BAYRAM VE SİYASET

Seçimlerin son yirmi gününü Ramazan ayında tamamladık. Acısıyla tatlısıyla bir Ramazan ayını daha tamamlamış olduk ve bayrama eriştik. Rabbim oruç tutan kardeşlerimizin oruçlarını kabul eylesin, hasta olmaları nedeniyle oruç tutamayanlara şifa ihsan eylesin, kasıtlı oruç tutmayanlara da hidayet nasip eylesin. Oruç tutanların bayramını tebrik ediyorum, tutmayanların da şeker bayramı olsun, Rabbim onlara da tutmayı nasip eylesin. Ramazan ayında nefislerimizi temizledik, sakin bir ay geçirdik. Bayramdan sonra da bu sakinliğin devam etmesini temenni ediyorum. Bayram vesilesiyle küskünlerin barıştığı bir bayram olmalı. Bu minvalde seçim nedeniyle ortaya çıkan kırgınlıkların da giderilmesi gerektiğini hatırlatmakta yarar görüyorum. Gerçi devir teslimlerde gayet güzel ve seviyeli gelişmeler oldu. Seçim döneminde atıp tutan adaylar seçimden sonra özverili bir biçimde devir teslim törenleri yaptılar, bu sevindirici bir gelişme. Sadece Çarşamba’da devir teslim töreni olmadı. Halit Başkan gitmek istemiş Hüseyin Başkan kabul etmemiş dediler. Bundan sonra olması gereken halka hizmettir. Kavgayla gürültüyle bir yere varılmaz. Toplumun ihtiyaç duyduğu çalışmaları yapıp eksikleri gidermenin başlıca iş olması gerekmektedir.

İlkadım, Atakum, Alaçam, Yakakent, Kavak, Vezirköprü, Tekkeköy, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık başkanları olmak üzere on belediye başkanı değişti. Lâdik Belediye Başkanı değişmedi ama partisi değişti. Büyükşehir Belediye Başkanı da değişti ama yine AK Parti kazandı. Toplamda on bir belediye başkanı değişmiş oldu. Bundan sonra en önemli süreç ilçe başkanları ve Büyükşehir belediye başkanının uyumlu çalışma süreci olacak. Ortaya çıkan bu tablo çok farklı bir tablo. Şimdiye kadar böyle bir tabloyla karşılaşmayan bu şehir bundan sonra hizmet noktasında neleri yaşayabilir bunun üzerinde biraz durmak istiyorum. Büyükşehir meclisinde Cumhur İttifakı yine ağırlıklı olarak sayısal bakımdan önde, ardından CHP ve YRP geliyor. İYİ partinin de meclis üyesi var ama AK Parti istediği kararı almakta sorun yaşamaz. Halit Doğan uyumlu bir siyasetçi. Kavga etmekten hoşlanmayan, herkesle iyi geçinmeyi seven bir başkan. Bu nedenle bu şehir şanslı bir şehir. Ancak ilçe belediye başkanları uyumlu çalışmak istemezseler ilçelerine ciddi anlamda sıkıntı verirler. Hizmet alamazlar, evrakları Büyükşehir meclisinden geçmez, topluma bunu anlatmakta sıkıntı yaşarlar ki bunu yapacak başkan olacağını da sanmıyorum.

Bayram sonrası ilk hafta meclis toplantıları yapılır. Grup Başkan vekillikleri, komisyon üyelikleri ve encümenler belirlenir, ardından çalışmalar başlar. Büyükşehir Belediyesinde bürokrat kadrolarında çok fazla bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Halit Başkan üst düzey birkaç değişikliğin dışında mevcut kadroyla devem eder diye düşünüyorum. Bunu nereden çıkardın derseniz; Çarşamba’da öyle yaptı. Hüseyin Dündar’ın bıraktığı ekiple beş yıl çalıştı, burada da aynısını yapar diye düşünüyorum. İlkadım’da ise İhsan Kurnaz ciddi değişiklilere gider diye düşünüyorum ancak bunu yapabilmesi için dışarıdan adam getirmesi lazım. Şu anda orada Erdoğan Tok’un ve Necattin Demirtaş’ın işe aldığı adamlar var. Ya onların içlerinden seçip yapacak ya da dışarıdan adam getirecek. İhsan Başkan’ın MHP’ye bir başkan yardımcılığıyla dört müdürlük vereceği söylenmekte. Benim bildiğim Cumhur ittifakında belediyeler bölüşülmüştü, herkes aldığı belediyeyi istediği gibi yönetiyordu. Bu durumda İlkadım’da MHP de yönetime ortak olacak. Şu ana dek olmamış bir uygulama ilk kez olacak veya Cumhur İttifakı yeni bir uygulama başlatarak ittifak olarak aldıkları yerleri beraber yönetecekler.

Atakum’da da enteresan bir durum var. Belediyede Metin Burma’nın adamları, İshak Taşçı’nın adamları ve son olarak da Cemil Deveci’nin adamları var. Her ne kadar başkanlık CHP’den yine CHP’ye geçmiş olsa da ortada ciddi bir ekip değişikliği olacağı ortada. Serhat Başkan, Metin Burma'nın adamlarıyla mı çalışacak yoksa dışarıdan adam mı getirecek? Bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Atakum’da en önemli sorunlardan birisi ekonomik sıkıntıdır. İlimizin gelişmeye en açık bölgesi olmasına rağmen inşaat sektöründen bunca gelir elde ederken ekonomik bakımdan en sorunlu ilçelerden biri olması enteresan bir durum değil mi sizce? Az çok nelerin yaşandığını biliyorum, zamanı geldikçe yazacağım. Serhat Başkan’ın o düzeni devam ettirmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü düzeni bozulacaklar her gün manşetlerden Serhat Başkan’a çaktılar. Şimdilik bu kadar ipucu yeter diyerek sözlerime son veriyorum. Hepinize hayırlı Bayramlar diliyorum. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR