Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Kaseti başa sardık...

İki haftadır mağlubiyetten geri dönüşler yaparak aldığımız üçer puanlarla herkesin havaya girdiği ve büyük umutlarla gittiğimiz Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşmasından ne yazık ki elimiz boş döndük.

Stadyumun içinde deplasman tribünde seyircimiz vardı. Stadyum manzaralı evlerinin balkonlarında Pazar Samsun pidelerini yaptırıp çayla birlikte ev keyfinde, balkon localarında maçı seyreden bolca Samsunspor taraftarı da vardı.

Maç bittikten sonra tekrar seyredince çok üzüleceğimiz bir üç puanı bıraktığımızı söylemek istiyorum. Pendikspor bizim muhtelif rakiplerimizden birisi idi. Kendi sahasında galibiyeti bulunmayan iki beraberlik, üç mağlubiyetle iç saha maçları performansı kötü olan Pendikspor yine kötü futbolla bizi yenerek üç puan almasını bildi.

46. dakikada Van Drongelen öyle bir hata yaptı ki rakibi küçümseme ve aşırı güvenden yapılan ve golle sonuçlanınca saç baş yonduran bu büyük hata sonucu Pendikspor 1-0 öne geçti.

57. Dakika Ntcham, 69. dakikada Marius Mouandilmadji, 80. dakika yine Ntcham ve 81. dakikada Holse yüzde yüz golleri kaçırdı. Futbol golle puan kazanılan bir oyun eğer gol atacak ayakların kaliteli ve son vuruşları yapabilecek kapasiteye sahip olmazsa girilen pozisyonlar böyle heba olur. Forvet oyuncuları rakip takımın kalecisi için en büyük tehdidi oluşturur. Forvetler genellikle takımlarındaki en iyi şutörler olurlar ve ana hedefleri gol atmaktır. Ama bizim ne yazık ki sonuca direk etki edebilecek forvet ayağımız yok ya da varda henüz istenilen kıvamda değil. Bu takımın nasıl gol atacağını milli maç arasında Teknik direktörümüzün çözmesi gerekiyor.

Maç sonunda gördüğü kırmızı kartla ile sahamızda oynayacağımız Beşiktaş maçında saha kenarındaki yerini alamayacak olan Teknik direktörümüz M. Gisdol bence çok ihtiyacımız olacağı önemli bir maçta yerini alamayacak. Maç bitmiş sarı kartın var neden şiddetli itiraz yapıyorsun?

Hakemler ince ince Samsunspor’u doğramaya devam ediyor. Haftalardır hakemler kararlarında rakip takımdan yana insiyatif kullanıyorlar. Bu maçta da bence konuşulan ve tartışılan penaltılar için en azından bir tanesi çalınmalıydı. Hakemlerle ilgili İstanbul takımlarının yaptığı gibi birilerinin çıkıp bağırıp çağırmasının vakti geldi.

Şimdi kaseti tekrar başa sardık. Beşiktaş maçında bu kadar çok gol pozisyonu yakalayamayız. Bu nedenle artık forvet oyuncularımızın performanslarında bir oynama bekliyoruz. Kumaşları iyi olmayabilir. Teknik ekipte bir yama ile kaseti başa sarmadan tekrar ileriye bakabileceğimiz sonuçlar alacak çalışmalar ile sahaya çıkmalıdır.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR