Muhteşem kapanış

Samsunspor, ligdeki durumu açısından zorlu Orduspor deplasmanından 6 puan değerinde bir üç puan alarak, devreyi mutlu kapatmış oldu. Orduspor karşısında oynanan futbol ise tatmin ediciydi. Geçtiğimiz hafta Kartalspor'u da yenen Kırmızı-Beyazlılar, Orduspor karşısına oldukça moralli çıktı. Ordu 19 Eylül Stadına yaklaşık 500 kişilik bir Samsunspor taraftarı takımlarını desteklemeye geldi. Maç öncesi saha ve hava koşulları gayet iyiydi. Samsunspor, Orduspor karşısına kalede Okan, savunmada Adem, Orhan, Can, kenan, orta alanda Hakan Koçaslan, Sefa, Turgay, Oktay ve ileri uçta Turgut, Burhan onbiri ile çıktı. Karşılaşmaya ev sahibi takım Orduspor, biraz daha etkili başladı. Orduspor takımı, ilk 20-25 dakika Samsunspor kalesine yüklendi.
Orduspor'un atakları kesilince bu kez Samsunspor orta sahada kontrolü eline geçirdi. Bu dakikada Turgut harika bir gol atarak takımını 1-0 öne taşıdı. Orduspor, golün şokunu üzerinden atmaya çalışırken Adem'in nefis ortasına ayak koyan Burhan skoru 2-0 yaptı. İlk yarı Samsunspor'un üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıya Samsunspor skorun vermiş olduğu rahatlıkla çıktı. Devrenin başında Turgay şık vuruşla durumu 3-0'a getirdi. Golden sonra Samsunspor, Orduspor kalesine yüklenerek farkı artırmaya çılıştı. Ancak Kırmızı-Beyazlılar, önmeli pozisyonları gole çeviremedi. Mücadelenin son bölümlerinde Orduspor bir gol buldu ve maç 3-1 Samsunspor'un üstünlüğüyle tamamlandı. Samsunspor, bu sezon üst üste ikinci galibiyetine imza attı. Ayrıca Kırmızı-Beyazlılar,  uzun aradan sonra Orduspor'u kendi sahasında mağlup etti. Alınan bu üç puanın ikinci yarı öncesi futbolculara, teknik heyete özgüven verdiğini düşünüyorum. Puan tablosunda alt sıralardan bir basamakta olsa yukarı çıktık.
Orduspor karşısında Samsunspor, akıllı bir oyun ile üç puana uzandı. Orta alanı kalabalık tutan Kırmızı-Beyazlılar, ileri de fırsatları değerlendirdi ve zorlu rakibinden üç puanı söktü aldı. İkinci yarı takımımızın toporlanacağını ve üst sıralarda kendine yer bulacağı düşüncesindeyim. Birkaç mevkiye takviye yaparsak, ligi rahat ve stressiz bir şekilde tamamlarız. İkinci yarıda üst üste alacağımız galibiyetler Samsunspor'u farklı hedeflere  de götürebilir. Teknik heyet ve futbolcularımızı tebrik ediyorum. Samsunspor'da değişim rüzgarları esmeye başladı. İkinci yarıda iyi işler yapacağımıza inancım tam. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR