniz; Asarcık, Lâdik, Kavak ve Vezirköprü’de kıyasıya bir mücadele olacak gibi duruyor. Asarcık’ta Yeniden Refah Partisi’nden kuyumcu Hidayet Belik aday olmuş, sevilen bir isim ancak güçlü bir ekip kuramamış seçimi alması zor. Kavak’ta İbrahim Sarıcaoğlu epeyce insanı küstürmüş ama köylerde AK Parti güçlü, o yüzden avantajlı durumda. Benim ikinci vatanım Lâdik’te seçim ortada. Yeniden Refah’ın adayı mevcut Belediye Başkanı adaşımla Merhume Nurhan Hanım’ın doktor eşi yarış halindeler. Vezirköprü’de ciddi sıkıntı var, genel seçimlerde AK Parti’den yedinci sıra adayı olan Havva Hanım Yeniden Refah’ın adayı olmuş. Eski ilçe başkanlarından sevdiğim dostum Necmi Sarıkaya destek verirse seçimi alma ihtimali var. İlçe adaylarında sorun yok da Büyükşehir adayları olan kankamın seçimi alma ihtimali hiç yok, azıcık alma ihtimali olsaydı şehre acırdım. Onun marifetlerini Refah Partisi’nde il başkanıyken İlkadım Belediye Başkanı seçilen Ahmet Okuyucu’ya sorun, o söyler size. Gerçi ben de ilerleyen günlerde marifetlerini yazacağım ama Okuyucu Başkan’ı dinlemekte yarar var. Şayet kabul ederse Web TV’mizde Okuyucu Başkan’la Adem Güney’i konuşmak isterim diyerek bugünkü köşemi bitirmek istiyorum. Bir köşe yazımızda da yumoşla adoşu yazacağız. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR