SİYASİ SÜRECİ BEKLEYEN GELİŞMELER

Bugün yaşadığımız yerel seçimlerin ardından önümüzdeki süreçte beklediğimiz gelişmeleri ele almak istiyorum. Bu konuyu iki aşamalı ele almakta yarar var. İlki; ülke genelinde beklenen siyasi gelişmeler, ikincisi ise şehrimizde beklenen siyasi gelişmeler. Ülke genelinde AK Parti’nin toparlanıp eski gücüne kavuşması mümkün mü derseniz bunun için yapması gereken işler var. Bu işler nelerdir derseniz öncelikli olarak ekonomiye çeki düzen vermesi gerekir. Dar gelirlinin, emeklinin rahatlaması gerekmekte. Teşkilatlarda ve genel merkez yönetim kadrolarında ciddi değişikliklerin yapılıp tabanın sesine kulak verecek isimlerin iş başına getirilmesi gerekir. Kibir abidesi olmuş, insanlara yukarıdan aşağıya bakan, yaşanan seçimin sonuçlarını dahi okuyamamış siyasetçileri tespit edip derhal uzaklaştırmaları gerekmekte. Kendi hatalarına değil, küstürdükleri insanların yaptıklarına bakarak başkalarını suçlayanlar değil acaba biz nerede hata yaptık. Bunu nasıl düzeltiriz diyen insanlarla yola devam etmeleri gerekir aksi halde bu erime artarak devam eder. Seçmen mayıs ayında yapılan genel seçimde ilk turda Cumhurbaşkanını seçmedi, ikinci turda vicdan yaparak seçti. Bu ciddi bir uyarıydı ama anlamadılar, umursamadılar. Seçmen bu kez sarı kartı gösterdi. Neden kırmızı değil de sarı kart diyorum derseniz; sandığa gitmeyen altı milyon seçmen var, bu insanların büyük bir kısmı AK Partili. Sandığa gidip başka partiye oy vermek yerine tepkilerinin anlaşılması için sandığa gitmemiş olmaları hala daha potansiyel AK Partili olduklarını gösterir. Yapılacak çalışmalarla bu insanlar rahatlıkla kazanılır. Çünkü bu toplum Cumhurbaşkanını hala daha seviyor ama ekonomik sıkıntılar ve yanlış adaylar nedeniyle tepki verdiğinden bu noktaya gelindi.

Genel anlamda yapılması gerekenler bunlar. Yerel anlamda yapılması gerekenlere gelince; öncelikli olarak kaybedilen belediyelerin neden kaybedildiği, konulan adayın neden tercih edilmediği, önümüzdeki süreçte bununla ilgili nelerin yapılabileceği araştırılmalı. Ardından teşkilatlarda yenilemelere ya da takviyelere gidilmeli. İç çekişmelerden ve hizipleşmelerden uzak, şuralı buralı ayrımı yapılmaksızın dışarıda bırakılan insanların gönlü alınarak kazanılmalı. Aday tespitlerine kızıp başka partilere gidenlere veya çalışanlara kızıp onları hain ilan etmek yerine tekrar bu insanları nasıl kazanırız politikaları üretilmeli. Neticede siyaset insanlarla yapılmakta, insanları dışlayarak bir yere varılamayacağı ortada. Kamu kurumlarından sorumlu teşkilat mensuplarının oralara gidip hava atmaktan vazgeçip adam gibi oturdukları yerde oturmasını bilmeleri lazım. Şayet bir talepleri varsa bunu kurumun amirinden telefonla veya birebir görüşerek istemeleri gerekir. Kurumlara gidip ortalıkta amir gibi dolaşmaları o kurumlarda ciddi anlamda tepkilere neden olmakta. Bunu daha önce de yazmıştım ama ciddiye alınmadı, sağlıkta ciddi sıkıntılar olmasına rağmen hastane sorumlularının amir gibi dolaşmaya devam etmeleri hastane personelini bezdirmiş durumda. Allah aşkına bu işleri bırakın da işinize bakın. Hastaneler zaten perişan bir halde, idareciler arkadaşlarımız, buradan yazmak yerine arayıp sıkıntıları söylüyoruz ama yapılan bu hataların partiye ciddi anlamda zarar verdiğini unutmasınlar.

Kazanılan belediyelerde yapılması gerekenlere gelince; AK Parti’de olup da başkanların değiştiği belediyelerden birisi Büyükşehir Belediyesi, diğeri de Tekkeköy Belediyesidir. Yeni Başkan Mustafa Candal orada ciddi bir ekip değişikliği yapar. İlkadım’da AK Parti seçimi İYİ Parti’den aldı, orada da ciddi değişiklikler olur. Kanaatimce bu hafta sonu veya önümüzdeki hafta başında bu değişikliklerle ilgili kararname yayınlanır. Gördüğüm kadarı ile İhsan Başkan ayırım yapmaksızın eski AK Parti kadrosunu değerlendirecek, bu güzel bir gelişme. Büyükşehirde de başkan değişikliği yaşandı. Halit Başkan bazı değişiklikler yapacak. Genel sekreter ve SASKİ Genel müdürünü değişmez diye düşünüyorum. İki genel sekreter yardımcısını değişti, yerine gelecek isimler Vezir Hazretlerinin vereceği isimler olursa toplum bunu farklı değerlendirir. Halit Başkan’ın belediyeyi toplumla kavga etmeden yöneteceği ve kimsenin değil herkesin adamı olacağı kanaatindeyim. Atakum’da da parti değişikliği olmadan başkan değişikliği oldu. Yeni başkan, Büyükşehir Belediyesinde uzun zamandan beri fen işlerinde çalışan Suat Yıldız’ı başkan yardımcısı olarak atadı, doğru bir tercih. Suat Yıldız, davasına sadık ama dürüst bir kişiliktir, yıllarca sendika başkanlığı yaptı en ufak bir yanlış işini duymadık, ona da hayırlı olsun diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR