SON HAFTAYA GİRDİK

Üç aylık seçim sürecinin ardından nihayet son haftaya girdik. Bu hafta pek çok şey değişebilir; bıçak sırtı olan pek çok bölgede seçmenin nabzını tutan, ikili ilişkileri ve kendilerini ifade etmeleriyle seçmeni ikna eden adaylar ipi göğüslerler. Büyükşehir’de üç aday yarışıyor. Halit Doğan önde gözüküyor, ilçe adaylarına oy verecek bazı seçmenler Büyükşehir’de Doğan’a verecek gibi duruyor, bu da onun için iyi bir avantaj. CHP adayı Cevat Öncü kendi hemşehrilerinin oylarını almanın yanında meslek odalarından da destek alacak gibi duruyor. Bunun dışında sosyal medyada yayınlanan bir video dikkatimi çekti. Farklı siyasi partilerde önceden görev yapmış isimler de Öncü’ye destek vermekteler. İYİ Parti adayı Nilay Tüfekçi de yoğun bir tempoyla çalışıyor. Bayan olmanın pozitif ayrımcılığı ona avantaj sağlar, onun dışında yüz yüze çalışmalara ağırlık vermesi de güzel bir çalışma. Benim kankam Yeniden Refah’tan aday oldu, ilk çıkışta biraz ses getirse de tanındıkça bilindikçe sesi soluğu kesildi. Anketlerden de çıkmadığı görülünce vatandaş eski partisine yöneldi. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi ilçelerde Yeniden Refah’a oy verenlerin büyük bir kısmı Büyükşehir’de AK Parti’ye verecek. Hatta ilçesinde bağımsız aday oy vereceklerin kahir ekseriyeti de Büyükşehir’de AK Parti’ye oy vereceklerini söylüyorlar.

İlçelere gelince; İlkadım’da seçim AK Parti ile İYİ Parti arasında geçiyor. CHP’nin aradan çıkacağını söyleyenler ya bu işi bilmiyorlar ya da işlerine öyle geldiği için söylüyorlar. CHP’nin İlkadım’da 51 bin oyu var, bu azalır da artmaz, seçimi nasıl alacaklarını ben de merak ediyorum, bir şeyi söylerken az mantıklı olmak lazım. Ama Murat Şenel bu seçimde iyi bir oy alırsa genel seçimlerde iddialı bir milletvekili adayı olabilir ona itiraz etmem. Vezir hazretlerinin Murat Şenel’le akraba olduğu, arka planda ona destek verdiği yönünde iddialar var. Vezir Hazretlerine yakışır yapısı buna müsaittir. Ruhu her zaman CHP’lidir hiçbir zaman AK Partili olamaz. Bunu AK Partililer şimdi anladı ama çok geç kaldılar. Yeniden Refah Partisi’nin İlkadım adayı aldığı her on oyun yedisini AK Parti’den üçünü İYİ Parti’den alır. Aday olan arkadaşı tanımıyorum ama düzgün bir insan olduğunu ve iyi oy alacağını söylüyorlar, bu durumda en çok AK Parti’ye zarar verir. Atakum’da başa baş bir yarış var. Ak Parti ile CHP canhıraş bir yarış içerisindeler. Adaylar geceli gündüzlü çalışmaktalar. Adem Bektaş da sahada yoğun bir çalışma içerisinde, Atakum bu seçimde zor bir tercih yapacak. Bafra’da Hamit Kılıç önde gidiyor, bazı yorumcular Şükrü Neiş’in de iddialı olduğunu söylemekteler ama sanmam, orada Hamit Kılıç işi göğüsler. Alaçam’da İYİ parti CHP’ye destek olursa seçimi CHP alabilir. Yakakent’te de CHP İYİ Parti adayını desteklerse orada da İYİ Parti adayı seçimi alabilir. Teşkilat bazında böyle bir anlaşma olmazsa da taban bunu yapabilir, bu durumda da dengelerde değişiklik olabilir.

Tekkeköy’de de ciddi bir yarış var. AK Parti Adayı Candal ve Yeniden Refah Adayı Togar arasında kıyasıya bir yarış var. Seçimi alanın bin veya iki bin oy farkla alacağı kanaatindeyim. Ancak Tekkeköy çok farklı bir yer, son gece operasyonlarının yapıldığı ve her türlü pazarlığın döndüğü bir yer. O nedenle de Tekkeköy’de son gece seçim belli olur. Çarşamba’da da ciddi bir yarış var. Hüseyin Dündar’la Ender Gür çekişmeli bir seçim kampanyası yürütmekteler. Son hafta çok önemli her şey değişebilir, o nedenle de net bir şey söylemek mümkün değil. Salıpazarı’nda da çekişmeli bir seçim var. BBP adayı ile Cumhur İttifakı’nın adayı arasında kıyasıya bir yarış var. Mevcut Başkan Halil Akgül, Cumhur İttifakı’nın adayına destek verse de ailesinin bir kısmının BBP adayına oy verebileceği iddia edilmekte. Ayvacık’ta da ikili çekişme var ama AK Parti adayı alır gibi duruyor.

Vezirköprü’de de ikili bir yarış var. AK Parti adayıyla Yeniden Refah’ın adayı yarışıyorlar ama AK Parti çok güçlü, köylerden gelecek oylarla ipi göğüsler gibi duruyor. Havza’da Murat İkiz seçimi alır ama beklenen yüksek oyu alamaz. Vezir Hazretlerinin Havza ve Terme’de Milli Görüş kökenli mevcut başkanları değiştirip şimdiki adayları koymasının tek nedeninin inandığı dünya görüşü olduğunu unutmayın. Yoksa şimdiki başkanların seçimi alma sıkıntıları asla yok. Kavak’ta da ciddi bir çekişme var. Şerif Ün ile İbrahim Sarıcaoğlu üçüncü kez karşı karşıya geldiler ve kafa kafaya çekişiyorlar, bu hafta yapılacak çalışmalarla sonuç belli olur. Sanırım matlup hasıl oldu, bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR