Çile Bülbülüm Çile!

Samsunspor takımı olarak, biz her sene ligin sonunda ligde kaldığımızı ilan ediyoruz. Bu artık bir gelenek oldu Samsunspor'da. Bu sene de aynı geçen seneki gibi işi son maçlara bırakacağız gibi gözüküyor. Yani her hafta çile çekeceğiz. Bize rahat bir maç seyretmek haram oldu sanki. Şimdi Kayseri Erciyesspor maçını bir özetleyelim.

Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, geçen hafta Gaziantep'i yenen ilk onbir ile Kayseri Erciyesspor maçına çıktı. İlk yarıda top Erciyes'in ayağında gözükse de net fırsatları kaçıran taraf Samsunspor oldu. Özellikle Oktay'ın net bir penaltısı verilmedi. Maçın hakemleri sergilediği performansla gerçekten eleştiriyi hak ediyorlar. Pozisyonlara yakın olmasına rağmen orta hakem ile yan hakemler Samsunspor'a yapılan faulleri görmezlikten geldiler. Bunun sonucunda da taraftarların sözlü tacizine maruz kaldılar. Biraz daha dikkatli ve kararlı olsaydılar bunlara maruz kalmazdılar. İlk yarının sonlarında Abdül Aziz'le öne geçebilirdik ama şans faktörü yanımızda değildi. Turgut ile de bir iki pozisyon daha bulduk ancak arzuladığımız gole maalesef ilk devrede ulaşamadık.

 

Gel gelelim ikinci yarıya. Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, sakatlığı bulunmamasına karşın maçın kilidini açabilecek yetenekte olan Oktay arkadaşımızı oyundan alarak yerine hiçbir maç tecrübesi bulunmayan bunun akabinde böylesine kritik bir maçı kaldıracak seviyede olmayan genç Caner'i oyuna soktu. Oyuna giren Caner arkadaşımız Turgut'un pohpohlamasıyla topa girdiğini hem sözlü hem de gözlerimle canlı olarak sahanın içinde gördüm. Maçta saydım top Caner'in ayağına ya bir ya da iki defa değdi. Caner'i tabiki kazanmalıyız. Ona tabiki şans verilmeli. Ama hayati önem taşıyan Kayseri Erciyesspor maçında değil.

 

Bunun yanı sıra ilk yarıda ayakta kalmakta güçlük çeken ve iyi niyetli olmasına karşın verimli olmayan İlhan Ummak, 64 dakika oyunda kaldı. 64 dakika değil de daha erken değiştirebilirdi. Akabinde oyuna ısınmadan giren Sezen Öztürk'ün vurduğu şut rakibe çarparak Kayseri Erciyesspor ağlarına giderken, geç de olsa oyuna giren Sezer, hem günü kurtarmış oldu hem de taraftarın ağzını kapatmış oldu. Şu kritik haftalarda takım içerisinde bir sorun mu var bilmiyorum ama olan Samsunspor'a olur. Sorun varsa bunları bir tarafa bırakalım. Yoksa da işin ciddiyetinin farkına varalım bir an önce. Erciyes önünde kötü oynamadık ama elimizdeki malzemeyi de iyi kullanabilirdik. Aksi taktirde hiç ummadığımız bir durum ile karşılaşırız. Bununla bir kere karşılaştık. Süper Lig'den bir düştük. İki sene de düştüğümüzün farkına vardık. 4 senedir de birinci Lig'de küme düşmeme mücadelesi veriyoruz. Ancak halen bu sezon ligde kaldık diyemiyoruz. Rakiplerimizin puan kaybetmesini de bir nevi Samsunspor'un avantajı olarak görüyorum.

Haftaya Dardanel ile final maçı oynayacağız. Burada alacağımız üç puan rakibimizin umutlarını azaltacak. İki takım açısından da son derece önemli bir maç olacak. Samsunspor'un deplasmanlarda iyi bir grafik çizdiğini görüyoruz. Umarım Dardanel deplasmanından üç puan ile dönerek, ligde kalmayı garanti altına alırız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR