UĞRAŞTIĞIMIZ ŞEYLERE BAKAR MISINIZ?

Mübarek Ramazan ayında seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor, adaylar canhıraş bir biçimde sahalarda mücadele vermekteler. Yarış seviyeli bir biçimde yürümekte, kimse kimseye sataşmadan işi götürmeye çalışıyor. Zaman zaman afiş sökme tartışmaları yaşansa da kayda değer olay meydana gelmiyor. Büyükşehir adaylarıyla ilgili bir önceki yazımda kanaatimi beyan etmiştim. Şimdi ilçelere gelince doğudan başlayarak değerlendirmek gerekirse Terme’de AK Parti rahat sıkıntısı yok. Çarşamba’da Hüseyin Dündar’la Ender Gür yarış halindeler, Fuat Köktaş’ın son hamlesi Ender Gür’e ciddi bir destek olmuş durumda. Fuat Köktaş’ın sahada karşılığı olan, Çarşamba’ya da çok hizmetleri geçmiş bir siyasetçi olduğu muhakkak. Ayvacık’ta AK Parti adayı az farkla önde gözüküyor. Salıpazarı’nda BBP adayı Refaettin Karaca az önde gibi duruyor, Cumhur İttifakı adayı da onu yakın takipte. Tekkeköy’de AK Parti’nin ciddi bir oyu var, son genel seçimlerde 17 bin oy almış. MHP’nin de 4000 küsür oyu var. Cumhur İttifakı güçlü ancak Hasan Togar’ın on yıllık belediye başkanlığını hesaba koyduğunuzda AK Parti oylarını ciddi anlamda böleceği ortada. Bir de kendi hemşehrilerinin oyunu alırsa ciddi bir oy alır. Tekkeköy’de seçimi kazanan bin veya iki bin oy farkıyla kazanır.

Canik’te durum nedir derseniz AK Parti çok güçlü ancak Yeniden Refah’ın adayı Eski AK Parti İlçe Başkanı olunca AK Parti’den biraz oy alır ama İbrahim Sandıkçı seçimi açık ara alır. İlkadım’da ne olur derseniz; İlkadım’da da Cumhur İttifakı çok güçlü ancak geçtiğimiz yerel seçimlerde de durum aynıydı, seçimi Necattin Başkan kazandı. Bu seçimde durum farklı. Millet İttifakı yok diyebilirsiniz ancak Necattin Başkan MHP’nin oyunu büyük ölçüde alabilir. CHP oylarını bölüp yarısını alabilirse şanslı olur. İhsan Kurnaz temiz bir kimlik, hakkında en ufak bir şaibe olmaması en büyük avantajı. Seçmen, Vezir Hazretlerine kızıp İhsan Kurnaz’ı cezalandırmazsa seçimi alır. Ancak İlkadım’da bu kez seçim sonucunu Kavaklılar değil Ordu, Trabzon Rize seçmeninin belirleyeceği de bir gerçek. Atakum’da AK Parti’yle CHP başa baş bir mücadele içerisindeler, son hafta çok önemli. Adem Bektaş da iyi bir ivme yakaladı ama onun alacağı her oy AK Parti’ye eksi yazar. Ondokuzmayıs’ta ve Bafra’da Ak parti adayları seçimi alırlar. Alaçam’da Yeniden Refah’ın adayı iyi oy alabilirse CHP şanslı olur, yoksa MHP adayı seçimi alır. Yakakent’te İYİ Parti adayı güçlü ancak köylerde AK Parti güçlü olduğundan adayı şanslı.

Güneye gelince Asarcık’ta da ciddi bir yarış var. Yeniden Refah’ın adayı sevilen bir isim, mevcut başkanın şaibesi yok ama on yıldan beri görevde olduğundan değişim isteyenler var. Kavak’ta durum ciddi, daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi İbrahim Başkan ne kadar eski ilçe başkanı varsa tamamını küstürmüş. hepsi Şerif Başkan’ın yanında. Bir de ortada ciddi dedikodular var. İbrahim Başkan bunlara çıkıp cevap vermeli. Benim ikinci vatanım Lâdik’te de çekişmeli bir seçim var. Adaşım ve doktor yarışıyorlar, seçim ortada dersem abartmış olmam. Havza’da Murat İkiz beklenen performansı gösteremediyse de seçim alır ama istediği oy oranını yakalayamaz. Vezirköprü’de Yeniden Refah ile AK Parti adayı yarışmakta. AK Parti’nin aday adaylarının çoğu Yeniden Refah adayının yanında ancak Vezirköprü’de AK Parti çok güçlü, seçimi alır gibi duruyor.

Asıl yazı başlığına gelemeden neredeyse sayfayı bitirdik. Seçimin yanında son günlerde ülke gündemine oturan konulardan biri de spor camiasında yaşanan tatsız olaylar oldu. Bu konuda şunu açıkça ifade etmek isterim ki Filistin’de binlerce insan can verirken bizim bir top yüzünden yaşadıklarımıza bakınca ne kadar boş işlerle uğraştığımızı görüyorum. Zalim İsrail’in yaşlı, genç, bebek demeden katlettiği binlerce insanla ilgili acaba ne yapabiliriz diye düşüneceğimize yaşananlara bakar mısınız? Bu kadar saçma bir iş olabilir mi? Siyonizm öyle sarmış ki bizi her şeyimizden vazgeçip yok efendim şu takım kazanmış, bu takım kaybetmiş, şu futbolcu şunu yapmış, bu futbolcu bunu yapmış derdine düşmüşüz. Ne dünyada ne de ahirette hiçbir işimize yaramayacak olan topla bu kadar meşgul olmak ne kadar doğru bir davranış biçimi siz takdir edin. Rabbim mazlum Filistin halkına yardım etsin, zalim İsrail ve destekçilerini de kahru perişan eylesin diyerek sözlerime son veriyorum. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR