Anneler Günü'ne yakışmadı

Söze en kutsal varlığımız olan tüm Annelerimizin Anneler Günü'nü kutlayarak başlamak istiyorum. 19 Mayıs Stadı'nda dün oynanan Karadeniz Derbisinde 90 dakikadan çok maç öncesi ve maç esnasında yaşanan olaylar derbiye damga vurdu. Maç öncesi otobüslerle Samsun'a gelen 100'ün üzerinde Ordulu taraftarlar yaptıkları çirkinliklerle Karadeniz derbisine adeta gölge düşürdüler. Maç öncesi polise ve Samsunsporlu taraftarlara sataşan Ordulu taraftarlar, Samsunspor ile Orduspor arasındaki ezeli dostluğu zedelediler. Ancak bunu tüm Ordusporlu taraftarlara mal etmemek lazım. Çünkü Samsunspor ile Orduspor iki komşu ilin ve Karadeniz'in güçlü takımlarıdır. Yıllardır hep dost içinde kalmışlardır öyle de kalmaya devam etmelilerdir. Sessiz sakin ve izleyenlerin bol gol beklediği düşünülen karşılaşma ne yazikki gerimli dakikalara sahne oldu. Zaman zaman kendi kendileriyle de kavga eden Ordulu seyirciler, takımlarını rezil etmekten başka birşey yapmadılar dün. Oysaki ligde gayet başarılı bir takımları vardı. Umarım bu görüntüleri son kez görmüş oluruz ve Samsunspor ile Ordusporlu taraftarlar bir an önce komşu olmalarının ve dostluklarının farkına varırlar.

 

İddiası olmayan iki ekibin mücadalesinde ise sadece 2 gol gördük. Samsunspor takımı ligden kalmış olmanın rahatlığıyla maça stressiz çıktı. Temsimcimiz, ilk dakikalarda etkili gözükse de organize ataklarla Samsunspor'u bunaltan Orduspor karşılaşmada öne geçti. 1-0'dan sonra Kırmızı-Beyazlı ekibimiz, daha açık bir futbol sergilemeye başladı ve bunun da semeresini iki haftadır gol atan Kenan'ın muhteşem kafa golüyle aldı. Ancak tam gözümün önünde bir pozisyon vardıki bunu demeden geçemeyeceğim. Ordulu savunma oyuncusu topu herkesin görebileceği pozisyonda eliyle kesti yan hakem pozisyona yakın olmasına rağmen orta hakemi uyarmadı ve net penaltımız maalesef verilmedi.

 

İkinci yarıda Samsunspor takımı, galibiyet golü için Ordu kalesini abluka altına aldı. Ancak son vuruşlardaki beceriksizliğimiz öne geçmemizi engelledi. Sezonun son maçı olmasına karşın Samsunspor takımını gayet istekli ve arzulu gördüm. Bence bu durum gelecek sezon için iyi bir işaret olarak görüyorum. Taraftarlarımız hep bir ağızdan bu takımı Süper Lig'de görmek istiyoruz diye tezahüratlar yaptılar. Bu lige yeni çıkan Bucaspor'un Süper lig'e çıkmasından sonra artık bizim de Süper Ligi düşünmemizin zamanı geldi diye düşünüyorum. 4 senedir ikinci ligdeyiz. 5. yılımızda şampiyonluğa oyşnayacak bir takım ile 2010/2011 Futbol Sezonuna girmeyi temenni ediyorum. Bunu içinde artık kenetlenme zamanının geldiğini düşünüyorum. Bir Bucaspor lige çıkabiliyorsa mazisi köklü kulüp olan Samsunspor'un da artık ait olduğu yere dönmesini arzuluyorum....
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR